Valentin Suciu vede victoria la scor cu SR Brașov, în Cupa României, ca o descătușare a jucătorilor săi: ”Înseamnă enorm.” Ce spune despre tripla lui Richard Jelena

Adi MARICA 09 Sep. 2021, 10:08 Cupa României
Valentin Suciu vede victoria la scor cu SR Brașov, în Cupa României, ca o descătușare a jucătorilor săi: ”Înseamnă enorm.” Ce spune despre tripla lui Richard Jelena

FK Csikszereda a avut nevoie de un adversar dintr-o ligă inferioară pentru a se debloca în acest început de sezon dezastruos. După cinci înfrângeri consecutive și doar un gol marcat în campionatul Ligii 2, ciucanii au învins cu 6-2 SR Brașov, echipă din Liga 3, în Faza a IV-a a Cupei României.

Eroul partidei disputate pe stadionul Tineretului din Brașov a fost maghiarul Richard Jelena, ultima achiziție a Csikszeredei. Acesta a reușit un hattrick contra SR-ului.

Jelena a reușit un hattrick, Vlad Olteanu a avut o ”dublă”

Ciucanii au controlat jocul cu SR Brașov, au dominat autoritar, iar masivul atacant Richard Jelena, împrumutat de echipa harghiteană de la Kisvarda (Ungaria) a făcut tot ce a vrut cu defensiva gazdelor.

Richard Jelena a reușit un hattrick în minutele 21, 25 și 82 și se pare că Valentin Suciu și-a găsit omul de gol după startul dezastruos din Liga 2! Pentru FK Csikszereda au mai înscris câte o dată și David Kelemen (43′), Soufiane Jebari (47′) și Marius Bărăbaș (90′).

De cealaltă parte, Vlad Olteanu a reușit o dublă pentru SR Brașov în minutele 34 și 58, primul gol reușit din lovitură liberă din colțul careului a fost de senzație, direct în vinclul porții adverse. ACS SR Brașov părăsește Cupa României în turul 4.

Elevii lui Tibi Ghioane, demisionar după acest joc, reușise să elimine în tururile anterioare Kids Tâmpa Brașov (Liga 3), cu 7-8, după lovituri de departajare, în Faza a II-a, și FC Brașov (Liga 2), cu 1-0, în Faza a III-a, de aceasta din urmă trecând cu golul de senzație al portarului Căucă.

Valentin Suciu: ”Tibi Ghioane merită mai mult respect. A luat o decizie pripită”

Antrenorul ciucanilor, Valentin Suciu, a fost surprins de decizia lui Tiberiu Ghioane, de a demisiona după acest eșec drastic. ”Îmi pare foarte rău și este păcat că a luat această decizie. Eu cred că a luat o decizie pripită. Și eu am avut momente din acestea, mai ales după seria asta neagră din campionat. Eu spun că Tibi Ghioane merită mai mult respect, pentru că face lucruri bune, îndrăznețe. Ar trebui să aibă susținere din toate punctele de vedere”, a spus Suciu.

”Chiar dacă a fost obținută în fața unei echipe de eșalon inferior, înseamnă enorm pentru moralul jucătorilor”

Referitor la meciul cu SR Brașov, în care echipa sa a obținut prima victorie a sezonului, Suciu spune că este o descătușare.

”Pentru noi nu a fost un start slab de campionat, ci unul dezastruos cu înfrângeri pe linie. Eu știu că fața echipei nu a fost cea din primele cinci etape din Liga 2. În cantonamentul din vară, jucătorii au răspuns foarte bine, am arătat foarte bine, dar s-au întâmplat mai multe lucruri peste care sper să fi trecut cu această victorie de la Brașov. Pentru noi această victorie, chiar dacă a fost obținută în fața unei echipe de eșalon inferior, înseamnă enorm pentru moralul jucătorilor. Este o descătușare și sper ca în etapele care urmează să demonstrăm că suntem o echipă mai bună decât cea din sezonul trecut”, a spus Valentin Suciu, care l-a lăudat pe atacantul Richard Jelena (foto principal și jos). ”Pe Jelena, eu l-am dorit de un an de zile. A intrat și în meciul cu FC Hermannstadt și a marcat, acum a marcat de trei ori. Am așteptări mari de la el. Atacantul trebuie să fie golgheter, să simtă poarta și să marcheze goluri. Mă bucur că a marcat și în al doilea meci oficial și sper să o țină tot așa pentru că avem nevoie de jucători de calitate.”

Pentru FK Csikszereda (locul 18, 0 puncte) urmează meciul din etapa a 6-a a Ligii 2, cu ”U” Cluj (locul 5, 12 puncte), acasă, programat în 13 septembrie, de la ora 16:00. Clujenii s-au făcut de râs în această fază a Cupei României, fiind eliminați de echipa de Liga 3 CA Oradea, cu 1-2.

Foto: Attila Pinti (Szekelysport)

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/tiberiu-ghioane-a-demisionat-de-la-sr-brasov-dupa-umilinta-din-cupa-suferita-in-fata-celor-de-la-fk-csikszereda-atat-am-putut-acum-am-fost-penibili-19199769

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-faza-a-iv-a-ultimele-11-meciuri-au-loc-astazi-primele-cinci-echipe-calificate-si-cele-doua-surprize-din-acest-tur-19199640

Adi MARICA 09 Sep. 2021, 10:08 Cupa României
Pe aceeași temă