Dan Alexa, un car de nervi la adresa arbitrilor la partida Reșiței cu Ripensia. Cosmin Petruescu, liniștit după calificare

Anda DELIU 08 Sep. 2021, 23:22 Cupa României

Ripensia s-a impus în Valea Domanului la scorul de 2-1 cu CSM Reșița, în Faza a IV-a a Cupei României. A fost un meci nu neapărat grozav, iar prestația brigăzii de arbitri de la Cluj a fost pe alocuri chiar penibilă.

Deciziile l-au scos din sărite pe Dan Alexa, care a tunat și fulgerat la adresa arbitrului de centru Dragoș Nicolae Lunca, inclusiv pe tunel. În schimb, Cosmin Petruescu a fost de nescos din starea tipică din ”Conferențiar”, și nu a vrut să comenteze arbitrajul.

  • Aboubacar Gakou (65) a marcat pentru Reșița, în timp ce pentru Ripensia au înscris Dan Taras (24) și Valerii Macrițchii (87).

Arbitrul Dragoș Lunca nu știe când se dă lovitură liberă indirectă

Reșițeni au contestat mai multe faze, și au avut dreptate la eliminarea lui Ștefan Bărboianu și mai ales la faza penibilă din prelungiri, când Rus a prins a doua oară mingea în mână, iar arbitrul clujean nu a fost capabil să dea lovitură liberă indirectă.

”Exceptând 20 de minute din prima repriză, ultimele 20 de minute în care Ripensia ne-a dominat la centrul terenului, cred că am fost echipa mai bună, chiar și în zece oameni am ratat situațiile mai clare. O manieră de arbitraj… Nu pot să cred că poți face asemenea greșeli: penalty Mediop, roșu Bărboianu, gol din ofsaid revăzut, la primul gol lor al lor. Apoi, lovitură liberă indirectă. Să nu vezi că portarul o prinde și o lasă, o prinde iar în minutul 90. Fault la golul lor doi, despre care și observatorul jocului este o rușine pentru arbitraj. Am înțeles că este și un arbitru care este monitorizat. Sper să nu se promoveze arbitrii doar că ei sunt băieți simpatici. Vorbea frumos, era foarte respectuos. O rușine de arbitraj și cred că a influențat decisiv rezultatul jocului de azi. Eram foarte nervos, am enumerat de ce. Nu mai departe de 3 minute înainte de fluierul final a fost o fază de ABC pentru arbitri. Când portarul prinde minge și o lasă, nu mai are voie să o prindă. A prins-o și a spus că n-a prins-o. E ceva ce nu pot să descriu!”, a precizat Alexa.

  • Meciul disputat pe stadionul ”Mircea Chivu” din Reșița a fost arbitrat de la centru de Dragoș Nicolae Lunca și de la cele două tușe de asistenții Csaba Antal și Robert Meres (toți din Cluj-Napoca). Rezervă a fost Tudor Florin Jurca (Arad), iar observatori au fost delegați Luis Moisescu (Drobeta Turnu Severin) și Florin Oglindoiu (Drobeta Turnu Severin).

Alexa, mulțumit de echipa sa

Altfel, Alexa și-a felicita echipa. ”Din păcate, am pierdut, îmi felicit jucătorii pentru că am făcut un meci bun, n-am fost deloc mai prejos. Am ratat situații importante în zece oameni. Am avut acea șansă la Rimovecz, la ultima fază, o situație clară. E o calificare a Ripensiei pentru care eu îi felicit și, până la urmă, asta e. E vreo să joci în zece oameni. Mai ales că înscrisem repede. Aveam ascendent moral asupra lor. Imediat după gol am avut momentele noastre mai bune și apoi a fost acea eliminare unde a fost acea piedică. Fane ridică mâinile, e clar că nu e niciun fel de intenție înainte să cadă jucătorul advers. Un al doilea galben dat prea ușor din punctul meu de vedere. E clar că Ripensia a avut posesia. Nu mai aveam ce să ținem de minge. Dar și în situațiile astea am avut două-trei situați bune de a înscrie. Una chiar imensă la ultima fază”, a mai spus ”Chirurgul”.

