Ovidiu Burcă trece de la echipa U19 la Rapid 2! Președintele devenit antrenor are un obiectiv îndrăzneț până când clubul va aniversa centenarul

Marius ANGHEL 20 Jan. 2021, 12:10 Liga 2
Ovidiu Burcă trece de la echipa U19 la Rapid 2! Președintele devenit antrenor are un obiectiv îndrăzneț până când clubul va aniversa centenarul

Ovidiu Burcă (40 de ani), fost președinte la Rapid, va avea o nouă funcție în cadrul clubului giuleștean. Dacă după plecarea sa din postura de conducător, produsă în vara trecută, a prelua ca antrenor echipa U19 a alb-vișiniilor, acum, fostul fundaș trece la un nivel superior. Burcă tocmai a fost numit antrenor principal la Rapid 2, formația secundă a ”feroviarilor”, care activează în Liga 3.

Ovidiu Burcă susține că i s-a împlinit visul de a deveni antrenor, pentru care s-a și pregătit în ultimii ani.

”Deși nu am avut competiție oficială, a fost o perioadă extrem de interesantă pentru mine. Nu mă așteptam să antrenez la nivelul acesta atât de repede, planul era să stau un an de zile la nivelul juniorilor mari, însă simt că sunt pregătit să fac acest pas. În definitiv, pentru asta m-am pregătit de-a lungul carierei de sportiv, să devin antrenor. Mi-am luat licențele, am terminat facultatea de psihologie, tocmai în sensul acesta, și mă sunt fericit că, în sfârșit, pot face asta, a spus Burcă pentru fcrapid.ro.

Obiectivul lui Ovidiu Burcă: ”În anul centenarului clubului, echipa de seniori ar fi trebuit să aibă 50 la sută dintre componenți jucători crescuți în propria academie”

Fostul jucător al Craiovei, Dinamo, FC Național, Energie Cottbus (Germania), Poli Timișoara sau Rapid și-a propus obiectivul ca, în 2023, anul centenarului grupării giuleștene, echipa să fie formată în proporție de 50 la sută din jucători formați în propria pepinieră.

”Rolul meu va fi acela de a propune cât mai mulți jucători către prima echipă. Planul pe termen mediu și lung este ca jucătorii născuți între 2002 și 2004 să facă pasul către echipa mare, în doi ani de acum înainte. Când am început acest proiect, anul centenarului, 2023, era anul în care echipa de seniori ar fi trebuit să aibă 50 la sută dintre componenți jucători crescuți în propria academie. Cred că suntem în grafic și nu a fost deloc ușor.

Îi cunosc foarte bine pe acești copii, i-am văzut crescând sub ochii mei în toți acești ani și este o plăcere și o responsabilitate imensă să le pot fi mentor”, a declarat Ovidiu Burcă, noul antrenor al echipei Rapid 2, ocupanta locului 8 din 10 în Seria a 4-a a Ligii 3, cu 10 puncte acumulate în zece meciuri. În această serie lider este Steaua, cu 26 de puncte.

Daniel Pancu, Daniel Niculae și Ovidiu Burcă au fost piloni principali în pornirea noului Rapid, în vara lui 2017. Proiectul Academia Rapid, echipă susținută de Primaria Sectorului 1, demarat oficial cu Niculae ca președinte, Pancu era director tehnic, iar Burcă ocupa funcția de manager de proiect. Antrenor era la acel moment Constantin Schumacher. Foto: Andreea Alexandru / Mediafax Foto

”Înainte de orice, dorim să le modelăm caracterul”

Ovidiu Burcă a spus și ce fel de antrenor și-a propus să fie.

”Sper să le ofer băieților tot suportul tehnic, material și emoțional pentru a deveni ceea ce visează. Pun foarte mare accent pe aspectul mental. Cu îndrumarea corectă, un sportiv motivat, cu mare încredere în forțele proprii, cu perseverență și sudoare, poate deveni cine vrea el să devină. În fond, fotbalul este doar o etapă în viața jucătorilor, însă dorim să îi învățăm că în viață, ca și în fotbal, nu există eșec. Există doar experiențe din care să învățăm și care ne pot face mai buni. De aceea, înainte de orice, dorim să le modelăm caracterul”, a declarat Burcă.

Ovidiu Burcă a activat ca jucător la Rapid între anii 2011 și 2012, după ce evoluase la Poli Timișoara. Pentru giuleșteni a prins 24 de meciuri (19 ca titular) în Liga 1 și a marcat un gol, în victoria cu 3-2 cu Astra, în Giulești. Pentru Rapid a mai avut trei jocuri și un gol (în 5-0 cu CS Otopeni) în Cupa României, cât și șapte partide (toate ca titular) în Europa League. Foto: Bogdan Iordache / ProSport

Îi ia locul lui Mihai Iosif la Rapid 2. Echipa e pe locul 8 în Seria 4 a Ligii 3

Până nu demult, Rapid 2 a fost condusă de către Mihai Iosif, cel care a fost numit antrenor interimar la prima echipă a giuleștenilor după demiterea lui Adrian Iencsi. Ulterior, după ce la Rapid a fost numit antrenor Nicolae Grigore, Iosif a preferat să rămână antrenor secund la echipa mare a giuleștenilor.

Din stafful lui Ovidiu Burcă la Rapid 2 fac parte Gabriel Stoica (antrenor secund), George Maria (antrenor de portari), Alexandru Frângu (preparator fizic), Ruxandra Brănaș (medic) și Viorel Neacșu (delegat).

Campionatul Ligii 3 se reia în jurul datei de 13 martie, iar Rapid va juca în etapa a 11-a, a doua a returului, cu Metalul Buzău (locul 4, 16 puncte), pe teren propriu.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-burca-dezvaluiri-despre-problemele-pe-care-le-intampina-la-echipa-de-juniori-a-rapidului-pe-care-o-antreneaza-ce-se-intampla-acum-in-fotbal-e-o-consecinta-19155539

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-totul-despre-problemele-de-la-rapid-ovidiu-burca-discurs-deschis-despre-transferurile-criticate-implicarea-patronului-peste-antrenori-si-demiterea-lui-adrian-iencsi-sunt-omul-car-19156033

Marius ANGHEL 20 Jan. 2021, 12:10 Liga 2
Pe aceeași temă