ACB Ineu este campioana județului Arad. Și-a zdrobit adversarul direct pentru obținerea titlului în Liga 4, iar promovarea în Liga 3 ar trebui să fie o formalitate

Călin MNERIE 22 May. 2022, 14:18 Liga 4
ACB Ineu este campioana județului Arad. Și-a zdrobit adversarul direct pentru obținerea titlului în Liga 4, iar promovarea în Liga 3 ar trebui să fie o formalitate

Atmosferă de mare derby la Ineu, ce lipsea de pe vremea Tricotajelor, când formația patronată de Paul Flueraș evolua cu succes în Liga 2. Iar sâmbătă, 21 mai 2022, formația locală și-a jucat doar titlul de campioană județeană a Aradului și posibilitatea de a ajunge la barajul de promovare în Liga 3 și a fost încurajată de aproximativ 400 de suporteri.

Între aceștia s-a delimitat și o galerie, dotată cu o tobă și petarde, pe care, însă, le-au ”detonat” în afara arenei ”Central”.

Meciul, în ansamblul său, s-a ridicat la înălțimea așteptărilor, inclusiv când a fost vorba despre ambiții și orgolii. Până la urmă, echipa ce a avut nervii mai tari avea să câștige și încă într-o manieră clară, sărbătorind inclusiv câștigarea matematică a campionatului. ACB Ineu s-a impus cu 7-2 în fața celor de la CS Socodor.

ACB Ineu a demolat CS Socodor în derby-ul pentru desemnarea campioanei județului Arad

Aflate la egalitate de puncte (27) înainte de primul fluier al lui Alex Gornic, Ineul și Socodorul doreau să tranșeze lucrurile ieri dimineață și au evoluat în cosecință. Gazdele au început mai bine și a preluat conducerea încă din minutul 8. Atunci, Szabo l-a agățat în careu pe Mâneran, iar acesta din urmă a și transformat penalty-ul dictat de „central”. Cei de la Socodor au cerut henț la preluarea inițială a „aripii” ineuane, dar Gornic nu a fost înduplecat. După alte 7 minute, a venit și a doua lovitură de pedeapsă pentru ineuani, însă de această dată s-a lăsat și cu eliminarea lui Pele, pentru henț din postură de ultim apărător. A fost rândul lui Florea să transforme penalty-ul de 2-0.

Chiar și în zece, oaspeții au strâns rândurile și au început să atace în valuri. Șuturile bune ale lui Turcuș și Copil au anunțat și golurile. În minutul 22, Pirtea a centrat din stânga și Dema a marcat cu capul dintr-un „buchet” de jucători. Centrafricanul Banam putea reface diferența de două goluri, dar „capul” său s-a dus de puțin pe lângă. 2-2 s-a făcut în minutul 33, când Zdrențan l-a agățat în careu pe Pirtea, iar Copil nu a greșit de la punctul cu var.

Cristian Sculici a avut nevoie de pauză pentru a-și trezi elevii la realitate și ACB Ineu a început să atace din nou. Mâneran a tras doar în transversală din unghi și a reluat din „foarfecă” peste, iar Vaida a fost decisiv în fața lui Florea. Totuși, în minutul 58, tabela s-a modificat în dreptul zărăndanilor, căci Vaida nu a mai putut face nimic la lovitura de cap a lui Șerban. În minutul 65, lucrurile deveneau și mai simple pentru gazde, căci Turcuș a primit al doilea „galben” pentru comportament nesportiv la adresa lui Banam, care – la rândul său – și-a pierdut cumpătul în fața lui Gherheș, dar a primit doar avertisment. În minutul 70, Florea a interceptat degajarea greșită a lui Vaida, a driblat doi jucători și a făcut 4-2 cu un șut plasat. Un minut mai târziu, a pierdut și Ineu un jucător, pe Bărdan, care a fost eliminat de pe teren după o altercație cu Copil. Totuși, Socdorul nu a mai avut puterea să revină, ba, mai mult, a pierdut total hățurile în ultimele 10 minute și ACB-ul a făcut și spectacol cu alte trei goluri.

