Corona va reprezenta județul Brașov la barajul pentru promovarea în Liga 3. Antrenorul Preciziei Săcele: ”Mă simt ca într-un joc pe calculator unde pierd ultima viață și nu știu ce să fac”

Adi MARICA 23 Jul. 2020, 12:19 Liga 4

Mini-turneul pentru desemnarea echipei din Liga a 4-a Brașov care va participa la barajul de promovare în Liga 3 s-a încheiat după doar un singur meci! După ce Corona Brașov și Colțea Brașov au deschis mini-turneul, iar prima dintre ele s-a impus cu 2-1, miercuri era programat al doilea meci, cel dintre Precizia Săcele și Corona. Doar că săcelenii nu au trimis tabelul cu testele pentru COVID-19 la AJF Brașov până marți seara, astfel că acest caz a intrat pe masa Comisiei de Disciplină.

Verdictul a fost unul fatal Preciziei: pierderea celor două jocuri, cu Corona și Colțea, cu scorul de 3-0. Mai mult, echipa din Săcele va avea de achitat și o amendă de 500 de lei, scrie Monitorul Expres.

Astfel, fostul lider al Ligii a 4-a va încheia play-off-ul pe ultimul loc, iar Corona Brașov e câștigătoare și va reprezenta județul la barajul de promovare în Liga 3.

Decizia Comisiei de Disciplină a AJF Brașov:

„F.C. Precizia Săcele – C.S.M. Corona Brasov
Liga a-IV-a, Miniturneu LIV, etapa 2 | Data 2020-07-22
Abatere: Nerespectarea de catre clubul FC Precizia Săcele a condițiilor descrise în Ordinul Comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Tineretului și Sportului nr.667/1237 din 07.07.2020, în Protocolul de reluare a competițiilor de fotbal amator emis de FRF și Protocolului de reluare competiții de fotbal amator sezon 2019 – 2020, valabil pentru organizarea și desfășurarea jocurilor din mini-turneul pentru desemnarea echipei care va participa la barajul de promovare în Liga 3, emis de AJF Brașov.
Rezoluție: Membrii Comisiei de Disciplină și Etică hotărăsc în baza art 79.9 și 86.6.2 din Regulamentul Disciplinar și cap VII din Protocol reluare competiții în unanimitate a. neprogramarea jocurilor din minturneu, respectiv: FC Precizia Săcele – CSM Corona Brașov ACS Colțea 1920 Brașov – FC Precizia Săcele, b. pierderea jocurilor prin forfait de către echipa FC Precizia Săcele c. penalitate sportivă 500 (cincisute) lei.
Data înregistrării sancțiunii: 22-07-2020
Sancțiune pecuniară: 500 lei. Neplătit!“

Ciprian Ursu, mesaj emoționant: ”Mă simt ca într-un joc pe calculator unde pierd din vieți. Am pierdut și ultima viața și nu știu ce să fac”

Ciprian Ursu, antrenorul Preciziei Săcele, era ieri un om dărâmat de faptul că echipa sa nu își poate juca șansa câștigării mini-turneului din Liga a 4-a Brașov.

Ursu are un mesaj emoționant pentru elevii săi, dar și pentru toată suflarea fotbalistică din Brașov. „Mă simt ca într-un joc pe calculator unde pierd din vieți. Am pierdut și ultima viața și nu știu ce să fac: să încep din nou jocul, să iau o pauză sau să schimb jocul. Doar că iubesc acest joc prea mult. Numele jocului ar fi fotbalul românesc. Vreau să-i felicit pe jucătorii mei pentru ce au realizat până în acest moment și să le mulțumesc că m-au suportat pentru faptul că i-am «tocat» cu teoriile și tacticile mele, uneori prea enervante. Sper ca unii dintre ei să facă pasul la un eșalon superior dacă nu am putut reuși acest lucru ca echipă. Nu în ultimul rând aș vrea să punem cu toții umărul la dezvoltarea fotbalului brașovean, să ne «trezim», pentru că microbiștii suferă. Ei nu au nicio vină. Suntem o țară plină de talente, dar, în același timp, nu mai găsim caractere. Cred că de aici ar trebui totul regândit. Căutați oameni cu caracter”, este mesajul lui Ciprian Ursu, transmis prin intermediul Monitorul Expres.

