Poli Iași a câștigat primul amical din Antalya, cu sârbii de la Jedinstvo Ub. Alexandru Mogoș a marcat din nou

Narcis POHOAȚĂ 08 Feb. 2023, 18:05 Liga 2
Poli Iași a câștigat primul amical din Antalya, cu sârbii de la Jedinstvo Ub. Alexandru Mogoș a marcat din nou

La o zi după ce a ajuns în Antalya, Politehnica Iași a disputat, miercuri, primul meci amical în cantonamentul de la Belek, în compania formației sârbe de ligă secundă FK Jedinstvo Ub, locul 10 din 16 după 19 etape.

Elevii lui Leo Grozavu s-au impus cu scorul de 3-1 (1-0), prin golurile marcate de Gabriel Vașvari (40, din penalty), Alexandru Mogoș (82) și Alin Roman (87), respectiv Riznic (76).

Gabriel Vașvari a transformat penalty-ul obținut de Cătălin Itu

Poli Iași a condus la pauză cu 1-0, prin golul marcat de Vașvari, în minutul 40, dintr-un penalty acordat pentru un fault în careu asupra lui Itu.

A fost o primă parte echilibrată, cu câte o ocazie bună de ambele părți. Voleul lui Musi (29), din 7 metri, l-a găsit la post pe portarul sârbilor, care a respins până în gheata lui Vojtus, șutul ex-rapidistului fiind deviat în corner.

De cealaltă parte, formația sârbă a avut șansa egalării în ultimul minut al primei reprize, când a ratat o ocazie rarisimă, pe un contraatac.

Alexandru Mogoș, la al treilea gol pentru Poli Iași

La pauză, antrenorul Leo Grozavu a schimbat toți jucătorii de câmp, lăsându-l în teren doar pe portarul Ailenei.

Sârbii au irosit două bune ocazii în primul sfert de oră al reprizei secunde, iar în cele din urmă au reușit să înscrie prin Riznic, în minutul 76, cu un șut din vole, din 8 metri lateral stânga.

Finalul a aparținut Politehnicii, elevii lui Leo Grozavu reușind să se desprindă prin două goluri marcate în ultimele opt minute.

În minutul 82, Alexandru Mogoș și-a readus echipa în avantaj, cu un șut de la limita careului, după o greșeală a portarului sârb. Goalkeeperul lui Jedinstvo i-a pasat greșit în lateral lui Robert Ion, acesta a întors în centrul careului până la Mogoș, care a înscris cu un șut plasat.

Poli a închis tabela în minutul 87, prin Alin Roman, pe contraatac, după o pasă la limita off-side-ului primită de la Hlistei.

De remarcat că tânărul Alexandru Mogoș a ajuns la al treilea gol pentru Poli Iași în amicale, mijlocașul venit de la Ripensia Timișoara punctând câte o dată și în meciurile cu Ceahlăul și Foresta.

Antrenorul Leo Grozavu a aliniat următoarele formule:
Repriza I: Ailenei – Martac, Tincu, Telcean, Ciaun – Vașvari, Itu, Fr. Cristea – Musi, Vojtus, Harrison.
Repriza a 2-a: Ailenei – Kouadio, Fl. Plămadă, Katanec, Finica – Mogoș, Gău, A. Roman – Hrib, Rob. Ion, Hlistei.

Nu au evoluat portarii Jankov, Brînză și jucătorii de câmp Fărcaș, Ștefanovici, Istratie, Lică și Marchioni.

Încă două amicale tari pentru Poli Iași în această săptămână

Meciul cu Jedinstvo Ub a fost al șaselea amical disputat de Poli Iași în perioada de pregătire de iarnă. Anterior, a înregistrat următoarele rezultate: 2-4 cu Bucovina Rădăuți, 1-1 cu FC Bălți, 1-1 cu Zimbru Chișinău, 2-0 cu Ceahlăul Piatra Neamț și 3-1 cu Foresta Suceava.

Următorul amical din Antalya este progamat vineri, 10 februarie, în compania echipei Nordsjaelland, liderul primei ligi din Danemarca.

Duminică, 12 februarie, Poli va juca cu Dinamo Kiev, iar ultimul test este programat pe 15 februarie, adversarul nefiind încă stabilit.

Rezumat și concluzii după Poli Iași – FK Jedinstvo Ub 3-1:

https://www.youtube.com/watch?v=6CO6L7KT6W8

Video: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/tabela-noua-de-marcaj-pe-stadionul-emil-alexandrescu-din-copou-speram-ca-in-play-off-sa-o-avem-au-loc-si-alte-lucrari-de-modernizare-pentru-a-se-crea-con-19259824

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-blocata-in-istanbul-in-drumul-spre-cantonamentul-din-antalya-echipa-a-perfectat-si-un-amical-cu-dinamo-kiev-19259742

Narcis POHOAȚĂ 08 Feb. 2023, 18:05 Liga 2
Pe aceeași temă