Ripensia a cerut modificarea programului Ligii 2. Finanțatorul echipei: ”M-a supărat și chiar am avut câteva discuții la federație. Mi s-a promis că se vor face corecții”

Anda DELIU 25 Aug. 2020, 23:54 Liga 2
Ripensia a cerut modificarea programului Ligii 2. Finanțatorul echipei: ”M-a supărat și chiar am avut câteva discuții la federație. Mi s-a promis că se vor face corecții”

Programul noului sezon al Ligii 2, stabilit luni, în urma tragerii la sorți, ar putea suferi modificări, nu în ceea ce privește ordinea jocurilor, ci a locațiilor. O spune finanțatorul-președinte al clubului Ripensia, Dumitru Mihu, care a solicitat Federației Române de Fotbal să echilibreze balanța, deoarece unele formații au 11 jocuri în deplasare și nouă acasă. Mihu spune că a vorbit la forul condus de Răzvan Burleanu și că modificare se va face!

Pe scurt, în formula actuală, în sezonul regular, Ripensia are deplasări la Drobeta Turnu Severin (unde joacă U Craiova 1948 SA), Ploiești, concitadina ASU, Slobozia, Târgu Jiu (Pandurii), Chiajna, Cluj-Napoca, Reșița, București (Rapid), Călărași și Slatina. Acasă ar avea meciuri cu Aerostar Bacău, SCM Gloria Buzău, Metaloglobus București, Turris Oltul Turnu Măgurele, CS Mioveni, Farul Constanța, FK Csikszereda, Viitorul Pandurii și Fotbal Comuna Recea.

Dumitru Mihu nu a vrut să spună cu cine a vorbit de la FRF despre modificarea programului Ligii 2

Dumitru Mihu spune că a primit garanții din cadrul FRF că fiecare echipă va avea zece meciuri acasă și zece deplasări.

”M-a supărat și chiar am avut câteva discuții la federație. Am înțeles, sau mi s-a promis, că în zilele următoare se vor face corecții, pentru că nu este normal ca o echipă să aibă 11 meciuri în deplasare și 9 acasă și alta să aibă 11 acasă și 9 în deplasare, în condițiile în care jucăm practic numai un tur. S-a lucrat după tabela Berger, dar tabela oferă posibilitate să se facă aceste corecții. Având în vedere că după tur se trage linie, noi, din start, pornim cu un mare dezavantaj. Nu se va schimba programul, se va schimba locul de desfășurare a unor partide. Un exemplu: Poli are 11 și 9, noi avem 9-11 și noi jucăm la ei. Dacă se schimbă locul de desfășurare a meciului, în sensul că noi devenim gazde și ei devin oaspeți, practic se rezolvă problema celor două echipe. Dar nu se va face pe criteriul acesta. Am solicitat să se facă tragere la sorți pentru că există patru cluburi în această situație. Va fi o tragere simplă și se va regla acest lucru, așa am înțeles. Am vorbit la federație, cu persoane importante, nu pot să zic”, a spus Mihu, întrebat de reporterul Liga2.ro dacă a vorbit cu Felix Grigore, șeful Departamentul Competiții al FRF, sau chiar cu Răzvan Burleanu, președintele FRF.

Ripensia ar prefera schimbarea cu Unirea Slobozia

Întrebat care meci din deplasare i-ar conveni cel mai mult să-l joace acasă, președintele Ripensiei a spus că cel cu Unirea Slobozia. ”Evident că nouă ne-ar conveni Slobozia, pentru că avem deplasare la Slobozia și ne-ar conveni de minune, pentru că și ei sunt în situația 11-9. Ne-ar conveni ca meciul pe care să-l jucăm acolo să se joace la Timișoara. Dar corect este prin tragere la sorți să se stabilească acest lucru”, a mai declarat Mihu.

TOT PROGRAMUL SEZONULUI REGULAR ÎL POȚI VEDEA AICI

Foto: Sebastian Tătaru / Ripensia Timișoara

Anda DELIU 25 Aug. 2020, 23:54 Liga 2
Pe aceeași temă