EXCLUSIV | ”U” Cluj se califică din oficiu în 16-imile Cupei României. Decizia pe care FRF trebuie să o ia

Vlad MĂCICĂȘAN 16 Oct. 2020, 14:10 Cupa României
EXCLUSIV | ”U” Cluj se califică din oficiu în 16-imile Cupei României. Decizia pe care FRF trebuie să o ia

Universitatea Cluj se poate considera deja calificată în turul următor din Cupa României, în 16-imi, fază în care intră în competiție și echipele din Liga 1. Formația lui Costel Enache trebuia să joace marți cu Viitorul Șelimbăr, dar echipa din Liga 3 are 12 jucători infectați cu COVID-19 și alți trei cărora prime teste nu au fost concludente.

Focar de COVID-19 la Viitorul Șelimbăr! Sibienii nu joacă în etapa a 6-a a Ligii 3, iar meciul din Cupa României îl pierd la ”masa verde”

Astfel, Viitorul Șelimbăr nu îndeplinește numărul minim de fotbaliști care trebuie trecuți pe foaia de joc, conform regulamentului din pandemie. Cum în lotul echipei din județul Sibiu sunt doar 19 jucători, Viitorul nu are 13 jucători valizi, dintre care unul să fie portar.

Meciul de astăzi al Șelimbărului cu FC Hermannstadt 2 a fost amânat din această cauză, dar partida din Cupa României va fi pierdută cu 3-0 de echipa din județul Sibiu, fiindcă partidele din competiția KO nu se reprogramează .Singura posibilitate pentru gazde de a mai disputa jocul cu ”U” Cluj este să legitimeze alți jucători până marți, dar ipoteza nu este luată în calcul de către oficialii echipei.

Cu toate că este evident ce decizie va fi luată, FRF nu a informat încă cele două cluburi de faptul că meciul nu se va disputa, dar clujenii speră să aibă cât mai repede hârtia oficială de la federație, pentru a evita o deplasare inutilă.

Viitorul Șelimbăr a ajuns în turul 4 al Cupei României după ce a trecut în fazele anterioare de CSO Cugir (4-3) și AFC Unirea 1923 (2-0), ambele partide desfășurate în deplasare. ”U” Cluj, ca echipă clasată pe ultimele poziții în sezonul trecut al Ligii 2, a intrat în competiția KO din turul 3, în care a câștigat cu 2-0 partida cu Unirea Dej.

Rapid, în pericol să piardă și ea la ”masa verde” în Cupa României

Într-o situație delicată se află în acest moment și Rapid, care se află cu lotul și stafful tehnic în izolare din cauza cazurilor de COVID-19 din lot. Dacă nu va fi lăsată să iasă din carantină, echipa giuleșteană ar putea pierde la ”masa verde” jocul din turul 4 al Cupei României cu Progresul Spartac, programat marți.

Față de campionat, în Cupa României partidele nu sunt amânate în cazul în care una dintre echipe e în imposibilitatea de a juca din cauza problemelor cu COVID-19.

Doar în runda trecută a competiției KO, la ”masa verde”, din cauza problemelor cu COVID-19, a fost eliminată echipa din Liga 2 Aerostar Bacău. În cele trei tururi trecute până acum au fost alte câteva situații de acest gen.

REZULTATELE TURULUI 1, 2 și 3 ale Cupei României

Foto: FC Universitatea Cluj

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/meciurile-turului-4-al-cupei-romaniei-au-fost-stabilite-trei-dueluri-sunt-intre-echipe-din-liga-2-cu-cine-au-fost-puse-sa-joace-rapid-petrolul-fc-u-craiova-sau-u-19152261

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-in-izolare-pentru-cel-putin-o-saptamana-meciul-cu-cs-mioveni-a-fost-deja-reprogramat-jocul-din-cupa-romaniei-e-in-pericol-sa-fie-pierdut-la-masa-verde-19152484

Vlad MĂCICĂȘAN 16 Oct. 2020, 14:10 Cupa României
Pe aceeași temă