OFICIAL | Alexandru Ioniță s-a întors la Rapid: ”Mi s-a îndeplinit dorința. Îmi doresc enorm să reușim promovarea”

Marius ANGHEL 05 Jan. 2021, 16:42 Liga 2

Alexandru Ioniță, ultima dată la UTA Arad, este al treilea transfer perfectat de Rapid în 2021. Atacantul de 31 de ani revine la clubul din Giulești, de la care s-a lansat în fotbal, după opt sezoane în care a jucat în Germania, Turcia, Cipru și, bineînțeles, România.

După Bogdan Barbu (mijlocaș, ex ”U” Cluj) și Emmanuel Ernest (atacant, ex Sporting Roșiori), Rapid l-a prezentat oficial în această săptămână ca achiziție nouă pentru partea a doua a sezonului de Liga 2 și pe Alexandru Ioniță. Jucătorul devenise liber de contract în această iarnă după ce UTA a renunțat la serviciile sale.

”Mi s-a îndeplinit dorința de a reveni la Rapid, sunt foarte fericit și îmi doresc enorm să reușim promovarea, pentru a ne face suporterii bucuroși. Le urez un călduros „La mulți ani”, și abia aștept să îi revăd în tribune”, a spus Alexandru Ioniță pentru fcrapid.ro.

https://www.youtube.com/watch?v=l3IKn2M70xw

Alexandru Ioniță a revenit la Rapid

Ioniță se întoarce la Rapid pentru a doua oară, după ce părăsea clubul din nou în vara lui 2013, când, după revenirea de la FC Koln (Germania), semna cu Orduspor (Turcia). Ulterior a mai jucat pentru AEL Limassol (Cipru), FC Voluntari, Farul Constanța, ASA Târgu Mureş, Aris Limassol (Cipru), Sportul Snagov și UTA Arad.

Pentru ”Bătrâna Doamnă” a jucat în sezonul trecut, de Liga 2, în 25 de meciuri și a înscris 6 goluri, contribuind la promovarea în Liga 1. În sezonul actual, de Liga 1, a prins doar 318 minute pe teren, în cele nouă jocuri în care a fost utilizat, fără să înscrie.

”Rapid a reușit transferul lui Alexandru Ioniță I, atacantul de 31 de ani revenind acasă după opt sezoane.

Crescut la juniorii Rapidului, Alex a evoluat în tricoul alb-vișiniu între 2009 și 2013, cu o pauză de un sezon petrecut în Bundesliga, la FC Köln.

Atacantul giuleștean a debutat în prima ligă pe 30 iunie 2009, într-un meci cu FC Vaslui.

După plecarea de la Rapid, Alex a mai evoluat pentru Orduspor (Turcia), AEL Limassol (Cipru), FC Voluntari, Farul Constanța, ASA Târgu Mureș, Aris Limassol (Cipru), Sportul Snagov, iar din 2019 a jucat pentru UTA Arad, formație cu care a promovat în prima ligă.

Ioniță a fost aproape de reveni la Rapid în 2016, însă din cauza falimentului transferul nu s-a mai realizat.

17 goluri a marcat pentru clubul nostru, „dubla” din partida cu Steaua, câștigată cu 5-1, în 2010, fiind de referință”, sună anunțul clubului Rapid.

Ioniță I a jucat mai întâi pentru Rapid II, apoi a fost împrumutat la Rocar, iar ulterior a evoluat pentru prima echipă a clubului din Giulești. A făcut-o în 28 de meciuri, în care a înscris 10 goluri, impresionând și fiind achiziționat pentru 1,5 milioane de euro de FC Koln, în vara lui 2010. La nemți a apucat să joace doar 89 de minute în șapte meciuri și în ianuarie 2012 a fost împrumutat la Rapid. A prins alte 23 de meciuri în tricoul giuleștenilor, în care a înscris de cinci ori, iar apoi a ajuns în Turcia, la Orduspor.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-ionita-a-refuzat-petrolul-si-revine-la-rapid-atacantul-n-a-convins-la-uta-in-liga-1-19163397

https://liga2.prosport.ro/seria-1/transfer-surprinzator-la-rapid-giulestenii-l-au-adus-pe-emmanuel-ernest-atacant-liberian-care-in-prima-parte-a-sezonului-a-jucat-in-liga-3-19163683

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bogdan-barbu-primul-transfer-efectuat-de-rapid-in-2021-mijlocasul-recent-despartit-de-u-cluj-se-declara-fan-al-noii-sale-echipe-am-mers-prima-data-pe-giulesti-cand-aveam-19163536

Marius ANGHEL 05 Jan. 2021, 16:42 Liga 2
Pe aceeași temă