Olimpic Zărnești este noua campioană a Ligii a 4-a Brașov. Mihai Stere: ”A fost un sezon pe care l-am dominat de la un capăt la altul.” Adversarul pe care îl va întâlni la barajul de promovare în Liga 3

Adi MARICA 22 May. 2022, 13:22 Liga 4
Olimpic Zărnești este noua campioană a Ligii a 4-a Brașov. Mihai Stere: ”A fost un sezon pe care l-am dominat de la un capăt la altul.” Adversarul pe care îl va întâlni la barajul de promovare în Liga 3

Olimpic Zărnești a devenit noua campioană a Ligii a 4-a Braşov, după ce a câştigat, sâmbătă seara, meciul disputat pe teren propriu cu Cetățenii Ghimbav, scor 5-0. Din acest sezon au mai rămas de disputat trei etape.

Olimpic Zărnești e campioana Brașovului și va lupta pentru promovarea în Liga 3 cu Inter Stars Sibiu

Golurile victoriei zărneștenilor au fost marcate de Nicolae Mariean (trei), Vlad Berloiu și Bogdan Botea.

Cu trei etape înainte de finalul sezonului, echipa antrenată de Mihai Stere a devenit matematic campioana Brașovului. Olimpic Zărnești are un avans de 12 puncte față de a doua clasată ACSM Codlea (65 puncte față de 53), campioana sezonului trecut al Ligii a 4-a Brașov.

”Este un sezon pe care l-am dominat de la un capăt la altul. Sper ca de miercuri, după returul semifinalei de Cupă cu Aripile (2-2 în mansa tur la Zărnești) să putem pregăti în liniște meciurile de baraj. Avem o șansă să ajungem în Liga a 3-a”, a spus Mihai Stere.

Olimpic Zărnești va juca barajul pentru promovarea în Liga 3 cu Inter Stars Sibiu, campioana județului Sibiu. Cele două fac parte din Regiunea 3, Centru. Reprezentanta județului Brașov va fi gazdă în manșa tur, în data de 18 iunie 2022, de la ora 18:00, iar echipa din Sibiu va organiza returului, la 25 iunie 2022, de la ora 17:30.

Echipa antrenată de Mihai Stere are în componență mai mulți jucători care au jucat cel puțin la nivelul Ligii a 3-a: Levi Mihok, Ioan Șerban, Marius Nicodim, Alin Dobre, Ciprian Marcu Constantin Albu, Bogdan Botea, Nicolae Mariean, Afrăsinei, Eusebio Portic, Grigore Voicu, Sergiu Mihai, Ștefan Micliș și Vlad Berloiu.

Olimpic Zărnești a dominat autoritar acest sezon, înregistrând următoarele performanțe:

Cele mai multe victorii: 21
Cele mai puține înfrângeri: 1
Cel mai bun atac: 77 de goluri marcate
A doua cea mai bună apărare: 16 goluri primite, după Ciucaș Tărlungeni (12 goluri)

La Zărnești se construiește o bază sportivă cu ajutorul CNI

La Zărnești, un oraș de circa 20.000 de locuitori din județul Brașov, aflat la circa 20 de kilometri de municipiul Brașov, în această perioadă se construiește o bază sportivă nouă.

În 2015, Primăria Zărnești a preluat baza sportivă Torpedo în contul datoriilor acumulate de Uzina Mecanică Tohan. În decembrie 2018, edilul orașului, Alexandru Igrișan, a depus proiectul la Compania Națională de Investiții (CNI), în 2019, CNI a aprobat proiectul, cu o finanțare de peste 4 milioane de euro, iar autoritățile locale participă cu o cofinanțare de 10 la sută.

Lucrările efective la baza sportivă au început în primăvara lui 2020, iar primarul speră ca aceastea să fie finalizate în acest an. ”La finalul acestui an, baza sportivă va fi finalizată”, a anunțat primarul Igrișan. Baza sportivă ar fi trebuit să fie gata încă de luna trecută, însă reprezentantul firmei de construcții spune că ”vremea nefavorabilă, dar și triplarea prețurilor la materialele de construcții din ultimele luni au dus la această întârziere”.

În aceste condiții, CNI va suplimenta bugetul pentru finalizarea bazei sportive. În acest moment, tribuna de 600 de locuri este ridicată și se lucrează intens la amenajarea vestiarelor și a acoperișului de lemn. Și hotelul unde vor fi cazați sportivii este ridicat și au fost demarate lucrările de amenajare în interior. Terenul de joc a fost deja amenajat, are un sistem de drenaj bine pus la punct. Pista de atletism a fost finalizată și au fost construite și două terenuri de tenis.

În proiectul aflat în derulare sunt cuprinse și lucrări de modernizare la sala de box unde este prevăzută și o sală de fitness, ambele dotate cu grupuri sanitare.

”Sperăm ca la finalul acestui an să putem demara procedurile pentru obținerea avizelor. Terenul este finalizat, terenurile de tenis sunt gata, pista de atletism la fel, iar clădirile sunt ridicate. Mai e de lucru la interioare. Stadiul lucrărilor a ajuns acum la circa 70 la sută. Din momentul în care se va face recepția lucrărilor, constructorul va asigura o garanție a lucrărilor timp de doi ani. Costurile de întreținere vor fi destul de mari, astfel că vom încerca să atragem aici cât mai multe echipe pentru stagii de pregătire. Aici, la Zărnești, s-au pregătit și au jucat meciuri amicale toate echipele mari din România. În viitor, dorim să dotăm terenul și cu o instalație de nocturnă”, spune Silviu Oprea, inspector specialitate sport în cadrul Primăriei Zărnești.

Adi MARICA 22 May. 2022, 13:22 Liga 4
Pe aceeași temă