După mai bine de trei decenii, stațiunea Călimănești vrea să revină în Liga 3. Cozia este campioana județului Vâlcea

Adrian MUJEA 30 May. 2022, 09:45 Liga 4
După mai bine de trei decenii, stațiunea Călimănești vrea să revină în Liga 3. Cozia este campioana județului Vâlcea

Cozia Călimănești este campioana județului Vâlcea în 2022 și va juca barajul de promovare în Liga 3 cu ACS Oltul Curtișoara, câștigătoarea Ligii a 4-a Olt.

Cozia era matematic campioană înaintea ultimei etape, în care a jucat pe modernul Brothers Sport Hub cu ocupanta locului 2 Sparta Râmnicu Vâlcea. Derby-ul din Liga a 4-a Vâlcea s-a încheiat nedecis, scor 1-1, astfel că echipa din Călimănești a terminat sezonul cu un avans de de cinci puncte peste Sparta.

Cozia Călimănești, campioană în Vâlcea în fața echipei Sparta Râmnicu Vâlcea. Cele două se reîntâlnesc în semifinala Cupei județene

După meci, Cozia a primit trofeul și medaliile de campioni de la președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu și președintele AJF Vâlcea, Adrian Comănescu.

Până la jocurile de baraj, Sparta și Cozia se întâlnesc și la finele săptămânii acesteia, în returul semifinalei Cupei României, faza județeană. În tur a fost egalitate, scor 1-1, iar returul se anunță echilibrat.

Prima manșă a barajului de promovare în Liga 3 se va disputa pe 18 iunie, de la ora 18:00, la Curtișoara, iar returul este programat la Călimănești, pe 25 iunie, de la ora 17:30.

Vasile Ilinca: ”Este timpul să promovăm!”

Cozia a mai promovat în 2000, dar a vândut locul Caransebeșului. Călimăneștiul nu a mai jucat în Liga 3 de peste 30 de ani.

Antrenorul Vasile Ilinca spune că, după mai bine de trei decenii, este timpul ca stațiunea Călimănești să aibă o echipă din nou în cel de-al treilea eșalon fotbalistic.

”Șansele sunt egale, am văzut un meci de cupă al Curtișoarei, au o echipă bună. Valorile sunt aproximativ egale. Facem tot posibil să promovăm, ar fi timpul. Atuul nostru este că suntem bine pregătiți tehnic și tactic, facem trei antrenamente pe săptămână. Ni s-a promis că vom fi ajutați financiar dacă promovăm. Obiectivul nici nu a fost promovarea, eu și băieții am luptat, iar dacă s-a putut, am mers înainte. Am făcut două greșeli, cu Berbești și Budești, dar am avut constanță în joc, cred că am dominat campionatul”, a spus antrenorul Coziei.

În cele 26 de jocuri disputate în acest sezon al Ligii a 4-a Vâlcea, Cozia Călimănești a acumulat 23 de victorii, 2 egaluri și 1 înfrângere.

Adrian MUJEA 30 May. 2022, 09:45 Liga 4
Pe aceeași temă