Transfer surprinzător la Rapid. Giuleștenii l-au adus pe Emmanuel Ernest, atacant liberian care în prima parte a sezonului a jucat în Liga 3

Răzvan STÎNGĂ 05 Jan. 2021, 15:14 Liga 2

Rapid continuă campania de transferuri și deja a ajuns la a doua mutare. Giuleștenii au adus un atacant născut în Liberia, Emmanuel Ernest (20 de ani), care în prima parte a sezonului a jucat pentru Sporting Roșiori (Seria 6 din Liga 3).

Emmanuel Ernest a marcat patru goluri în opt meciuri pentru Sporting Roșiori 

Stafful Rapidului a fost, se pare, impresionat de randamentul pe care fotbalistul african l-a dat în divizia a treia din România. Ernest a marcat de patru ori în opt meciuri pentru formația din Roșiori. Anterior, atacantul a mai jucat în Nigeria, la Christ Ambassador Sport Academy.

”Rapid continuă seria transferurilor, achiziționând un atacant liberian în vârstă de 20 de ani, împliniți în urmă cu o săptămână, Emmanuel Ernest, jucător ce a semnat un contract valabil pe un an și jumătate.

Născut în Monrovia, capitala Liberiei, Emmanuel a jucat în Nigeria, la Christ Ambassador Sport Academy, venind în România în vară, iar în prima parte a sezonului a evoluat pentru Sporting Roșiori, în Liga 3, unde s-a remarcat cu patru goluri marcate în 8 jocuri (cu Universitatea Craiova II – 2, cu Vedița Colonești și cu FC Pucioasa)”, se arată în comunicatul emis de FC Rapid, cu privire la transferul lui Emmanuel Ernest.

Emmanuel Ernest: ”Suporterii Rapidului îmi plac foarte mult” 

Atacantul liberian a oferit primele declarații după semnarea contractului. A precizat ce înseamnă pentru el venirea la Rapid, dar și calitățile cu care promite să îi surprindă pe fanii echipei.

”Sunt foarte fericit să ajung la Rapid, un club mare, de tradiție. Calitățile mele sunt viteza, forța, faptul că nu renunț niciodată. Suporterii Rapidului sunt nebuni și îmi plac foarte mult, voi juca pentru ei să câștigăm tot și să promovăm în Liga 1”, a transmis atacantul.

Rapid se află la al doilea transfer din această perioadă de mercato. Cu numai o zi înainte, clubul a anunțat aducerea mijlocașului Bogdan Barbu (28 de ani), care a plecat relativ recent de la altă echipă din Liga 2, Universitatea Cluj.

Rapid s-a despărțit, în schimb, de patru jucători

Rapid a pus pe liber patru fotbaliști după ultimul meci din 2020. După atacantul Alexandru Pop (27 de ani) și fundașul Bogdan Manole (24 de ani), antrenorul Nicolae Grigore nu a mai dorit să continue în partea a doua a sezonului de Liga 2 nici cu atacantul Cătălin Țîră (26 de ani) și mijlocașul Alexandru Dulca (23 de ani).

Foto: FC Rapid 1923 și CS Sporting Roșiori 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 05 Jan. 2021, 15:14 Liga 2
Pe aceeași temă