UTA și-a încheiat pregătirea play-off-ului fără să dispute un joc amical. Laszlo Balint: ”Sperăm ca aspectul motivațional și forța grupului să facă din nou diferența”

Liga2.ro 27 Jun. 2020, 11:55 Liga 2
UTA și-a încheiat pregătirea play-off-ului fără să dispute un joc amical. Laszlo Balint: ”Sperăm ca aspectul motivațional și forța grupului să facă din nou diferența”

19 mai – 26 iunie, perioada în care UTA a pregătit play-offul ligii secunde cum a putut mai bine, date fiind condițiile restrictive din protocul pe sănătate emis de MTS și Ministerul Sănătății. Asemenea formațiilor din Liga 1, „roș-albii” au trecut prin toate etapele, de la cele trei testări pentru coronavirus și perioada antrenamentelor în grupuri de câte patru jucători și apoi la ședințele de pregătire comune.

Există, totuși, și o mare diferență, aceea că „Bătrâna Doamnă” nu a identificat nici măcar un adversar pentru un meci de verificare. Nicio echipă din zona de Vest nu a mai avut atât de repede treabă, pentru a fi un partener de întrecere sigur, regulamentar pentru arădeni.

„Au fost șase săptămâni grele, atipice, cu o încărcătură aparte, în special din punct de vedere mental. Băieții au răspuns bine, sunt mulțumit de ei, dar avem un minus prin faptul că nu am putut disputa niciun meci amical în toată această perioadă. Am încercat, am vorbit în stânga și dreapta, cu CFR Cluj am fost cel mai aproape să reușim să jucăm, dar nu s-a legat nicicum. A contat și poziționarea noastră într-o zonă în care nu multe echipe și-au reluat din timp activitatea, respectând protocolul medical, cu cele trei testări necesare și asta fost. Până la urmă, știam că va fi o adevărată provocare această pregătire, sperăm să trecem peste acest impediment al lipsei meciurilor de verificare odată cu începerea partidelor pe punncte, iar aspectul motivațional și forța, valoarea grupului nostru să facă din nou diferența. Important este nu avem probleme de ordin fizic și medical, căci, altfel, băieții au capacitatea mentală să regleze din mers aspectele de ordin tactic și tehnic. Repet, determinarea va fi un factor important, ce va trebui dobândit și el cumva natural, vă sprijinul publicului nostru drag, al spectatorilor care ne-au împins spre atâtea victorii, în special pe teren propriu. Dar, știind ce bucurie putem declanșa în oraș prin victoriile noastre, suntem pregătiți să ne batem pentru orice minge și împotriva oricărui adversar, fie și unul care a avut posibilitatea să se regleze și prin meciuri amicale”, spune Laszlo Balint pentru Sport Arad.

Celelalte adversare din play-off au jucat măcar un meci amical. Petrolul are trei teste (0-0 cu Astra, 1-0 cu FC Hermannstadt și 1-3 cu Viitorul), Rapid îl dispută astăzi pe al treilea, la Turnu Măgurele, cu Turris Oltul, după ce a mai jucat cu Dinamo (0-1) și cu Astra (2-2), CS Mioveni a jucat și ea cu Astra (1-2), Campionii FC Argeș a avut un test cu U Craiova, câștigat cu 3-1, în timp ce Turris Oltul are un singur amical, cel de azi, cu Rapid.

Bogdan Stancu, pierdut pentru play-off. Balint speră în recuperarea lui Tomozei

Legat de problemele medicale, antrenorul „roș-albilor” speră în recuperarea lui Marius Tomozei, care s-a antrenat aproape normal în ultimele zile.

În schimb: „Pe Bogdan Stancu, din păcate, nu cred că vom putea deloc în play-off. Vechea problemă musculară nu-i dă pace, de câte ori încearcă să reintre în efort normal resimte din nou dureri. În schimb. Tomozei e bine din punct de vedere medical, însă e clar că mai are de recuperat fizic că să fie apt sută la sută pentru bătăliile ce ne așteaptă. În rest, micile probleme cauzate de faptul că, ori ne-am antrenat pe gazonul moale rezultat după ploi, ori ne-am pregătit pe suprafața sintetică, nu ne îngrijorează în perspectiva disputei cu Petrolul”, a adăugat antrenorul principal al „Bătrânei Doamne”.

După antrenamentul de astăzi, „roș-albii” au primit liber până luni, când demarează un ciclu săptămânal specific pregătirii unui meci oficial. UTA – Petrolul Ploiești se joacă sâmbătă, 4 iulie, de la ora 17:00, pe arena „Motorul”, fără spectatori.

Tot de astăzi, gruparea fanion a Aradului demarează campania de vânzare a unor tichete virtuale, cele de la întâlnirea UTA – Petrolul. Prețul unui bilet este 10 lei.

Liga2.ro 27 Jun. 2020, 11:55 Liga 2
Pe aceeași temă