Retezatul Hațeg și-a adjudecat titlul în Liga a 4-a Hunedoara. Dan Bona speră la a treia promovare a sa ca antrenor în Liga 3

Autor: Adi MARICA Publicat: 27 May. 2022, 14:44 Liga 4
Retezatul Hațeg și-a adjudecat titlul în Liga a 4-a Hunedoara. Dan Bona speră la a treia promovare a sa ca antrenor în Liga 3

Hunedoara își cunoaște și ea campioana județeană din sezonul 2021-2022 în urma rezultatelor înregistrate în weekendul trecut în etapa a 4-a din cele șase ale ”Final Four”-ului Ligii a 4-a.

Retezatul Hațeg a câștigat cu 6-2 jocul cu Inter Petrila, a profitat de remiza dintre CS Gloria al Orașului Geoagiu și CSM Mihai Viteazu Vulcan, scor 2-2, și și-a asigurat mantematic locul 1 și, astfel, titlul de campioană din 2022, cât și participarea la barajul de promovare în Liga 3.

  • La finalul sezonului trecut, Retezatul termina pe locul 2, în spatele echipei Aurul Brad, care avea să și promoveze în Liga 3 după barajul cu Fortuna Becicherecu Mic (3-1 și 2-2).

Dan Bona, campion al Hunedoarei cu Retezatul Hațeg: ”Am fost cea mai bună echipă din campionat”

Această reușită a echipei din Hațeg se leagă și de deciziile luate în vara trecută, când și-a numit un nou antrenor, unul cu experiența inclusiv primei ligi.

Dan Bona (52 de ani), originar din Hunedoara, a părăsit, vara trecută, fotbalul brașovean după 27 de ani de activitate ca fotbalist și apoi ca antrenor după ce a acceptat oferta celor de la Retezatul.

Meticulos și având o experiență vastă în spate, ”Bonetti” a mișcat lucrurile la echipa hunedoreană. A terminat sezonul regular pe primul loc, cu trei puncte în fața celor de la CSM Mihai Viteazu Vulcan (41 de puncte față de 38), iar în Final-Four și-a asigurat matematic locul 1 după jocurile din etapa a 4-a. A obținut victorii pe linie în primele patru runde, astfel că sâmbătă, după succesul cu Inter Petrila, scor 6-2, echipa lui Dan Bona a câștigat și matematic titlul de campioană a județului.

”În Final-Four am mers excelent, patru victorii din patru meciuri. Cu două etape înainte de final am câștigat titlul de campioni. Medaliile din partea AJF le vom primi pe 4 iunie, atunci când vom juca acasă cu CS Gloria al Orașului Geoagiu. Am fost cea mai bună echipă din campionat, nu am pierdut niciun meci acasă, iar în deplasare am pierdut un singur meci în turul campionatului”, a spus Dan Bona.

  • Ultima dată, Retezatul Hațeg a fost campioana Ligii a 4-a Hunedoara la finalul sezonului 2019-2020, însă a pierdut barajul de promovare în Liga 3 în fața arădenilor de la Progresul Pecica (1-2 la Pecica și 0-1 la Hațeg).

Retezatul Hațeg va întâlni Magica Balta Caransebeș sau CSO Anina la barajul de promovare în Liga 3, reprezentanta județului Caraș-Severin

Bona are la activ, ca antrenor, două promovări din Liga a 4-a în Liga a 3-a, cu Unirea Tărlungeni și Corona Brașov. Acum o țintește pe a treia, cu Retezatul Hațeg.

”Vine și a treia. La barajul pentru Liga a 3-a vom juca cu campioana județului Caraș-Severin. Acolo lupta e strânsă între ACS Magica Balta Caransebeș și CSO Anina”, a mai spus Dan Bona.

Retezatul Hațeg va juca barajul de promovare în Liga 3 cu campioana județului Caraș-Severin, ACS Magica Balta Caransebeș și CSO Anina, despărțite de un punct cu o etapă înainte de final. Cele două județe fac parte din Regiunea 4, Vest. Reprezentanta județului Hunedoara va fi gazdă în manșa tur, în data de 18 iunie 2022, de la ora 18:00, iar echipa din Caraș-Severin va organiza returului, la 25 iunie 2022, de la ora 17:30.

Bona a activat 27 de ani în fotbalul brașovean!

Dan Bona a ajuns în fotbalul brașovean ca fotbalist în 1994, la Tractorul Brașov. Apoi a mai jucat la Metrom și Precizia Săcele, la toate cele trei echipe în Liga a 2-a.

A început antrenoratul la juniorii Preciziei Săcele (2000-2003). După trei sezoane la juniori, Bona a trecut al seniorii Preciziei timp de trei ani în Liga 2, în perioada 2003-2006. Din 2006 a preluat Unirea Tărlungeni, cu care a promovat în Liga 3 și unde a stat până în 2008.

Vârful carierei de antrenor a lui Dan Bona a fost la Corona Brașov cu care a reușit să promoveze succesiv din Liga a 5-a până în Liga 1 (2008-2014).

În ultimii ani, Bona a antrenat ca principal pe Unirea Tărlungeni în Liga 2 (2014-2016), Olimpic Cetate Râșnov în Liga 3 (2016-2018), AFC Hărman în Liga 3 (2018- 2019). În ultimele sezoane, Bona a antrenat la Academia Celta Colțea Brașov, dar și la AFC Hărman, în Liga 4. Sezonul trecut, Bona a făcut parte din staff-l tehnic al celor de la SR Brașov în Liga 3, alături de Liviu Nicolae și Ioan Naghi.

Foto: Retezatul Hațeg

Autor: Adi MARICA Publicat: 27 May. 2022, 14:44 Liga 4
Pe aceeași temă