Dunărea Calafat a câştigat Liga a 4-a Dolj şi aşteaptă în barajul pentru accederea în Liga 3 campioana Argeşului

Cosmin STAICU 01 Jun. 2022, 02:17 Liga 4
Dunărea Calafat a câştigat Liga a 4-a Dolj şi aşteaptă în barajul pentru accederea în Liga 3 campioana Argeşului

Dunărea Calafat este câştigătoarea Ligii a 4-a Dolj în 2022 şi va reprezenta judeţul la barajul de promovare în Liga 3. Formaţia de la Dunăre s-a încoronat campioană judeţeană şi anul trecut, într-o ediţie succintă a competiţiei, cu numai patru echipe la start.

În 2020, Liga a 4-a Dolj nu s-a disputat până la final, din cauza pandemiei, iar precedentele trei ediţii ale primei ligi a judeţului Dolj au fost adjudecate de Tractorul Cetate.

Dunărea Calafat și-a adjudecat titlul în Liga a 4-a Dolj

Cu două etape înaintea finalului Ligii a 4-a Dolj ediţia 2021-2022, Dunărea Calafat este lider în ierarhie, cu 75 de puncte adunate din 35 de meciuri, având o linie de clasament cu 24 de victorii, 3 egaluri şi 3 înfrângeri, golaveraj 98-23. Podiumul este completat de Jiul Podari, cu zece puncte mai puţin şi un meci mai mult disputat, şi de Danubius Bechet, cu 61 de puncte din 31 de meciuri.

În etapa din week-end-ul trecut, a 32-a din Liga a 4-a Dolj, Dunărea Calafat a câştigat la ”masa verde”, scor 3-0, meciul cu Dunărea Cetate, echipă care s-a retras din campionat.

Anul trecut, Dunărea Calafat a fost depăşită în barajul de promovare/menţinere în Liga a 3-a de Progresul Ezeriş, după 1-1 la Calafat şi 0-3 la Ezeriş.

  • Doljul are două reprezentante în Liga a 3-a, satelitul Universităţii Craiova şi formaţia ACSO Filiaşi, performera ediţiei trecute a Cupei României, în care a atins sferturile de finală.

Dunărea Calafat se va duela în baraj cu CS Rucăr sau Inter Câmpulung

Conform tragerii la sorţi efectuate de FRF la începutul anului, campioana Doljului o va întâlni pe cea a Argeşului în barajul de promovare pentru Liga a 3-a.

Cu două etape înainte de finalul Ligii a 4-a Argeş, CS Rucăr este lider, cu un punct avans faţă de ocupanta locului secund, ACS Inter Câmpulung.

Meciurile de baraj pentru Liga a 3-a vor avea loc pe 18 iunie, ora 18:00, turul, respectiv 25 iunie 2022, ora 17:30, returul, pe terenul fiecărei echipe. AJF-urile sunt obligate să comunice către FRF, în scris, până la data de 12 iunie, campioanele judeţene şi să transmită copia CIS-ului acestora, eliberat de MTS. Dacă o campioană judeţeană nu va îndeplini condițiile de participare la jocurile de baraj, ea nu va fi înlocuită cu următoarea clasată, iar adversara va fi declarată câștigătoare şi promovată în Liga a 3-a.

Cosmin STAICU 01 Jun. 2022, 02:17 Liga 4
Pe aceeași temă