Golurile lui Benzar și Dandea au asigurat biletul spre SuperLigă Gloriei Buzău. Reacțiile jucătorilor după bifarea promovării: ”Este ceva de vis” / ”Mi-o dedic mie, numai mie!”

Marius ANGHEL 08 May. 2024, 11:16 Liga 2

Gloria Buzău a obținut biletul pentru trecerea în prima ligă în urma victoriei cu Unirea Slobozia, scor 3-0, în etapa a 9-a a play-off-ului Ligii 2, într-un meci în care s-a descătușat pe final, după ce în prima repriză a ratat un penalty prin Cristian Dumitru și și-a făcut suporterii să huiduie în urma ocaziilor irosite de Adi Chică-Roșă.

Daniel Benzar, cu două goluri marcate în minutele 67 și 90+2, și Alexandru Dandea, cu reușita sa din minutul 71, au asigurat succesul în fața liderului clasamentului și echipa promovată deja de două etape, iar la finalul partidei din Crâng au oferit reacții la cald în urma performanței lor.

Buzăul revine în prima ligă după 15 ani de pauză, iar promovarea a fost sărbătorită cu artificii la stadionul din Parcul Crâng. O parte din spectatorii prezenți la joc a pătruns la final pe gazon pentru a se bucura alături de jucătorii și oficialii echipei.

Daniel Benzar a înscris două goluri în meciul promovării Gloriei Buzău: ”Este ceva de vis”

Mijlocașul Daniel Benzar (26 de ani) este omul finalului de sezon la Gloria Buzău. A dat speranțe cu golul marcat la Cisnădie, runda trecută, când echipei sale îi trebuia un punct din jocul cu CSC Șelimbăr pentru a-și îndeplini obiectivul, însă sibienii au întors rezultatul și s-au impus cu scorul de 2-1. Acum, contra Unirii Slobozia, a înscris din nou, chiar de două ori, iar la final a declarat că acesta este unul dintre momentele cele mai importante din cariera sa.

”Având în vedere că acum un an și jumătate nu aveam echipă, îmi găseam echipă pe la Liga a 2-a, iar acum am ajuns să promovez la Liga 1, este ceva de vis. În primul rând, vreau să mulțumesc familiei mele, pentru că a fost mereu alături de mine. Chiar când eu nu credeam în mine, ea încă au crezut. În al doilea rând, mulțumesc antrenorilor, staffului, pentru că au avut încredere în mine și m-au ținut în echipă. Și mulțumesc, nu în ultimul rând, lui Dumnezeu, fiindcă a fost lângă mine.

Am mai avut o promovare cu Rapid, dar, având în vedere situația și grupul, și tot, pot spune că este cel mai frumos moment din cariera mea.

Mai avem un meci, sâmbătă, la Miercurea Ciuc, și după, probabil, vom avea o petrecere. E mult prea devreme să vorbim acum despre ce va fi. Vom vedea la vară”, a spus Daniel Benzar pentru Gazeta Sporturilor.

Daniel Benzar are 26 de ani, este mijlocaș și ultima dată a jucat la SSU Poli Timișoara, tot în Liga 2, în precedentele două sezoane, la un moment dat chiar plecând în SUA, supărat pe deciziile antrenorului de atunci. În cariera sa, la nivel de seniori a mai jucat pentru Academica Clinceni, FCSB, FC Voluntari, Dunărea Călărași și Rapid.

A fost o speranță a FCSB, a strâns meciuri în prima ligă inclusiv pentru FC Voluntari și Dunărea Călărași, iar cu Rapid a bifat o promovare în prima ligă în vara anului 2021.

La Gloria Buzău a ajuns în pauza de iarnă, după o perioadă de inactivitate, iar în cele 13 meciuri disputate de echipă în 2024 el a fost folosit în 8 dintre ele și a înscris 3 goluri.

Alexandru Dandea, la a treia promovare din Liga 2 în Liga 1: ”Mi-o dedic mie, numai mie!”

