VIDEO | Nici nu a venit bine la Rapid, că deja s-a impus și i-a impresionat pe cei din club. Ovidiu Burcă e uimit: ”E cel mai mare plus în acest sezon”

Andrei PASCU 03 Feb. 2021, 13:24 Liga 2

Rapid a făcut mai multe transferuri în această iarnă. A încercat să aducă jucători care să crească valoarea lotului, pentru a reuși, în sfârșit, promovarea în Liga 1, de care se discută de câțiva ani.

Ovidiu Burcă (40 de ani), fost președinte al clubului, acum antrenor principal la Rapid 2, în Liga 3, a vorbit la ProSport LIVE despre mutările făcute în lotul primei echipe, conduse de Nicolae Grigore.

Ovidiu Burcă, impresionat de Ivica Zunic: ”Este cel mai mare plus pentru Rapid în acest sezon” 

Cel care l-a impresionat cel mai mult pe fostul jucător al Craiovei, Dinamo, FC Național, Energie Cottbus (Germania), Poli Timișoara sau Rapid este fundașul croat Ivica Zunic (32 de ani), care în prima parte a campionatului s-a aflat sub contract cu CFR Cluj.

Ovidiu Burcă l-a urmărit pe Zunic în amicale și i-a plăcut modul în care apărătorul s-a prezentat. A precizat calitățile pentru care croatul va da multă siguranță în defensiva Rapidului, în a doua parte a campionatului.

”L-am văzut la meciul amical cu Odorheiu Secuiesc, care s-a disputat la baza Coresi, și cred că, dintre toți, este cel mai mare plus pentru Rapid în acest sezon. Nu că sunt fost fundaș, dar când vrei să câștigi campionatul, ai nevoie să stabilizezi acolo, iar Zunic va stabiliza foarte mult din punctul acesta de vedere. Este lider, are o prezență fanstastică în teren.

Este solid din punctul de vedere al jocului și acesta e un mare plus. Tactic e tot timpul impecabil, mereu atent, foarte concentrat. Mi-a plăcut foarte mult. Dintre toți, dar fără să-i lezez pe ceilalți, Zunic este cea mai importantă achiziție a Rapidului din această perioadă, a declarat Ovidiu Burcă la ProSport LIVE.

Zunic n-a primit multe șanse la CFR Cluj

Zunic nu a convins la CFR Cluj, unde, de altfel, nici nu a primit multe șanse. A jucat doar trei minute în meciul de Liga 1 cu UTA (scor 0-1) și a mai evoluat pentru campioană și în partida din 16-imile Cupei României cu Poli Iași (scor 0-1). Fundașul a semnat cu Rapid un contract valabil pe un an și jumătate. Cu CFR semnase la finalul lunii noiembrie 2020.

Ovidiu Burcă: ”Ursu a fost un jucător determinant pentru UTA” 

Un alt jucător adus de Rapid în această iarnă este mijlocașul Octavian Ursu (26 de ani). Și pentru el Ovidiu Burcă a avut cuvinte de laudă și a evidențiat evoluțiile foarte bune pe care le-a avut sezonul trecut la UTA, când a pus umărul serios la promovarea echipei din Arad, în Liga 1.

”Noi l-am urmărit foarte mult. El a fost jucătorul determinant pentru UTA, anul trecut. A fost jucătorul care a avut cea mai mare constanță, a fost cel mai dezechilibrant și pentru faptul că am văzut că a venit la Rapid, chiar am zis că e un transfer foarte interesant.

Jucătorii cu experiență, mixtul ăsta care se produce, sunt întotdeauna jucătorii care vor trage în momentele grele. În același timp, și jucătorii tineri contează. Unii fără alții nu se poate. Toți cei veniți acum, punându-i pe hârtie, par a fi venit și a nu se mulțumi, cel puțin, cu statutul de rezervă. Moldovan (n.r. – portarul Horațiu Moldovan) e un tânăr care e în lotul de tineret, are meciuri jucate în Liga 1 pentru UTA. Cred că e un portar de perspectivă”, a mai precizat Ovidiu Burcă.

Octavian Ursu a evoluat pentru arădeni în acest sezon de Liga 1, 480 de minute în 11 meciuri, în care a fost de două ori titular și a înscris un gol, în 2-3 cu Poli Iași. În cariera sa a jucat pentru ”U” Cluj, Unirea slobozia, ACS Berceni, CS Mioveni, ASA Târgu Mureș, Olimpia Satu Mare, ASU Poli și UTA. În Liga 1 a prins meciuri pentru ”U” Cluj, ASA și UTA.

În sezonul trecut, mijlocașul ofensiv a fost unul dintre jucătorii de bază ai ”Bătrânei Doamne” în obținerea promovării, în cele 25 de meciuri de Liga 2 înscriind de 7 ori.

Foto: Alexandru Paraschiv / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stefan-ciuculescu-dezvaluie-ce-probleme-sunt-la-rapid-am-depus-memoriu-m-am-simtit-jignit-se-dau-o-parte-din-salarii-doar-jucatorilor-de-care-clubul-are-nevoie-in-continuare-vid-19167882

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-adrian-iencsi-opinie-sincera-despre-sansele-rapidului-la-promovare-ce-parere-are-despre-inlocuitorul-sau-nicolae-grigore-si-ce-transferuri-importante-a-incercat-sa-faca-in-mandatul-din-giu-19167852

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-nicolae-grigore-nu-e-ingrijorat-de-egalul-rapidului-cu-corona-brasov-planurile-antrenorului-pentru-ultima-perioada-a-pregatirilor-vrem-ca-jucatorii-sa-acumuleze-si-sa-stabilim-anumi-19167813

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cluburile-din-liga-2-au-legitimat-doar-42-de-achizitii-cu-sase-zile-inainte-de-incheierea-perioadei-de-transferuri-rapid-si-petrolul-sunt-fruntase-sapte-echipe-n-au-inregistrat-nicio-mutare-19167740

Andrei PASCU 03 Feb. 2021, 13:24 Liga 2
Pe aceeași temă