Gakou Aboubacar era angajat la un supermarket!

Alexa a povestit că Gakou Aboucabacar a fost adus de la CSM Lugoj, care în ultimii ani juca cu amatori, iar acolo africanul lucra în comerț.

”Mă bucur pentru Abou. Puțină lume știe, lucra în Lugoj, la Profi. L-am luat, e la doilea gol pe care îl înscrie. Mă bucur pentru el. Este un jucător cu certe calități. Le mulțumesc celor de la Lugoj că i-au dat șansa să joace la un nivel mai bun. Acum confirmă”, a adăugat Alexa.

CSM Reșița (locul 3 în Seria 7, 6 puncte) va continua doar cu meciurile din Liga 3, unde are obiectiv promovarea. În etapa a 3-a joacă la CSM Jiul Petroșani (locul 6, 1 punct), duminică, de la ora 17:00.

”Conferențiarul” Petruescu, mulțumit de rezultat și joc

De cealaltă parte, Cosmin Petruescu, a fost mulțumit de jocul Ripensiei.

”Fără să fiu acuzat de subiectivism, cred că a fost o calificare meritată, după modul general în care s-a disputat partida. Un meci de cupă clasic, între două echipe care s-au cunoscut foarte bine. Au încercat să se anihileze reciproc, să nu facem greșeli, nici personale, nici colective, care puteau înclina balanța în favoarea uneia sau alteia. Reșița, o echipă care, chiar dacă evoluează în Liga 3, avea plusul de experiență și de maturitate de partea ei. Mă bucur că în jocul de astăzi elanul tinereții și entuziasmul au avut câștig de cauză”, a punctat Petruescu.

Doi prieteni, adversari în Valea Domanului

Antrenorul timișorenilor a și precizat că îl consideră pe Alexa un prieten, chiar și când se ”zbate”, nervos pe arbitrajele din teren, la câțiva metri de el.

”Nici nu putea fi altfel. Așa e când se întâlnesc două echipe bune, doi prieteni de pe banca tehnică. Era clar că atât noi, cât și Reșița și-au dorit foarte mult să câștige și nici nu putea fi altfel în timpul partidei. Relația și prietenia noastră merg mai departe, cu siguranță, indiferent de rezultatul partidei de astăzi, sau din partidele următoare, atunci când cu siguranță ne vom mai reîntâlni, atât eu, cât și Dan. Dar nu a fost o dispută între ”Chirurg” și ”Conferențiar”, a fost o dispută între Reșița și Ripensia, între jucătorii ambelor echipe, mai puțin în ceea ce privește băncile tehnice. Nu a fost o dispută între doi antrenori. În momentul în care începe partida, ceea ce știm noi contează mai puțin. Important e ceea ce au asimilat jucătorii în antrenamentele premergătoarea partidei. Sunt convins că atât noi și echipa noastră aveau informațiile despr e arbitraj”, a mai spus Petruescu.

În faza următoarea a Cupei României, în 16-imi, echipa timișoreană are șansa să întâlnească un adversar din Liga 1. Până atunci, pentru Ripensia (locul 10, 6 puncte) urmează meciul din etapa a 6-a a Ligii 2, sâmbătă, de la ora 11:00, când primește vizita celor de la Astra (locul 20, -2 puncte).

Foto: Miruna Mihancea

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/ripensia-a-obtinut-o-calificare-muncita-in-valea-domanului-in-fata-resitei-doi-basarabeni-au-adus-victoria-echipei-timisorene-19199753

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-faza-a-iv-a-ultimele-11-meciuri-au-loc-astazi-primele-cinci-echipe-calificate-si-cele-doua-surprize-din-acest-tur-19199640

Anda DELIU 08 Sep. 2021, 23:22 Cupa României
Pe aceeași temă