Ripensia a obținut o calificare muncită în Valea Domanului, în fața Reșiței! Doi basarabeni au adus victoria echipei timișorene

Anda DELIU 08 Sep. 2021, 20:43 Cupa României

Ripensia s-a impus cu 2-1 în Faza a IV-a a Cupei României la Reșița, cu golurile marcate de Dan Taras și Valerii Macrițchii. Nu a fost o calificare ușoară, deoarece după o primă jumătate de meci dominată de timișoreni, cărășenii au dat semne de revenire și au egalat prin Aboubacar Gakou.

Ștefan Bărboianu și-a lăsat însă echipa în zece și a ușurat misiunea echipe din Liga 2 antrenată de Cosmin Petruescu.

Basarabeanul Taras a marcat pentru Ripensia în Valea Domanului

Ripensia a dominat categoric prima repriză, una în care retrogradata în Liga 3 CSM Reșița, acum cu un lot mai valors decât cel avut în Liga 2, abia a pătruns în careul timișorenilor. Zoran Mitrov a avut o ocazie bună, cu un șut care s-a dus puțin pe lângă poarta aparată de Micu. În minutul 24, dominarea s-a și concretizat, cu golul marcat de elevii lui Cosmin Petruescu. Ernest a trimis cu pieptul din dreapta la Dan Taras, iar internaționalul moldovean a marcat din câțiva metri.

Reșița a egalat, dar imediat a rămas în inferioritate. Al moldovean a înscris pentru timișoreni

La pauză, Dan Alexa a făcut trei modificări, iar fața jocului s-a mai schimbat în favoarea echipei din Valea Domanului. După o ocazie bună a lui Velcotă, care a avut un șut cu efect care nu a prins spațiul porții, în minutul 65, a venit și egalarea. Velcotă a centrat, din dreapta, iar Aboubacar Gakou, introdus la pauză de ”Chirurg”, a înscris.

După nici un minut de la reluarea partidei, experimentatul Ștefan Bărboianu a luat al doilea cartonaș galben și și-a lăsat colegii în inferioritate.

Până la urmă, deși Reșița a sperat la prelungiri, în minutul 87, Mitrov a dat o centrare bună, portarul a respins-o în față, de unde Valerii Macrițchii (foto), un alt barasabean din lotul Ripensia, a reluat în plasa porții, pentru o calificarea echipei din eșalonul superior.

CSM REŞIŢA – RIPENSIA TIMIŞOARA 1-2

Aboubacar Gakou 65 / Dan Taras 24, Valerii Macrițchii 87

CSM Reșița: Micu – Romovecz, Ct. Ion, Bărboianu, Fota, Cioinac, Iana (Cristodulo 46′), Velcotă, Jorza, Ndiaye (cpt.)(Gakou 46′), Matiș (Val. Munteanu 46′, Iul. Ciubotaru 67′, Breșneni 90′)
Rezerve neutilizate: Zimmermann – Al. Neagu, S. Avram, Mura
Antrenor: Dan Alexa
Eliminat: Ștefan Bărboianu 66′ (cumul de cartonașe galbene)

Ripensia: I. Rus – Morariu, Țieranu, Fridrich, Gladun, Stoi (Vidrăsan 59′), Val. Macrițchii, Piftor (Sturzu 90+3′), Taras (Golda 67′), Mitrov (A. Macrițchii 90+3′), Ernest (M. Ion 67′)
Rezerve neutilizate: Lupu – Lalic, Rotea, D. Ciurel
Antrenor: Cosmin Petruescu

Stadion: ”Mircea Chivu” (Reşiţa – Caraş Severin); Arbitru: Dragoș Nicolae Lunca; Asistenți: Csaba Antal și Robert Meres (toți din Cluj-Napoca); Rezervă: Tudor Florin Jurca (Arad); Observatori: Luis Moisescu (Drobeta Turnu Severin) și Florin Oglindoiu (Drobeta Turnu Severin).

Pentru Ripensia (locul 10, 6 puncte) urmează meciul din etapa a 6-a a Ligii 2, sâmbătă, de la ora 11:00, când primește vizita celor de la Astra (locul 20, -2 puncte).

CSM Reșița (locul 3 în Seria 7, 6 puncte) va continua doar cu meciurile din Liga 3, unde are obiectiv promovarea. În etapa a 3-a joacă la CSM Jiul Petroșani (locul 6, 1 punct), duminică, de la ora 17:00.

Foto: Foto: Miruna Mihancea și Sebastian Tătaru / Sport Pictures

Anda DELIU 08 Sep. 2021, 20:43 Cupa României
Pe aceeași temă