Flacăra Erbiceni, campioană neînvinsă în Liga a 4-a Iași. Marius Onofraș, Ovidiu Mihalache și ceilalți jucători ai echipei din Erbiceni au primit trofeul și medaliile de campioni

Narcis POHOAȚĂ 19 May. 2022, 13:36 Liga 4

Flacăra Erbiceni este noua campioană a Ligii a 4-a din județul Iași. Echipa antrenată de Ionuț Nelu Gavril și la care joacă, printre alții, Marius Onofraș, Ovidiu Mihalache sau Adrian Ilie, foști fotbaliști importanți ai Politehnicii Iași, a încheiat sezonul neînvinsă, cu 61 de puncte, 19 victorii și 4 remize în cele 23 de meciuri disputate și va reprezenta Iașiul la barajul pentru promovarea în Liga a 3-a.

Flacăra Erbiceni, campioana Ligii a 4-a Iași în 2022

În ultima etapă a sezonului, Flacăra Erbiceni s-a impus cu un categoric 6-1 (1-0) în fața ocupantei locului 4, Stejarul Bârnova, într-un meci disputat miercuri seară, pe terenul II din Complexul ”Emil Alexandrescu” din Copou. Golurile au fost marcate de Mădălin Crengăniș (două), Marius Onofraș, Andrei Apostol, Bogdan Botezatu și Ionuț Gavril (din penalty), respectiv Simionescu.

La finalul partidei, jucătorii și stafful echipei Flacăra Erbiceni au primit trofeul, medaliile și tricourile de campioni de la președintele AJF Iași, Sorin Boca. Totodată, Mădălin Crengăniș a primit trofeul pentru titlul de golgheter obținut prin cele 29 de goluri marcate în 23 de meciuri. În vârstă de 52 de ani, portarul Ioan Grigoraș a primit o plachetă pentru întreaga carieră din partea conducerii AJF Iași.

Echipa susținută financiar de Mitică Rotaru a încheiat sezonul cu 61 de puncte, iar pe locul 2 se situează Victoria Lețcani – 51 de puncte și un meci mai puțin. Celelalte meciuri ale ultimei runde sunt programate duminică, 22 mai.

Marius Onofraș: ”Am avut un parcurs impecabil”

Căpitanul echipei din Erbiceni, Marius Onofraș, fost campion în Liga 1 cu Unirea Urziceni, speră să-și treacă în palmares o nouă promovare în Liga a 3-a, după cea reușită în trecut cu Bradu Borca, din județul Neamț.

”Mă bucur pentru acest titlu, e o realizare frumoasă, pentru care s-a muncit mult la Erbiceni. Echipa a avut un parcurs impecabil, fără înfrângere. Mă bucur că am reușit să terminăm neînvinși acest campionat și nu e întâmplător acest lucru, pentru că avem o echipă cu jucători foarte buni, cunoscuți, cu oameni implicați. Nu e ușor să termini un sezon fără eșec, chiar dacă e Liga a 4-a”, a declarat căpitanul Marius Onofraș.

Onofraș vrea din nou în Liga 3: ”Vrem să promovăm”

Onofraș a marcat 17 goluri în acest sezon și spune că întreaga echipă se gândește deja la duelurile decisive de la baraj, cu reprezentanta județului Botoșani.

”Acum ne focusăm pe barajul cu reprezentanta județului Botoșani, probabil vom juca cu Darabani. Ne dorim să câștigăm barajul și să promovăm în Liga a 3-a. Vom întâlni o echipă foarte bună, cu jucători care au evoluat pe la Liga a 2-a sau a 3-a, se cunosc de mult timp, sunt omogeni, dar sperăm să câștigăm barajul și să dăm din nou o echipă din județul Iași în Liga a 3-a. Ar fi păcat să nu profităm de această oportunitate, pentru că s-a muncit foarte mult la Erbiceni”, a completat Marius Onofraș, care are șanse minime să joace în Liga a 3-a, în cazul unei promovări: ”Mă bucur mult pentru acest titlu și este o mulțumire sufletească pentru mine faptul că am jucat acest ultim meci al sezonului în Copou, un stadion de care mă leagă foarte multe amintiri frumoase. Probabil nu voi juca la Liga a 3-a, dacă vom promova. Va fi foarte greu, timpul nu-mi va mai permite, se schimbă datele problemei. Ne așteaptă un sezon foarte important cu Poli Iași în Liga a 2-a și sperăm să promovăm în Liga 1. Pentru mine ar fi foarte frumos să am două promovări consecutive, una ca jucător, în Liga a 3-a și una ca oficial al Politehnicii Iași, în Liga 1.”

  • Lotul echipei Flacăra Erbiceni: Cosmin Cătălin Anton, Ioan Grigoraș, Andrei Valentin Ciurcă, Andrei Sărițanu, Adrian Ilie, Armand Onică, Ovidiu Marius Mihalache, Adrian Senin, Denis Șerban, Bogdan Botezatu, Andrei Apostol, Marius Onofraș, Mădălin Crengăniș, Mădălin Ciobanu, Gabriel Iuriciuc, Rareș Pieptănaru, Rareș Pînzaru, Cristinel Rusu, Iulian Ciobanu, Adriano Ionuț Gavril.
  • Antrenor-jucător: Ionuț Nelu Gavril.
  • Antrenor secund-delegat: Alexandru Rață.
  • Președinte: Mitică Rotaru.

Flacăra Erbiceni va juca la barajul de promovare în Liga 3 cu reprezentanta Botoșaniului

Flacăra Erbiceni, reprezentanta județului Iași la barajul de promovare în Liga 3 din acest an, va parte din Regiunea 1, Nord – Este, alături de Botoșani, Suceava, Neamț, Bacău și Vaslui. La tragerea la sorți efectuată de FRF în data de 24 februarie, Iașiul a picat la baraj să joace în dublă manșă cu reprezentanta județului Botoșani, urmând a fi gazdă în retur.

În acest moment, lider în Liga a 4-a Botoșani este Sporting Darabani, cu 47 de puncte, la șapte puncte în fața celor de la Unirea Curtești, cu patru etape rămase de disputat până la finalul sezonului.

Meciul tur are loc în data de 18 iunie 2022, de la ora 18:00, iar returul se joacă în data de 25 iunie 2022, ora 17:30.

Narcis POHOAȚĂ 19 May. 2022, 13:36 Liga 4
Pe aceeași temă