Liga 4 Constanța se reia în termenii minimi impuși de FRF, pentru desemnarea campioanei. Cele patru echipe înscrise și programul etapelor

Răzvan STÎNGĂ 14 Apr. 2021, 15:39 Liga 4
Liga 4 Constanța se reia în termenii minimi impuși de FRF, pentru desemnarea campioanei. Cele patru echipe înscrise și programul etapelor

Asociația Județeană de Fotbal Constanța începe Liga a 4-a în termenii minimi, în urma cărora își poate semna campioana și reprezentanta în barajul de promovare în Liga 3. Patru echipe s-au înscris în acest sezon în competiție, CS Năvodari, CS Eforie, CS Mihail Kogălniceanu și CSO Ovidiu.

Liga 4 Constanța se va juca în sistem tur-retur, câte șase meciuri pentru fiecare echipă, iar apoi se va mai disputa o etapă, în funcție de locurile din clasament. Pentru că Federația Română de Fotbal a anunțat că fiecare AJF trebuie să organizeze cel puțin șapte partide pentru desemnarea campioanei, Asociația Județeană de Fotbal Constanța a stabilit ca o ultimă rundă să se joace astfel: locul 1 vs. locul 2 și locul 3 vs. locul 4.

În Liga 4 Constanța se va juca numărul minim de meciuri stabilit de FRF 

Programul a fost anunțat, iar Liga 4 Constanța ia startul miercuri, 14 aprilie. În prima etapă se vor juca partidele CS Năvodari – CS Mihail Kogălniceanu și CSO Ovidiu – CS Eforie, ambele de la ora 17:00. Ulterior, etapele 2-6 au fost stabilite pentru datele de 17, 20, 24, 27 și 30 aprilie, potrivit Ziua de Constanța.

Etapa a 7-a va avea loc în luna mai, pe data de 4 sau 5, cu câteva zile înainte ca AJF-urile să anunțe Federația Română de Fotbal campioanele. Conform regulamentului, Asociațiile Județene de Fotbal au obligația să desemneze reprezentantele pentru barajul de Liga 3, până pe 8 mai, ora 24:00.

AJF Constanța intenționează să reia și restul competițiilor, dar în luna mai. Pentru Liga 4, inițial, conducătorii aveau în plan să o înceapă tot în mai, dar decizia venită de la FRF a schimbat strategia.

Majoritatea AJF-urilor s-a organizat repede și va avea campioane la Liga 4 

Reluarea Ligii a 4-a a fost anunțată, printre altele, și de AJF Timiș, AJF Harghita, AJF Vâlcea, AJF Hunedoara și AJF Satu Mare. Liga 4 Arad este în plină desfășurare.

Sunt și câteva Asociații Județene de Fotbal care au precizat că nu vor avea campioane la Liga 4: Olt, Alba, Vrancea.

Foto: CS Mihail Kogălniceanu

 

 

Răzvan STÎNGĂ 14 Apr. 2021, 15:39 Liga 4
Pe aceeași temă