EXCLUSIV | Aerostar Bacău are șase cazuri de COVID-19 în lot, iar FRF i-a anulat meciul din Cupa României cu CSM Ceahlăul. DSP își dăduse acordul ca partida să aibă loc

Marius ANGHEL 07 Oct. 2020, 14:22 Cupa României
EXCLUSIV | Aerostar Bacău are șase cazuri de COVID-19 în lot, iar FRF i-a anulat meciul din Cupa României cu CSM Ceahlăul. DSP își dăduse acordul ca partida să aibă loc

După ASU Poli, FK Csikszereda, din Liga 2, Gloria Lunca Teuz Cermei și Minaur Baia Mare, din Liga 3, Aerostar Bacău este ”lovită” și ea în această săptămână de problema infectării cu COVID-19. Trupa moldoveană din eșalonul secund ar fi trebuit să joace astăzi, de la ora 14:30, în deplasare la CSM Ceahlăul Piatra Neamț, în turul 3 al Cupei României, însă meciul nu va mai avea loc, fiindcă a primit șase rezultate pozitive în urma ultimei testări efectuate împotriva noului coronavirus.

Aerostar Bacău are șase cazuri pozitive de COVID-19. FRF nu a lăsat-o să joace, deși DSP și-a dat acordul

Aerostar Bacău a efectuat cu o zi înaintea meciului de debut în această ediție a Cupei României testărea unui lot de 18 jucători pe care antrenorul Daniel Munteanu voia să se bazeze la partida cu CSM Ceahlăul. Lotul era format dintr-un mixt de jucători de la prima echipă, cât și juniori din cadrul clubului.

Rezultatele primite marți seară au venit cu șase cazuri pozitive, a fost anunțat imediat Direcția de Sănătate Publică Bacău pentru a se porni ancheta, jucătorii respectivi au fost izolați, actele rezultate au fost transmise către FRF, însă, potrivit surselor Liga2.ro, medicului care se ocupă în cadrul federației de aceste cazuri nu i-a plăcut modul în care a fost întocmită ancheta, așa că a decis ca partida să nu aibă loc, iar Aerostar să piardă, în consecință, la ”masa verde”.

Aerostar avea, pe lângă cei 10 jucători negativi de la testarea de marți, alți fotbaliști apți de joc și cu testul valabil până joi, însă FRF nu i-a dat acordul să joace, trecând peste actele emise de DSP Bacău.

Dragoș Petrișor (portar), Andrei Bobaru (fundaș), Andrei Chirilă, Șerban Tîrlă (mijlocași), Alex Tofan și Mircea Manole (atacanți) sunt, potrivit surselor Liga2.ro, jucătorii depistați pozitiv cu noul coronavirus.

Trei meciuri nedisputate în turul 3 al Cupei României din cauza cazurilor pozitive

În turul 3 al Cupei României, din cauza problemelor cu COVID-19 nu s-au disputat nici meciurile Gloria Lunca Teuz Cermei – Șoimii Lipova și Minaur Baia Mare – Fotbal Comuna Recea.

Șoimii Lipova, Fotbal Comuna Recea și CSM Ceahlăul se vor califica mai departe în competiția KO la ”masa verde”.

”Meci anulat
CSM Ceahlăul – Aerostar Bacău nu se mai joacă astăzi în Cupa României la fotbal din cauza apariției unor cazuri de Covid în tabăra echipei de divizie secundă. Pe site-ul Federației Române de Fotbal s-a și anunțat deja că partida a fost anulată.
Conform deciziilor anterioare în astfel de cazuri, CSM Ceahlăul este calificată în turul IV al întrecerii.
Pe această cale ținem să la urăm celor de la Aerostar însănătoșire grabnică și succes mai departe în Liga 2”, a anunțat CSM Ceahlăul pe pagina sa de Facebook.

Băcăuanii așteaptă noi rezultate pentru a vedea dacă joacă în etapa a 7-a a Ligii 2

Astăzi, Aerostar a trimis încă 16 jucători la testare, iar dacă rezultatele vor fi negative, atunci va juca sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu, cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, în etapa a 7-a a Ligii 2. În cazul în care și în urma acestei testări vor ieși rezultate pozitive, atunci clubul băcăuan va solicita federației amânarea partidei cu trupa gorjeană.

După șase etape desfășurate în acest sezon de Liga 2, Aerostar Bacău are doar 3 puncte și ocupă penultima poziție în clasament, a 20-a. Viitorul Pandurii e pe locul 14, cu 7 puncte.

REZULTATELE de marți ale meciurilor din turul 3 al Cupei României

Marius ANGHEL 07 Oct. 2020, 14:22 Cupa României
Pe aceeași temă