Golgheter în amicale la Poli Iași, Alexandru Mogoș a recidivat la naționala U20 a României cu un gol spectaculos. Cum l-a marcat perioada petrecută în Italia. Leo Grozavu: ”Acest gol nu este întâmplător”

Narcis POHOAȚĂ 24 Mar. 2023, 16:17 Naționale
Golgheter în amicale la Poli Iași, Alexandru Mogoș a recidivat la naționala U20 a României cu un gol spectaculos. Cum l-a marcat perioada petrecută în Italia. Leo Grozavu: ”Acest gol nu este întâmplător”

Alexandru Mogoș (20 de ani) a impresionat, joi, 23 martie 2023, prin golul marcat pentru naționala Under 20 a României, în amicalul din deplasare cu selecționata similară a Portugaliei, partidă încheiată la egalitate, scor 1-1.

Introdus pe teren în minutul 64 de către selecționerul Daniel Pancu, în locul lui Andrei Pandele (Gloria Buzău), mijlocașul Politehnicii Iași a egalat în minutul 87, cu o execuție spectaculoasă. Mogoș a șutat de la circa 30 de metri, balonul a ”mușcat” transversala și a căzut dincolo de linia porții, stabilind și scorul final, după ce lusitanii înscriseseră în minutul 60.

Nou-achiziționatul Alexandru Mogoș a fost golgheter în amicale pentru Poli Iași

Reușita lui Mogoș nu este deloc întâmplătoare, așa cum a remarcat și antrenorul său de la Poli, Leo Grozavu.

Ajuns în iarnă la Poli Iași, de la Ripensia Timișoara, internaționalul Under 20 al României s-a remarcat la gruparea din Copou în meciurile amicale, fiind golgheterul echipei, cu patru reușite.

Jucătorul originar din Drobeta Turnu Severin a debutat la Iași în meciurile amicale din Republica Moldova, cu FC Bălți (1-1) și Zimbru Chișinău (1-1), iar primele reușite au venit în testele din Copou cu echipele din Liga a 3-a Ceahlăul Piatra Neamț (2-0) și Foresta Suceava (3-1).

Ulterior, mijlocașul adus de la Ripensia Timișoara a punctat de alte două ori în cantonamentul din Antalya, în meciurile cu Jedinstvo Ub (3-1 / Serbia, liga secundă) și Homburg (2-0 / Germania, liga a patra).

În campionat, Mogoș a fost în tribune la primul meci, cu Șelimbăr, fiind suspendat, iar în următoarele trei partide, cu Poli Timișoara, Progresul Spartac și SC Oțelul Galați, a intrat din postura de rezervă, bifând doar 43 de minute pe teren. Cu SC Oțelul, în ultima rundă, a fost introdus în locul accidentatului Cătălin Itu, în minutul 29, iar în repriza secundă a fost schimbat cu Francisc Cristea, în minutul 53.

La 15 ani, Mogoș a plecat în Italia

Născut la data de 30 august 2002, la Drobeta Turnu Severin, Alexandru Mogoș a făcut junioratul în Italia, la Virtus Entella, echipă de la care a ajuns la CS Hunedoara (acum Corvinul), în Liga 3.

În vara anului trecut, Mogoș a semnat un contract pe două sezoane cu Ripensia Timișoara, dar și-a reziliat contractul cu formația bănățeană în luna decembrie.

La sfârșitul lunii ianuarie, Mogoș a ajuns la Politehnica Iași, grupare cu care a semnat un angajament pe trei ani și jumătate.

Într-un interviu acordat recent pentru Liga2.ro, Alexandru Mogoș afirma că perioada petrecută în Italia l-a maturizat foarte tare, diferența față de nivelul din România fiind uriașă în opinia sa.

”La 15 ani am plecat în Italia, de la CSS Drobeta. Pentru mine a fost o experiență foarte bună, care m-a ajutat să mă maturizez foarte mult și foarte repede. Am fost singur acolo, de la 15 ani. Ai mei m-au dus cu avionul și am rămas acolo singur. A trebuit să mă descurc, pentru că nu aveam încotro. De asta am ajuns în Italia, să-mi fac un vitor în fotbal. Mentalitatea lor m-a surprins foarte mult. Eu când am plecat acolo nu am avut tangență cu seniorii, aici am jucat doar la juniori. Iar în Italia am avut un an în care m-am antrenat doar cu echipa mare, din Serie C. Și vă dați seama că este o diferență foarte mare, să vii din România, de la CSS Drobeta, să te pregătești direct cu o echipă de seniori din Serie C. A fost un șoc pentru mine. Dar m-am adaptat cu timpul și m-a ajutat această experiență. Și mental, și fizic, din toate punctele de vedere. Totul este diferit acolo. Acea perioadă m-a ajutat să mă adaptez mai repede și la Hunedoara, și la Poli Iași”, declara Alexandru Mogoș.

Leo Grozavu: ”Golul nu este o întâmplare”

Antrenorul lui Mogoș la Poli Iași, Leo Grozavu, a subliniat calitățile elevului său și a punctat că golul marcat la echipa națională Under 20 nu este întâmplător.

”Nu este întâmplător acest gol, este un fotbalist care își asumă șuturile de la distanță. Nu prea vedem în România acest lucru. Noi l-am avut în iarnă în teste. Am reusit să-l luăm de la Ripensia și mă bucur că a ajuns la noi. Îi prevăd un viitor frumos. Poate fi o soluție pentru under, în cazul în care promovăm în Liga 1. Are o tehnică bună, poziționare, șutează cu ambele picioare”, a declarat Grozavu într-o intervenție la DigiSport.

În prima partea a sezonului actual de Liga 2, Alexandru Mogoș a evoluat în 15 din cele 16 meciuri disputate de Ripensia, totalizând 993 de minute pe teren.

Golul marcat de Alexandru Mogoș în amicalul Portugalia U20 – România U20 1-1:

Foto: FRF și Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/romania-u20-remiza-cu-portugalia-u20-19264359

https://liga2.prosport.ro/seria-1/romania-u18-invinsa-de-italia-u18-intr-un-amical-19264352

https://liga2.prosport.ro/seria-1/special-povestea-lui-antonio-dumitru-pustiul-de-18-ani-care-a-adus-victoria-la-galati-pentru-poli-iasi-si-a-luat-viata-in-piept-inca-de-la-11-ani-cand-s-a-mutat-singur-la-nucet-stiu-ca-19264320

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bonusul-primit-de-jucatorii-iasiului-de-la-leo-grozavu-dupa-victoria-de-la-galati-19264185

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-alexandru-mogos-surpriza-politehnicii-iasi-in-perioada-de-pregatire-este-golgheterul-echipei-cum-l-a-marcat-contactul-cu-fotbalul-italian-la-doar-15-ani-19260749

Narcis POHOAȚĂ 24 Mar. 2023, 16:17 Naționale
Pe aceeași temă