Celălalt marcat al Gloriei a fost Alexandru Dandea. Fundașul a trimis mingea în poartă pentru scorul de 2-0, cu o lovitură de cap, în urma unei faze fixe.

Și el, ca și Benzar, a semnat cu Gloria în pauza de iarnă, însă a fost utilizat de Andrei Prepeliță în toate cele 13 meciuri din acest an, de fiecare dată ca titular. Acum s-a aflat la primul gol înscris în tricoul echipei buzoiene.

Promovarea și-a dedicat-o lui! ”Îmi doream să rămân cu o amintire frumoasă de la Buzău. Așteptăm acum să petrecem, să ne bucurăm. Ne așteaptă o vacanță, pentru că am stat aproape numai în cantonament, de Paște am fost departe de familii și așteptăm să mergem acasă și după aceea o să decidem ce o să facem. Promovarea asta mi-o dedic mie, numai mie! Asta este promovarea mea”, a spus Alexandru Dandea.

Fundașul în vârstă de 36 de ani a mai jucat în cariera sa pentru CSM Râmnicu Vâlcea, Arieșul Turda, CS Turnu Severin, Dinamo, Hoverla Ujgorod (Ucraina), Astra (în două rânduri), Metalul Reșița, FC Hermannstadt, Rapid, CSC Șelimbăr, Minaur Baia Mare, FC Brașov și CS Mioveni. A câștigat titlul și Supercupa Românei cu Astra, în 2016.

În prima parte a sezonului actual a evolut în 9 partide pentru CS Mioveni, tot în Liga 2, pentru care a înscris 2 goluri.

Dandea mai are promovări în prima ligă cu CS Turnu Severin (2012) și Rapid (2021).

Alexandru Greab a bifat cu Gloria Buzău a doua promovare în prima ligă: ”Secretul cred că a fost seriozitatea și munca”

Un alt fotbalist experimentat din lotul Gloriei Buzău, printre puținii rămași de la începutul campionatul, depășind, astfel, schimbările majore efectuate și în iarnă, este portarul Alexandru Greab.

Acesta a apărat în 27 de meciuri din cele 28 disputate de echipă în acest sezon și spune acum, cu obiectivul îndeplinit, că la Gloria s-a știut să se mențină un echilibru.

”Suntem foarte fericiți. A fost un sezon greu, din punctul meu de vedere, în care am avut și momente frumoase, dar și urâte, am râs, dar am și plâns. Suntem foarte bucuroși pentru ce s-a întâmplat, a fost și o presiune în plus, pentru că oamenii aveau așteptări de la noi, suntem jucători care am activat în prima ligă și era normal să își dorească promovarea. Bineînțeles că și noi. Suntem fericiți, o să ne bucurăm, o să petrecem în seara aceasta.

Secretul acestei promovări cred că a fost seriozitatea și munca. Ca la orice echipă, sunt momente în care oamenii te critică, în care nu îți ies jocurile. Important a fost să menținem o balanță, în care ne-am motivat unul pe celălalt, am fost aproape și cred că am dat dovadă că suntem un grup unit”, a spus Alexandru Greab pentru Gazeta Sporturilor.

Portarul în vârstă de 31 de ani a jucat în mare parte a carierei sale pentru Gaz Metan Mediaș, dar și la Concordia Chiajna, Campionii FC Argeș și CS Mioveni.

A mai reușit o promovare din Liga 2 cu Gaz Metan, în 2016, iar în Liga 2 a mai evoluat într-un sezon pentru Concordia Chiajna (2019/2020). Are și trei retrogradări din prima ligă, cu Gaz Metan (2015), Concordia (2019) și CS Mioveni (2023).

Foto: Andrei Pițigoi (Sport Pictures) și Gloria Buzău

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-a-invins-unirea-slobozia-si-a-promovat-in-superliga-19315016

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-si-unirea-slobozia-joaca-in-etapa-a-9-a-a-play-off-ului-ligii-2-19314952

Marius ANGHEL 08 May. 2024, 11:16 Liga 2
Pe aceeași temă