Primul test fără gol primit în Antalya. Poli Iași a învins din faze fixe o echipă din Germania

Narcis POHOAȚĂ 14 Feb. 2023, 16:51 Liga 2
Primul test fără gol primit în Antalya. Poli Iași a învins din faze fixe o echipă din Germania

Politehnica Iași a obținut, marți, 14 februarie, a doua victorie în cantonamentul din Antalya, 2-0 (1-0) cu formația germană FC 08 Homburg Saar, grupare care ocupă locul 4 în Liga Regională Sud-Vest, al patrulea eșalon din Germania.

Ambele goluri ale Iașiului au venit în urma unor faze fixe, Alin Roman fiind servant pentru reușitele lui Răzvan Tincu (4) și Alexandru Mogoș (53).

Ianoș Brînză, omul primei reprize în amicalul cu FC 08 Homburg Saar

Poli a deschis scorul repede, încă din minutul 4, în urma unei faze fixe. Alin Roman a executat un corner de pe partea dreaptă, la bara a doua, iar Răzvan Tincu a înscris cu o lovitură de cap, din 6 metri, la colțul lung. Până la pauză, Poli a mai contat în ofensivă doar printr-un șut peste poartă al lui Ștefanovici, de la 30 de metri (17). În schimb, echipa germană a avut trei situații bune de a înscrie, la două dintre acestea intervenind salutar portarul Iașiului, Ianoș Brînză, omul primei părți.

Acesta a scos de sub bară șutul lui Eisele (9), iar în minutul 36 a fost din nou providențial la șutul din lovitură liberă al lui Perdedaj, de la 20 de metri.

Ocazia meciului a fost ratată însă de Gerezgiher, acesta șutând peste poartă, nemarcat din cinci metri, după o centrare de pe partea dreaptă.

Alexandru Mogoș, la al patrulea gol pentru Poli Iași

Repriza secundă a început abrupt, cu două ocazii singur cu portarul în primele două minute, câte una de fiecare parte. Mai întâi Ardestani a ratat din fața lui Brînză, pentru ca, un minut mai târziu Vojtus să șuteze slab, în portar, dintr-o poziție ideală.

În minutul 53, Poli și-a mărit avantajul, tot în urma unei faze fixe. Servant și la primul gol, Alin Roman a centrat perfect în careu, dintr-o lovitură liberă din tușa dreaptă, iar Alexandru Mogoș a înscris cu un vole spectaculos, din 8 metri.

A fost al patrulea gol pentru mijlocașul venit de la Ripensia Timișoara, după cele marcate cu Ceahlăul Piatra Neamț, Foresta Suceava și Jedinstvo (Serbia).

Vojtus a avut o nouă șansă de a marca primul gol pentru Poli, însă a șutat slab, singur cu portarul, în minutul 65.

Până la final nu s-a mai întâmplat nimic notabil, astfel că Poli a bifat al doilea succes în Antalya, în patru meciuri, fiind primul test fără gol primit în Turcia.

Antrenorul Leo Grozavu a folosit următorii jucători: Brînză (Ailenei 67) – Martac (Kouadio 77), Tincu (Ciaun 72), Fl. Plămadă (Telcean 46), Ștefanovici – Marchioni (Fărcaș 67), Mogoș (Itu 81), A. Roman (Gău 72) – Hrib (Musi 77), Vojtus (Hlistei 79), Rob. Ion (Fr. Cristea 80).

Poli Iași va disputa încă un meci în Turcia, al cincilea

Acesta a fost al patrulea amical disputat de Poli Iași în Antalya. În precedentele partide, Poli a înregistrat o victorie, 3-1 cu sârbii de la Jedinstvo Ub, o remiză, 1-1 cu danezii de la Nordsjaelland,  și o înfrângere, 0-2 cu ucrainenii de la Dinamo Kiev.

Ieșenii vor disputa, miercuri, ultimul meci amical în Turcia, în compania formației bosniace de primă ligă FK Sarajevo, iar joi vor reveni în țară.

În țară, Poli Iași a înregistrat următoarele rezultate în meciurile amicale: 2-4 cu Bucovina Rădăuți, 1-1 cu FC Bălți, 1-1 cu Zimbru Chișinău, 2-0 cu Ceahlăul Piatra Neamț și 3-1 cu Foresta Suceava.

Înregistrarea amicalului Poli Iași – FC 08 Homburg Saar 2-0:

https://www.youtube.com/watch?v=MVMPJHh4G6E

Foto și video: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/leo-grozavu-multumit-de-evolutia-jucatorilor-sai-in-esecul-cu-dinamo-kiev-am-vazut-multe-plusuri-moldovenii-l-au-invitat-din-nou-pe-mircea-lucescu-in-copou-19260376

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-a-pierdut-amicalul-de-lux-cu-dinamo-kiev-moldovenii-au-ratat-cateva-mari-ocazii-intre-care-si-o-bara-dar-puteau-primi-si-mai-multe-goluri-19260346

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-a-remizat-cu-rezervele-celor-de-la-nordsjaelland-liderul-din-danemarca-in-al-doilea-amical-din-antalya-19260138

https://liga2.prosport.ro/seria-1/soarta-clubului-poli-iasi-la-mana-lui-ciprian-paraschiv-daca-nu-va-fi-de-buna-credinta-probabil-va-marca-finalul-acestui-club-19259989

Narcis POHOAȚĂ 14 Feb. 2023, 16:51 Liga 2
Pe aceeași temă