CSO Turceni a izbutit eventul în județul Gorj. Oltenii întâlnesc un adversar dificil în barajul de promovare în Liga 3: ”Va fi greu, dar nu imposibil”

Mircea OGLINDOIU 03 Jun. 2022, 13:03 Liga 4

Virtual campioană a Ligii a 4-a Gorj, CSO Turceni și-a adjudecat și faza județeană a Cupei României. În finala găzduită de stadionul Minerul din Motru, echipa antrenată de Viorel Cojocaru a dispus cu scorul de 3-0 de Jiul Rovinari, prin golurile izbutite de Alexandru Mainerici, Sabin Lupu şi Daniel Unguru.

Meciul a fost arbitrat de jucătorul echipei CSM Deva, Dragoș Săulescu (30 ani), originar din Gorj.

CSO Turceni a reușit eventul în Gorj în sezonul 2021-2022

După acest succes, CSO Turceni va juca, pe 6 iulie, în faza regională a Cupei României, dar, până atunci, speră să și promoveze în Liga 3.

Pe 18, respectiv 25 iunie va întâlni, la baraj, reprezentanta Timişului, Pheonix Buziaș.

”Întâlnim formația din Buziaș, o echipă destul de bună. Am vizionat câteva meciuri ale lor și am observat că, la fel, au jucătorii care au evoluat în primele trei ligi, jucători care au trecut și pe la Poli Timișoara. M-aș bucura ca și în ziua respectivă să prindem o formă mai bună decât adversarul. Nu spun că nu este greu, dar nu imposibil. Mergem acolo să jucăm și să ne apărăm șansele. Plecăm cu șanse egale, acesta este punctul meu de vedere. Dacă vom scoate un rezultat pozitiv, vom fi mai încrezători în retur”, a spus Viorel Cojocaru.

Turul are loc la Buziaș, iar returul se joacă în Gorj.

Turceniul a avut ultima dată echipă în Liga 3 în 2015

În campionatul, CSO Turceni mai are de disputat două jocuri din play-off-ul Ligii a 4-a Gorj, însă nu mai poate pierde primul loc, având un avans de 8 puncte față de Petrolul Bustuchini și de 12 de Jiul Rovinari.

Orașul Turceni n-a mai avut echipă în Liga 3 din 2015, când ACS Știința din localitate s-a retras din competiție, deși încheiase campionatul pe locul 10 în Seria 4, care îi asigura menținerea.

UTA Bătrâna Doamnă, actuala UTA din Liga 1, promova în acel sezon, din grupa din care făcea parte și Știința Turceni. La vremea respectivă, Liga 3 era formată din 5 serii a câte 14 echipe fiecare.

Foto: Știința Turceni

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-va-avea-un-nou-format-incepand-cu-sezonul-2022-2023-si-un-nou-sponsor-care-ii-da-numele-competitia-va-avea-o-noua-forma-mai-atractiva-cu-mai-multe-dueluri-tari-pe-modelul-vi-19232709

https://liga2.prosport.ro/liga-4/phoenix-buzias-a-devenit-campioana-matematica-a-judetului-timis-dupa-un-succes-obtinut-fara-90-de-minute-de-joc-cu-becicherecu-mic-adversarul-pe-care-il-va-intalni-la-barajul-de-promovare-in-liga-3-19233308

https://liga2.prosport.ro/liga-4/cs-universitatea-alba-iulia-si-a-confirmat-statutul-si-a-castigat-liga-a-4-a-alba-echipa-este-considerata-un-el-dorado-in-judetul-sau-promovarea-in-liga-3-este-scopul-nost-19233922

Mircea OGLINDOIU 03 Jun. 2022, 13:03 Liga 4
Pe aceeași temă