Costel Enache, mulțumit de calificare Politehnicii Iași, nu și de jocul de la Huși: ”O victorie bună pentru moral.” Ce spune despre noile achiziții, debutante din primul minut cu Hușana

Narcis POHOAȚĂ 09 Sep. 2021, 11:25 Cupa României
Costel Enache, mulțumit de calificare Politehnicii Iași, nu și de jocul de la Huși: ”O victorie bună pentru moral.” Ce spune despre noile achiziții, debutante din primul minut cu Hușana

Poli Iași s-a calificat în 16-imile Cupei României după ce a trecut la limită de formația de Liga 3 Hușana Huși, scor 1-0 (0-0).

Intrat pe teren pe parcursul reprizei secunde, experimentatul stoper Florin Plămadă a adus victoria echipei din Copou cu o lovitură de cap din marginea careului mic, după o centrare dintr-un corner din dreapta, după un meci în care ocaziile mai clare au aparținut gazdelor.

A fost a treia victorie consecutivă fără gol primit pentru Poli Iași, care va aborda cu un moral bun meciul de duminică, din campionat, cu FC Buzău.

Costel Enache, după victoria la limită cu Hușana: ”Jocul nu a fost cel pe care îl așteptam”

Antrenorul Politehnicii, Costel Enache, a recunoscut că jocul elevilor săi nu l-a mulțumit pe deplin, dar se bucură pentru victoria ”scurtă” obținută și pentru calificare, un rezultat bun pentru moralul echipei.

”Jocul nu a fost cel pe care îl așteptam, dar e o victorie bună pentru moral. A fost un meci așa cum îl anticipam, greu, de luptă, cu un adversar motivat, cum se întâmplă de obicei când se întâlnesc două echipe vecine, din două eșaloane diferite. Eu cred că am gestionat oarecum bine momentul defensiv, în schimb nu ne-am creat așa multe ocazii precum mi-aș fi dorit. Dar tot eu am spus că suntem într-un moment în care trebuie să fim pragmatici și foarte eficienți. Și cred că am devenit o echipă pragmatică și eficientă cu scorul acesta, 1-0, victorie și fără gol primit. Cam așa cred că putem face performanță în momentul acesta. Până unim bine grupul, până învățăm ceva trasee de joc cred că e bine să fim simpli și eficienți. E o calificare care ne dă energie pozitivă și încredere”, a declarat, pentru Liga2.ro, antrenorul Costel Enache.

”Suntem pe un drum bun”

Antrenorul este mulțumit de parcursul din ultima perioadă, trei victorii fără gol primit și speră ca elevii săi să poată duce acest ritm: ”Sunt aspecte pozitive, dar nu trebuie să ne lăsăm păcăliți. E bine că nu primim gol, e bine că vin victorii, iar lucrurile astea ne obligă în continuare. Asta arată că suntem pe un drum bun și că echipa are un potențial bun. Acum suntem obligați să menținem ritmul acesta. Eu sper să fim capabili să ducem ritmul, să ne menținem seriozitatea la antrenamente, pentru că se lucrează foarte bine. Dar rămânem modești, umili și să ne vedem de obiectivul pe care ni l-am propus în vestiar.”

Mărieș și Defta, titulari la debut

Poli a început meciul de la Huși cu Defta și Mărieș titulari, cei doi jucători debutând la echipa ieșeană la doar o zi după ce au semnat cu clubul din Copou. Defta a fost integralist, în timp ce Mărieș a fost înlocuit pe final de Serediuc, iar antrenorul Costel Enache este convins că noile transferuri vor aduce un plus în jocul echipei.

”Mărieș a venit marți și miercuri a jucat. E un jucător tânăr, chiar dacă are experiență bună la Liga 2, dar e greu să te adaptezi la cerințe noi, la un grup nou într-o zi. Dar l-am văzut atent, e un jucător care va ajuta foarte mult grupul. E o variantă bună pentru regula de 2001. Și Defta va face concurență bună jucătorilor de 2003 din lot. Este jucătorul nostru și va crește foarte bine la Iași. E un copil muncitor și îi văd un viitor frumos”, a spus Enache.

”Trebuie să avem răbdare cu juniorii. Pasul nu e mare, ci uriaș”

Antrenorul Iașiului a vorbit și despre juniorii care au făcut pasul la echipa mare și spune că acești copii au nevoie de timp, de răbdare și trebuie să li se dea încredere.

”Gândiți-vă la Defta, Corobuță, Iurașcu sau Ungurenașu, sunt jucători care nu au evoluat niciodată într-un un meci de seniori. Eu am preluat jucătorii aceștia de la Centrul de Copii și Juniori, unii dintre ei cu ultimele meciuri oficiale jucate acum mai bine de un an, la Juniori B. Iar lucrurile astea dezechilibrează un pic. Pasul nu e mare, ci e uriaș! Poate suntem și noi prea pretențioși cu ei, dar timpul nu ne lasă, iar presiunea e mare pe statutul clubului nostru. Trebuie să avem înțelegere și răbdare cu ei în a crește. Dacă nu am făcut-o bine până acum, măcar în acest moment să fim logici și să le dăm copiilor încredere, răbdare și să nu cerem prea mult de la ei. Sigur, eu sunt primul care cer, e adevărat, dar în același timp îmi și explic lucrurile”, a conchis Costel Enache.

  • Poli Iași în meciul cu Hușana Huși: Axinte – Onea (cpt.), Chatziterzoglou, Cană, Defta, Târșa, Cr. Pușcaș, Torres, Mărieș, Asăvoaei, Andr. Istrate. Rezerve: Brînză – Tib. Serediuc, Fl. Plămadă, Ungurenașu, Aftanache, Iurașcu, Corobuță, F. Cristea, Al. Iul. Zaharia.

Pentru Poli Iași, ocupanta locului 11 în Liga 2, cu 6 puncte, urmează meciul din etapa a 6-a a campionatului, cu FC Buzău (locul 7, cu 7 puncte), programat duminică, de la ora 13:00, în Copou.

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-faza-a-iv-a-ultimele-11-meciuri-au-loc-astazi-primele-cinci-echipe-calificate-si-cele-doua-surprize-din-acest-tur-19199640

https://liga2.prosport.ro/seria-1/doua-noi-transferuri-la-poli-iasi-una-dintre-achizitii-este-alexandru-maries-jucatorul-pe-care-u-craiova-il-cumpara-de-la-recea-19199419

 

Narcis POHOAȚĂ 09 Sep. 2021, 11:25 Cupa României
Pe aceeași temă