Aerostar Bacău, eșecuri dureroase în ultimele două teste. A marcat doar trei goluri și a primit opt din partea unor echipe din Liga 3. Scuza găsită de antrenorul Daniel Munteanu

Andrei PASCU 01 Feb. 2021, 12:53 Liga 2

Aerostar Bacău a suferit înfrângeri dureroase sâmbătă, când a disputat două meciuri amicale. Moldovenii au pierdut contra a două echipe din Liga 3, AFC Odorheiu Secuiesc și CSM Focșani, în partide care au avut loc în cantonamentul de la Miercurea Ciuc. Au marcat doar trei goluri și au încasat opt.

Aerostar Bacău, 2-5 cu AFC Odorheiu Secuiesc

Primul s-a jucat amicalul cu AFC Odorheiu Secuiesc (locul 8 în Seria 5 a Ligii 3), în fața căreia echipa lui Daniel Munteanu a cedat cu 2-5. Aerostar Bacău a făcut un meci slab pe sinteticul de la Miercurea Ciuc, reușind să puncteze doar prin Alexandru Corban și Patrick Popescu.

Pentru harghiteni au marcat Laszlo Szocs și Norbert Barta, în prima repriză, și Norbert Janos, cu trei reușite într-o jumătate de oră, după ce fostul jucător al FK Csikszereda, cu mai multe kilograme în plus, i-a ridiculizat pe băieții Aerostarului.

Aerostar Bacău cu AFC Odorheiu Secuiesc: Petrișor – Alecsandru, C. Ardei, Al. Zaharia, Bobîrnac – Danale, P. Popescu, H. Ilie, Oteliță – Vl. Mihalcea- Corban. Au mai intrat: D. Burlacu, Andr. Gavrilă, Condruț și I. Chirilă.

AFC Odorheiu Secuiesc: Moroz – Marucza, Mitra, Berkeczi, Simo – Szfarli, Țepeș, Balint, Barta – Szocs, Hodgyai. Au mai jucat: Bordas – Racz, Stoian, Mitra, Negotei – Vekas, Suto, Csala, Angel – Turcu, Janos.

Au pierdut cu 1-3 în fața celor de la CSM Focșani

Divizionara secundă clasată pe penultimul loc după 15 etape a primit mai puține goluri de la CSM Focșani (locul 3 în Seria 2 a Ligii 3), dar a și marcat doar unul. La final, scorul de pe tabelă arăta 3-1 pentru adversari, pentru moldoveni singurul marcator fiind Cătălin Vraciu. Pentru Focșani au marcat Sergiu Jurj și Răzvan Gorovei, acesta din urmă de două ori.

Aerostar Bacău cu CSM Focșani:Cebotari – Alecsandru, D. Munteanu, I. Chirilă, D. Mureșan – Segev – Ct. Vraciu, D. Burlacu, H. Ilie, Oteliță – Al. Popescu. Au mai intrat: Andr. Gavrilă, Al. Zaharia, Danale și Vl. Mihalcea.

CSM Focșani: Geantă (Apenciucesei 30) – Juncănaru, Bratu, Găină, Dragomir – Negoiță, Preoteasa, Benkaid, Gorovei – Taciuc, Jurj. În partea a doua au jucat: Apenciucesei (Preda 60) – Săpunaru, Panaite, Găină (Bratu), Vîlsea – Bodea, Vîlsan, Stancu, Manu (Oprea) – Lemac, Strătilă.

Daniel Munteanu: ”O cauză au fost experimentele și improvizațiile impuse de probleme de ordin medical”

La final, antrenorul Daniel Munteanu a făcut o analiză și a declarat că oboseala e una dintre principalele cauze pentru care Aerostar Bacău a pierdut de o manieră atât de clară, împotriva unor echipe dintr-un eșalon inferior. El a recunoscut că, deși nu îl interesează scorurile din meciurile amicale, nu se simte confortabil în această poziție.

”Oboseala a fost un factor care și-a pus amprenta pentru că nu e deloc ușor să-ți păstrezi prospețimea atunci când într-un stagiu de pregătire centralizată, în care pui accent pe latura fizică, joci câte două amicale pe zi cum s-a întâmplat miercuri și sâmbătă. O altă cauză au fost experimentele și improvizațiile impuse de probleme de ordin medical.

Sigur, înfrângerile acestea nu cad bine și nu cadrează cu statutul clubului în ideea în care ele au fost suferite contra unor echipe din eșaloane inferioare nouă. Dar la fel de sigur vă spun că, și în condițiile amintite anterior, cele două teste de sâmbătă au fost nu utile, ci foarte utile pentru noi. Oricum, în această perioadă rezultatele contează puțin spre deloc. Important este să ne facem treaba, să vedem unde stăm prost acum pentru a sta bine când se reia campionatul”, a spus Daniel Munteanu pentru Deșteptarea.

Aerostar Bacău s-a axat pe disputarea a câte două meciuri pe zi 

Până acum, Aerostar Bacău a mai avut două astfel de împerecheri, cu câte două amicale pe zi. În primă fază a evoluat contra echipelor CSM Ceahlăul, scor 3-1, și Bucovina Rădăuți, scor 2-3, iar la altă dată au jucat împotriva Petrolului, scor 0-0, și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2, 1-1.

În afara acestor ”duble”, trupa lui Daniel Munteanu a mai disputat alte două meciuri de verificare, cu Kids Tâmpa Brașov, pe care a învins-o cu 6-1, și cu Șomuz Fălticeni, de care a trecut cu 3-2.

Următorul meci amical pentru Aerostar Bacău este programat miercuri, tot cu o echipă din Liga 3, KSE Târgu Secuiesc. În acest moment, potrivit sursei mai sus amintite, sunt discuții pentru încă un test, ulterior celui de miercuri, cu FK Csikszereda U19.

Foto: Attila Pinti / AFC Odorheiu Secuiesc și Szekelyhon

https://liga2.prosport.ro/seria-1/aerostar-bacau-a-pregatit-inca-o-dubla-moldovenii-vor-juca-din-nou-doua-partide-in-aceeasi-zi-in-cantonamentul-de-la-miercurea-ciuc-de-ce-s-a-apelat-la-aceasta-strategie-19167186

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-si-aerostar-bacau-au-dat-o-la-pace-pe-un-frig-patrunzator-cele-doua-au-remizat-intr-un-amical-disputat-la-tarlungeni-19166788

https://liga2.prosport.ro/seria-1/aerostar-bacau-a-inceput-cantonamentul-de-la-miercurea-ciuc-daniel-munteanu-isi-tine-in-priza-jucatorii-cu-trei-meciuri-amicale-dintre-care-doua-in-aceeasi-zi-19166595

Andrei PASCU 01 Feb. 2021, 12:53 Liga 2
Pe aceeași temă