Eugen Trică taie în carne vie la CSM Alexandria. Opt jucători, anunțați că nu mai intră în vederile antrenorului, dar lista despărților poate fi și mai lungă | EXCLUSIV

Marius ANGHEL 22 Dec. 2023, 16:52 Liga 2
Eugen Trică taie în carne vie la CSM Alexandria. Opt jucători, anunțați că nu mai intră în vederile antrenorului, dar lista despărților poate fi și mai lungă | EXCLUSIV

Zile agitate la CSM Alexandria, în încercarea clubului nou-promovat în vară în Liga 2 de a ataca ultimele meciuri rămase în acest sezon cu un lot mult schimbat și cu dorință de menținere în eșalon. Teleormănenii încheie anul 2023 cu un nou antrenor numit în funcție, iar acesta a primit mână liberă să-și formeze grupul.

Eugen Trică a fost prezentat ieri, 21 decembrie, de CSM Alexandria și ”și-a asumat datoria de onoare de a încerca să salveze echipa de la retrogradare”, după cum a anunțat clubul. Prima decizie a fost aducerea lui Florin Răsdan, liber de contract după despărțirea de CSM Slatina, iar pe lista de despărțiri au fost trecuți opt noi jucători.

Opt jucători de la CSM Alexandria, anunțați că nu mai sunt doriți în lot

Potrivit președintelui CSM Alexandria, Bogdan Ciobanu, opt jucători din lotul cu care s-a încheiat meciurile oficiale din 2023 au fost anunțați în aceste zile că nu mai intră în vederile clubului, după analiza făcută de noul antrenor, Eugen Trică.

Aceștia sunt Ianoș Brînză (25 ani, portar), Eduard Sîrbu (25 ani, fundaș), Ciprian Perju (27 ani, fundaș), Alexandru Mogoș (21 ani, mijlocaș), Ionuț Daniel Voicu (20 ani, mijlocaș), Adrian Gîdea (23 ani, mijlocaș), Cosmin Neagu (32 ani, mijlocaș) și Sabin Iakabfi (22 ani, atacant).

”Sunt jucători propuși pentru rezilieri. Noul antrenor și-a făcut o altă strategie”, a spus, pentru Liga2.ro, Bogdan Ciobanu, care a mai transmis că, momentan, la capitolul achiziții, încă nu s-a mai semnat niciun contract, în afară de cel cu Florin Răsdan. Discuții sunt.

Dintre cei opt jucători puși pe lista neagră, Brînză se afla și înainte de venirea lui Trică, el nefiind utilizat deloc în campionat. Surprinde trecerea pe această listă a lui Perju (12 meciuri și 1 gol), Cosmin Neagu (13 meciuri), chiar căpitanul echipei, Gîdea (10 meciuri și 1 gol) sau chiar Mogoș (9 meciuri). Ceilalți au prins și ei destule meciuri în acest sezon de Liga 2: Jakabfi, 10, Voicu și Sîrbu, câte 7. Nu am inclus jocurile din Cupa României, unde CSM Alexandria a avut cinci partide, eliminarea sa producându-se în faza grupelor.

Dragoș Balauru ar putea pleca și el, în privința lui Vladimir Georgescu s-au răzgândit!

Lista despărțirilor ar putea să se mărească în funcție și de achiziții.

Cert este că portarul Dragoș Balauru, legitimat pentru ultimele patru meciuri din campionat și două din Cupa României, ar putea să plece și el. Între jucător și club există un acord ca el să devină liber de contract în cazul în care în această iarnă își găsește o echipă în prima ligă.

Interesant este și faptul că fundașul Vladimir Georgescu (25 de ani, fundaș, 12 meciuri) rămâne la CSM Alexandria, fiind dorit în lot de Trică. Acestuia, odată cu Brînză, potrivit unui anunț al clubului, i se propusese rezilierea contractului.

Altfel, reunirea programată pentru 15 ianuarie rămâne stabilită la fel.

CSM Alexandria este penultima în Liga 2 după 15 etape

8 puncte acumulate în 15 etape are CSM Alexandria în Liga 2, unde ocupă locul 19, penultimul, cu patru runde înainte de finalul sezonului regular. Sub ea este doar Progresul Spartac, cu 1 punct și ca și retrogradată. Primul loc care asigură salvarea este 16 și este ocupat de Metaloglobus București, cu 18 puncte. Tot 18 puncte are și Campionii FC Argeș (locul 15).

În ultimele patru meciuri rămase de disputat în sezonul regular al Ligii 2, începând cu 24 februarie, CSM Alexandria va întâlni CS Mioveni (deplasare), CS Tunari (acasă), Chindia Târgoviște (deplasare) și Metaloglobus (acasă). Apoi vor urma șase partide în play-out.

Foto: Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-trica-este-noul-antrenor-al-csm-alexandria-19296430

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-rasdan-primul-transfer-al-iernii-la-csm-alexandria-19296422

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-trica-va-prelua-csm-alexandria-19296407

https://liga2.prosport.ro/seria-1/doi-jucatori-din-liga-2-nominalizati-de-frf-pentru-golul-anului-2023-la-nationalele-romaniei-19296285

Marius ANGHEL 22 Dec. 2023, 16:52 Liga 2
Pe aceeași temă