Corona Brașov merge la baraj fără medaliile de campioană

În urma deciziei Comisiei de Disciplină a AJF Brașov, Corona Brașov a câștigat mini-turneu pentru desemnarea reprezentantei Ligii a 4-a Brașov la barajul pentru Liga 3.

Cei de la Corona nu vor primi trofeul și medaliile de campioni, asta pentru că AJF Brașov a organizat doar mini-turneul pentru desemnarea reprezentantei județene care va merge la baraj.

La barajul pentru promovarea în Liga 3, care va avea loc în zilele de 1, 5 și 9 august, Corona Brașov va juca împotriva celor de la CS Ocna Mureș (Alba) și CS Gheorghieni (Harghita).

Călin Moldovan: ”Voiam să jucăm și meciul cu Precizia”

După aflarea deciziei Comisiei de Disciplină a AJF Brașov, Călin Moldovan, antrenorul Coronei, a spus că regretă faptul că meciul cu Precizia Săcele nu s-a disputat.

„Dacă acest campionat s-a întrerupt în luna martie din cauze speciale, tot așa s-a și decis tot în condiții speciale. Dacă cei de la Precizia nu au putut îndeplinii condițiile protocolului medical, nu este vina noastră. Ne pare rău că nu am putut juca și meciul cu Precizia Săcele. Am câștigat clar meciul din tur și chiar voiam să jucăm și acum să demonstrăm că suntem cea mai bună echipă din Liga 4 Brașov. Mai mult, un meci cu Precizia ne ajuta mult în perspectiva barajului de promovare în Liga a 3. Țin să-i felicit pe cei de la Colțea pentru că au făcut tot posibilul să joace în acest mini-turneu”, a spus Călin Moldovan.

Clasament final play-off Liga 4 Brașov: 1. Corona Brașov 48 p, 2. Precizia Săcele 43 p, 3. Colțea Brașov 43 p.

AJF-urile care și-au anunțat reprezentanta la barajul de promovare în Liga 3

Primele care au decis să suspende definitiv întrecerile județene au fost AJF Suceava, din cauza problemelor foarte mari din cauza pandemiei de COVID-19, și AJF Bihor. Ulterior, Alba, Vâlcea, Arad, Olt, Călărași, Ilfov, Tulcea, București, Hunedoara, Gorj, Vrancea, Timiș, Buzău, Constanța, Vaslui, Botoșani, Sălaj, Argeș și Iași au hotărât să ”înghețe” Liga a 4-a și să-și desemneze echipa reprezentantă la barajul pentru promovarea în Liga 3.

CSO Siretul Dolhasca, CA Oradea, CS Ocna Mureș, Minerul Costești, Victoria Zăbrani, Petrolul Potcoava, ACSM Oltenița, Viitorul Domnești, Pescăruşul Sarichioi Junior, Steaua București, CSM Jiul Petroșani, Știința Turceni, Victoria Gugești, Avântul Periam, CSM Râmnicu Sărat, Gloria Albeşti, Sporting Juniorul Vaslui, Dante Botoșani, Sportul Şimleu Silvaniei, Voința Budeasa, respectiv Unirea Mircești sunt reprezentantele județene care vor juca la barajul de promovare în Liga 3.

Acestora li se alătură și AJF Brașov, cu reprezentanta ei: Corona Brașov.

AJF Bistrița Năsăud nu-și desemnează echipă reprezentantă la barajul pentru promovarea în Liga 3.

Foto: Cătălin Ionescu / Corona Brașov

https://liga2.prosport.ro/liga-4/corona-brasov-noul-lider-al-ligii-a-4-a-brasov-dupa-victoria-cu-coltea-din-primul-meci-din-play-off-si-posibil-ultimul-19139863

Adi MARICA 23 Jul. 2020, 12:19 Liga 4
Pe aceeași temă