VIDEO | Poli Iași își intră în formă. A câștigat fără probleme amicalul cu Foresta Suceava. Leo Grozavu: ”S-a creat concurență pe posturi”

Narcis POHOAȚĂ 03 Feb. 2023, 17:37 Liga 2
VIDEO | Poli Iași își intră în formă. A câștigat fără probleme amicalul cu Foresta Suceava. Leo Grozavu: ”S-a creat concurență pe posturi”

Politehnica Iași a câștigat cu scorul de 3-1 (1-0) meciul amical disputat vineri, 3 februarie, în Copou, în compania Forestei Suceava, liderul detașat al Seriei 1 din Liga 3.

Trupa antrenată de Leo Grozavu s-a impus prin golurile marcate de Cătălin Itu (minutele 26 și 51) și Alexandru Mogoș (78), în timp ce pentru cea pregătită de Dorin Goian a înscris Marian Ilie (60).

Cătălin Itu, la primele goluri pentru Poli Iași

Având în față o echipă fără ritm, aflată la primul amical în această ianră, Poli Iași a controlat clar partida și s-a impus fără probleme, în afara golurilor marcate ratând alte câteva ocazii mari.

Meciul a debutat cu două bare semnate de Hrib (2) și Katanec (5), după care Vojtus (10) și Itu (11) au ratat și ei de puțin ținta. Acesta din urmă avea să reușească deschiderea scorului în minutul 26, cu un șut din careu, de la aproximativ 11 metri.

În finalul primei reprize, Cătălin Hlistei a irosit și el două bune șanse, de fiecare dată intervenind portarul Niga.

A fost o primă repriză dominată clar de Poli, oaspeții reușind de puține ori să ajungă în careul Iașiului.

În debutul reprizei a doua, Cătlin Itu a reușit al doilea său gol cu un șut de la limita careului, iar în minutul 60 Foresta a redus din diferență prin Marian Ilie, după o greșeală în defensiva gazdelor.

Alexandru Mogoș, alt nou-venit, a înscris din nou

Finalul a aparținut din nou Politehnicii, care și-a creat mai multe ocazii clare de a marca. Una dintre acestea a fost fructificată de Alexandru Mogoș, care la 30 de secunde după ce a intrat pe teren a închis tabela la 3-1. Fostul mijlocaș al Ripensiei a reluat în plasă, din câțiva metri, un balon respins de portarul Cuciureanu, după un șut din unghi al lui Robert Ion.

Mogoș a mai înscris pentru Poli Iași și în amicalul cu Ceahlăul.

La Poli, Finica și Hrib au jucat tot meciul, în timp ce la Foresta fiecare jucător a evoluat o repriză.

Antrenorul Leo Grozavu a folosit următoarea formulă de echipă: Jankov (Ailenei 70) – Kouadio (Olăeru 80), Tincu (Fl. Plămadă 46), Katanec (Ciaun 60), Finica – Itu (Mogoș 77), Marchioni (Fărcaș 46), Fr. Cristea (A. Roman 60) – Hrib, Vojtus (Harrison 46), Hlistei (Rob. Ion 60).

De cealaltă parte, Dorin Goian a folosit a folosit câte o formulă în fiecare repriză. În prima au jucat: Niga – Tănasă, Cană, Botezatu, Cucoș – Samson, Mihălciuc, Netbai, Nichita – Codău, Martin. În a doua au intrat: Cuciureanu – Grosu, Ionescu, Cimbru, Nițu – Ilie, Burlacu, Hagiu, Căinari – Filip, Chika.

  • În precedentele patru meciuri amicale disputate în acest an, Poli Iași a pierdut acasă cu Bucovina Rădăuți, scor 2-4, a remizat cu FC Bălți (scor 1-1) și Zimbru Chișinău (scor 1-1), cu acestea două evoluând pe durata unui mini-stagiu efectuat în Republica Moldova, și a câștigat cu Ceahlăul Piatra Neamț (scor 2-0).

Leo Grozavu, mulțumit de implicarea elevilor săi

La final, antrenorul Leo Grozavu s-a declarat mulțumit de implicarea elevilor săi în meciurile amicale.

”A fost un antrenament bun, sunt mulțumit de implicarea băieților. Suntem într-o perioadă în care căutăm formule, căutăm compatibilitate între jucători. Sunt mulțumit de modul cum se angajează toți la efort, de atitudinea lor. Sigur, mai sunt lucruri de pus la punct, dar pentru stadiul actual sunt mulțumit. Mai avem trei săptămâni, timp suficient să mai facem reglaje. Sunt mulțumit de lot, de pregătire și de interpretarea jucătorilor”, a declarat Leo Grozavu, care este mulțumit de faptul că are o concurență reală pe posturi: ”S-a creat concurență pe posturi, față de ce s-a întâmplat în tur. E clar că vom avea dubluri pe posturi, jucători de valori aproximativ egale. Mi-am dorit lucrul acesta și mă bucur că s-a întâmplat asta, pentru că va fi o a doua parte a campionatului destul de dificilă. Și nu avem voie, mai ales în play-off, în momentul în care lipsește un jucător, să nu avem un înlocuitor de același nivel.”

Ieșenii pleacă luni în Antalya

Poli Iași mai are trei săptămâni de pregătire până la reluarea campionatului, iar aproape două dintre acestea le va petrece în Antalya.

Ieșenii vor pleca luni în stațiunea turcă de la Mediterană, unde vor sta până în data de 16 februarie.

În stagiul din Antalya, elevii lui Leo Grozavu vor disputa patru meciuri amicale.

Primul, programat miercuri, 8 februarie, ar fi trebuit să aibă loc în compania formației ruse de ligă secundă Veles Moscova, dar oficialii ieșeni au decis să caute un alt adversar, pentru a evita eventuale sancțiuni. În celelalte trei meciuri, Poli Iași va juca cu formațiile Cernomoreț Odessa (Ucraina, Liga 1 / 9 februarie), cu FK Liepaja (Letonia, Liga 1 / 12 februarie) și SK Lisen (Cehia, Liga a 2-a / 15 februarie).

Rezumatul amicalului Poli Iași – Foresta Suceava 3-1:

Narcis POHOAȚĂ 03 Feb. 2023, 17:37 Liga 2
Pe aceeași temă