Corona Brașov e noul lider al Ligii a 4-a Brașov după victoria cu Colțea din primul meci din play-off și posibil ultimul

Adi MARICA 20 Jul. 2020, 12:47 Liga 4
Corona Brașov e noul lider al Ligii a 4-a Brașov după victoria cu Colțea din primul meci din play-off și posibil ultimul

Mult discutatul play-off pentru desemnarea campioanei Ligii a 4-a Brașov și-a consumat sâmbătă, pe stadionul Tineretului, primul episod, care are șanse mari să fie și ultimul în cazul în care cei de la Precizia nu își rezolvă problema cu testele COVID-19.

Corona Brașov s-a impus cu scorul 2-1 (2-0) în fața celor de la Colțea Brașov după un joc modest al ambelor echipe. Până la urmă, acesta este și nivelul fotbalului brașovean, dar pentru a câștiga barajul de promovare în Liga a 3-a este nevoie de mai multă consistență și luciditate, scrie Monitorul Expres.

Mult zgomot pentru nimic înainte de Corona – Colțea

Călin Moldovan (Corona) le cerea jucătorilor săi implicare și concentrare maximă, însă, pe teren, câțiva jucători au părut copleșiți de miza jocului. De cealaltă parte, Liviu Nicolae (Colțea) le cerea elevilor săi să se bucure de fotbal, dar pe teren aceștia au părut mai degrabă crispați și temători, cu excepția finalului de meci. În aceste condiții au rezultat un joc slab, cu multe greșeli de ambele părți și în care diferența s-a făcut în urma greșelilor din apărarea celor de la Colțea care au încasat două goluri în prima repriză.

Mai întâi, Alin Damian a deschis scorul, după o fază pornită de la Cristescu, Constantinescu a deviat inspirat, iar „Neamțul“ a trecut mult prea ușor de fundașii celor de la Colțea și nu i-a dat nicio șansă lui Căucă. La faza golului doi, Alupoaie a centrat puternic în fața porții, iar Csongor Szekely a deviat nefericit în poarta lui Căucă. În debutul părții secunde, Mircescu i-a dat emoții lui Ciuperceanu, după care Voicu și Cristescu puteau închide jocul.

Cu Marian Constantinescu retras fundaș dreapta după accidentarea lui Rusu, cei de la Corona și-au făcut meciul greu pe final. Turcu a reaprins speranțele celor de la Colțea, după o lovitură liberă executată de Pricop (77). Cei de la Colțea au încercat să pună presiune pe careul Coronei, însă doar Căucă i-a dat emoții cu adevărat portarului Ciuperceanu în prelungirile meciului după o lovitură liberă de la marginea careului.

S-a terminat 2-1 pentru Corona, echipă care a preluat șefia în acest mini-turneu.

Reacții Călin Moldovan și Liviu Nicolae

La final, ambii antrenori și-au exprimat opiniile despre acest prim joc. „Prea multe nu am ce să spun, decât că este o victorie muncită, o victorie meritată și că deja ne gândim la meciul cu Precizia Săcele”, a spus Călin Moldovan, antrenorul Coronei.

Mult mai tranșant a fost Liviu Nicolae. „Mulțumim tuturor pentru susținere, din păcate nu am reușit să ne ridicăm la înălțimea așteptărilor. A fost un test de maturitate pentru noi, test pe care nu l-am trecut din cauze obiective ce țin de bucătăria internă. Îmi felicit jucătorii pentru efortul depus, chiar dacă perioada competițională a fost una foarte scurtă, iar atunci când au trecut peste blocajul psihic, au arătat că nu pot exista limite in fotbal. Vom continua să lucrăm pentru a elimina anumite lucruri ce nu ne fac bine, pentru a ne putea atinge obiectivele”, a spus Liviu Nicolae, antrenorul echipei Colțea.

Miercuri este programat meciul 2, cel dintre Precizia Săcele și Corona. Dacă jocul se va disputa până la urmă, acesta va fi decisiv pentru desemnarea reprezentantei Brașovului la barajul de promovare în Liga 3.

Corona Braşov – Colţea Braşov 2-1 (2-0)
Au marcat: Alin Damian 24, C. Szekely 36 – autogol / Turcu 77

Corona: Ciuperceanu – Rusu (Manole 60), Forika, Burlacu, Dumbravă – Alupoaie (Roșu 60), Leonte, Voicu – Cristescu (C. Ivan 80) – M. Constantinescu, A. Damian (Buga 65)
Antrenor: Călin Moldovan

Colţea: Căucă – Iordache, Csongor Szekely, Dobrean Cosmin, Rotaru – Pricop (Savu 80), Burlacu, Sava (Rența 54), Păduraru (Solovăstru 85) – Mircescu, Turcu
Antrenor: Liviu Nicolae

Arbitri: Robert Mormeci – Claudiu Șchiopeț, Andrei Pavel – Robert Ciorbea
Observatori: Lucian Măiereanu, Mihai Băcescu

Play-off Liga 4 Brașov

Meciul 1: Corona Brașov – Colțea Brașov 2-1
Meciul 2: Precizia Săcele – Corona Brașov, miercuri, ora 17:30
Meciul 3: Colțea Brașov – Precizia Săcele, sâmbătă

Clasament play-off Liga 4 Brașov: 1. Corona Brașov 45p, 2. Precizia Săcele 43p, 3. Colțea Brașov 40p.

În play-off au intrat primele trei echipa clasate după 16 etape disputate în sezonul regulat, până în momentul suspendării și ”înghețării” sezonului din cauza pandemiei COVID-19. Cele trei formații au pătruns în turneul de desemnare a campioanei cu același punctaj pe care îl aveau și în sezonul regulat. Lider era Precizia Săcele, cu 43 de puncte. Corona a urcat acum pe locul 1, după victoria cu Colțea.

La barajul pentru promovarea în Liga 3, care va avea loc în zilele de 1, 5 și 9 august, reprezentanta Brașovului va juca împotriva campioanelor din Alba (CS Ocna Mureș) și Harghita.

Foto: Cătălin Ionescu / Monitorul Expres

https://liga2.prosport.ro/liga-4/alerta-de-covid-19-la-brasov-inainte-de-play-off-ul-care-stabileste-campioana-judeteana-un-apropiat-al-liderul-ligii-a-4-a-e-in-stare-grava-la-spital-a-fost-in-contact-cu-un-fotbalist-al-e-19139206

https://liga2.prosport.ro/liga-4/ajf-vaslui-si-ajf-botosani-si-au-desemnat-campioanele-din-liga-4-juniorul-vaslui-si-dante-botosani-vor-reprezenta-judetele-la-meciurile-de-baraj-19139816

 

Adi MARICA 20 Jul. 2020, 12:47 Liga 4
Pe aceeași temă