În minutele 80 și 82, David Florea a făcut „pokerul” cu două șuturi plasate, primul din afara careului, iar al doilea, din interiorul său, după pasa nou-intratului Balaci. Show-ul l-a completat juniorul Răsvanță, care a furat și el o minge în atac, a pătruns în careu și l-a bătut pe Vaida: 7-2, rezultat final.

Cristian Sculici: ”La începutul campionatului nu am plecat cu un obiectiv măreț. E meritul jucătorilor că au ajuns pe primul loc.” La barajul de promovare, ACB Ineu întâlnește campioana Mehedințiului

Așadar, Ineul ia punctele ce o duce la barajul de promovare, un obiectiv atins cu destule emoții după ce în urmă cu o lună echipa din Țara Zărandului părea resemnată cu locul 2.

Acum, urmează barajul de promovare în Liga 3, cu campioana județului Mehedinți, Recolta Dănceu. Cele două echipe fac parte din Regiunea 4, Vest. Reprezentanta județului Arad va fi gazdă în manșa tur, în data de 18 iunie 2022, de la ora 18:00, iar echipa din Mehedinți va organiza returului, la 25 iunie 2022, de la ora 17:30.

  • Nivelul fotbalistic în Liga a 4-a Mehedinți este unul mult inferior celui din Arad, astfel că ACB Ineu ar trebui să promoveze la pas în Liga 3.

”Am trăit de pe bancă la intensitate maximă desfășurarea evenimentelor. După ce am fost egalați până la pauză,  datoria mea a fost să fiu lucid și așa am putut să-i motivez la cabine. Băieții au ieșit motivați, s-a jucat la o singură poartă, asta trebuia să facem din prima repriză. Nu trebuia să ne retragem la 2-0, să îi lăsăm pe adversari să joace, băieții au crezut că e gata meciul, că va decurge totul de la sine, dar au rămas surprinși la doi la doi. Unii cred că la 2-2 și-au pierdut încrederea, dar pe urmă au reușit să revenit în joc și să câștigăm detașat. Din păcate, am și ratat foarte mult, tot campioantul și azi Banam a avut două goluri pe vârful capului în careul mic. Mâneran și Florea au fost esențiali azi, primul în prima repriză, iar al doilea a adus liniștea în repriza a doua. Sunt doi jucători foarte talentați, din păcate, fără experiența ligilor superioare.  Normal că îmi doresc să continue cu noi dacă promovăm, pentru că, până la urmă, e meritul întregii echipe, în care poate că nimeni nu a crezut.

Îi felicit pe băieți, sincer, recunosc că la începutul campionatului noi nu am plecat cu un obiectiv măreț, chiar dacă am pierdut mai mulți jucători, e meritul jucătorilor că au ajuns pe primul loc. Dar, eu am avut încredere că avem un lot de jucători valoroși pentru că i-am cunoscut de mai demult, am lucrat cu ei și am mers pe unitatea grupului. E adevărat că au fost și anumite probleme după înfrângerea de la Socodor, dar cred că – până la urmă – Dumnezeu ne-a ajutat, a așezat lucrurile și băieții au reușit să ducă echipa la baraj.

Nu știu ce a văzut conducătorul de la Mehedinți aflat în tribună, sper că le va spune jucătorilor lor că nu au nicio șansă, glumesc evident. De mâine o să începem să ne concentrăm pe jocurile de baraj, chiar dacă mai avem o etapă la Sântana. Nu am decis dacă voi folosi echipa de bază sau voi introduce jucători care au evoluat mai puțin pentru că – totuși – a fost o încărcătură și cel mai important este să ne recuperăm jucători până la baraj, având în vedere că nu avem un lot foarte mare, exceptând juniorii. Prospețimea e importantă la meciurile de baraj”, a spus Cristian Sculici, antrenorul principal al zărăndanilor.

Petrică Crișan: ”O decizie de arbitraj poate decide soarta meciului și asta s-a și întâmplat”

Ca și sezonul trecut, Socodorul trebuie să se mulțumeacă cu locul 2, dar – parcă – a fost mai aproape de obiectivul suprem. La final, președintele Crișan a atras atenția asupra a doua decizii de arbitraj, cosiderate în defavoarea echipei din Socodor. ”Săptămâna asta am pregătit meciul exact ca pe o finală. A fost o primă repriză pe care am început-o destul de bine până la faza primului penalty.  Mâneran, care a și recunoscut în pauza meciului, a preluat inițial mingea cu mâna. Era un henț în prealabil, după care a fost corect acordat penalty, la fel de clar al doilea. Ne-am trezit la un moment dat conduși cu 1-0, apoi 2-0, dar am păstrat sistemul de joc, un 3-3-3 cu care am pus o presiune mare, am atacat și am reușit să egalăm până la pauză punând presiune mare. I-am simțit foarte motivati pe băieți, dar, în lipsa prospețimii, în a doua repriză, de prin din minutul 60, am fost mai greoi. Apoi, a fost faza cu al doilea cartonaș roșu și jocul s-a rupt. Faza cu eliminarea lui Turcuș s-a petrecut în fața băncii noastre, Banam l-a lovit pe Gherheș cu mâna peste față, merita și el roșu. O decizie de genul acesta, cu eliminarea doar a lui Turcuș, e foarte importantă și poate decide soarta meciului. Asta s-a și întâmplat și spiritele s-au agitat. Am stat eu în picioare în spațiul tehnic, mi-era frică să nu degenereze mai tare, ca să ajungem la violențe, Doamne ferește! Băieții sunt foarte dezamăgiți, și-au dorit foarte mult, au fost motivați, dar atât s-a putut. Suntem o comunitate mică, a fost o șansă pentru noi, ne-am dorit foarte mult. Chiar le spuneam băieților că pot să se considere generația de aur a Socodorului, și-au depășit condiția în acești ultimi doi ani. «Vinovat» de aceste rezultate foarte bune este Tibi Darazs. Mister a făcut împreună cu băieții, o muncă foarte bună și țin să-i felicit pe această cale. Totodată, le mulțumim mult autorităților care ne-au susținut pe tot parcursul sezonului. Avem un primar foarte bun care ne-a promis sprijin dacă mergeam la baraj și promovam, ni se asigura buget de Liga a treia. Cred că am pierdut din elan și am pierdut puncte după ce a trebuit să stăm de două ori în weekend cu acele întreruperi. Eram pe val ș ne-a ieșit din mână. Mai avem un meci aproape amical în ultima etapă cu Felnacul, apoi vedem ce facem pentru sezonul viitor”, a declarat Petrică Crișan, președintele lui CS Socodor. „Rușine arbitrajului, din păcate totul se întamplă politic în România”, a fost reacția scurtă a lui Teodor Turcuș.

GALERIE FOTO de la meciul ACB Ineu – CS Socodor 7-2

  • ACB Ineu: Merșca – Varga (Wilmer 82), Bîrdan, Șerban, Hulbăr – Zdrențan (Jurj 82) – Voștinar, D. Florea, Spătaru (Karmanocszky 72), D. Mâneran (Răsvanță 82) – Banam (S. Balaci 66)
    Antrenor: Cristian Sculici
  • CS Socodor: Vaida – Szabo, Gherheș, Pele, Toca – Turcuș, Dema – Flueraș (Olariu 65), Al. Lezeu (C. Covaci 73), Pirtea – D. Copil (Chiș 73)
    Antrenor: Tiberiu Darazs.
  • Arbitri: Alexandru Gornic – Cristian Cășuț, Sebastian Pantea. Observator CCA: Marius Alexa. Observator AJF: Marcel Vida. Cartonașe roșii: Bîrdan 71 /  Pele 13, Turcuș 65

Foto: Sport Arad

Călin MNERIE 22 May. 2022, 14:18 Liga 4
Pe aceeași temă