VIDEO | Petrolul pierde la scor amicalul cu Viitorul. ”Lupii” au rezistat o repriză fără gol cu trupa lui Hagi

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 24 Jun. 2020, 19:56 Actualizat: 25 Jun. 2020, 16:54 Liga 2

Petrolul a desfășurat astăzi, miercuri, la Ovidiu, al treilea amical din această perioadă de pregătire dinaintea play-off-ului de promovare din Liga 2. ”Lupii” au încasat cu Viitorul tot atâtea goluri câte jocuri au disputat până acum. Cu 3-1 s-a impus echipa lui Gheorghe Hagi, toate reușite fiind marcate în a doua repriză. În minutele de final, ploieștenii au înscris golul de onoare prin Pierce.

Younes Hamza a absentat din nou, așa cum o făcea și în amicalul de la Sibiu cu FC Hermannstadt.

Primă repriză albă între Viitorul și Petrolul. Constănțenii au înscris de trei ori după pauză

Prima repriză a amicalului de la Ovidiu, unde Petrolul a mers încă de ieri, s-a desfășurată sub semnul echilibrului, după cum a anunțat site-ul oficial al echipei ploieștene. ”Lupii” au avut ocazii de gol prin Meza Colli (5′ – șut expediat de la 18 metri respins salvator din fața porții de Iacob), Saim Tudor (14′ – lovitură liberă de la 20 de metri lateral stânga reținută în doi timpi de Căbuz), Ekollo (35′ – șut de la 14 metri, pe lângă) și, din nou, Saim Tudor (36′ – n-a reușit să devieze din fața porții, o minge centrată din dreapta), în timp ce Viitorul a trecut pe lângă deschiderea scorului prin Aurelian Chițu (15′ – capul din 6 metri pe lângă bara din dreapta lui Lungu). La pauză, după 45 de minute de joc, tabela a rămas neschimbată.

În partea secundă, după ce ambii antrenori au schimbat jucătorii utilizați până atunci, Viitorul a demonstrat de ce se află într-o ligă superioadă și a deschis scorul în minutul 57. În urma unui corner de pe stânga, mingea a ajuns la Gabriel Dănuleasa, care a înscris cu un șut violent de la 10-12 metri. Mai apoi, Louis Munteanu, intrat și el după pauză, a mărit avantajul constănțenilor. În minutul 67 l-a învins pe Raul Avram cu un șut puternic din 7-8 metri lateral dreapta, în vinclul opus.

În minutele de final, diferența a devenit una de neprezentare, după ce Alexi Pitu (85) a punctat dintr-o lovitură de pedeapsă acordată după un henț în propriul careu al lui Răuță, după o serie de gafe ale defensivei echipei ploieștene.

Totuși, Petrolul nu a terminat cel de-al treilea amical fără să puncteze o dată. A făcut-o în prelungiri mijlocașul argentinian Leonel Pierce (90+2), cu un șut de la 16 metir, în stânga lui Mușat, pentru 3-1 scor final.

VIITORUL – PETROLUL PLOIEȘTI 3-1

Au marcat: Gabriel Dănuleasa 57′, Louis Munteanu 67′, Alexi Pitu 85′ – penalty / Leonel Pierce 90+2′

Viitorul: Căbuz (Mușat 70′) – Dussaut (Căpușă 26′), M. Dulca (Dănuleasa 46′), P. Iacob (N. Popescu 70′), De Nooijer (Al. Georgescu 58′) – Bîrnoi (Grosu 46′, Al. Crivac 77′), Edjouma (Buta 46′, Bîrzu 77′), Casap (Grameni 46′) – G. Ganea (Bodișteanu 46′), Aur. Chițu (Pitu 46′), Andronache (L. Munteanu 46′, Mustacă 77′)
Antrenor: Gheorghe Hagi

Petrolul: C. Lungu – Al. Olaru, Andr. Răuță, Sîrghi, Manolache – Meza Colli – M. Bratu, Ekollo, Saim Tudor, Vajushi – Șt. Blănaru
După pauză au mai intrat: R. Avram – Bărboianu, Pierce, Gab. Deac, Laur. Marinescu, Nițescu, Roige, Arnăutu, Ad. Nicolae
Antrenor: Costel Enache

Au arbitrat: Ionel Nae – Sebastian Stoianov și Paul Dimancea (toți din Constanța).

REZUMATUL amicalului Viitorul – Petrolul 3-1:

Costel Enache nu a avut nici cu Viitorul toți jucătorii la dispoziție

Nici pentru amicalul cu Viitorul, Petrolul nu a avut toți jucătorii disponibili.

Dacă împotriva Astrei au lipsit Mario Bratu și Sergiu Arnăutu, ambii cu probleme medicale, în timp ce portarul Cristian Apostolachi abia începuse pregătirea după ce a stat în carantină după revenirea din Moldova, deci a lipsit și el,

Cu FC Hermannstadt a absentat Hamza Younes, menajat din cauza unei probleme de natură medicală.

Acum, cu Viitorul, nu s-a putut baza nici de această dată pe atacantul tunisian Hamza Younes, aflat în recuperare după ce a acuzat, săptămâna trecută, o problemă musculară. În plus, a absentat și Daniel Enache, cel care susține, în aceste zile, examenul de Bacalaureat.

Dintre echipele din play-off, Petrolul are cele mai multe amicale disputate. Rapid o egalează sâmbătă

Până acum, Petrolul mai jucase două amicale cu echipe din Liga 1. Cu Astra a remizat la scorul 0-0, pe ”Ilie Oană”, iar cu FC Hermannstadt a câștigat cu 1-0, prin golul lui Sergiu Arnăutu, pe stadionul Municipal din Sibiu.

Celelalte echipe din play-off-ul Ligii 2 nu au jucat atâtea amicale precum Petrolul. Rapid va avea și ea trei meciuri test după ce sâmbătă, de la ora 19:00, o va întâlni la Turnu Măgurele pe Turris Oltul. Anterior a mai jucat cu Dinamo (1-0, la Săftica) și cu Astr (2-2, la Giurgiu).

UTA nu a disputat niciun amical, ci doar jocuri în familie, CS Mioveni o întâlnește joi, de la ora 11:00, la Ploiești, pe Astra, în primul ei test, în timp ce Turris Oltul are primul amical cu Rapid, sâmbătă. În timp ce Campionii FC Argeș a desfășurat azi primul ei joc de pregătire, 3-1 cu U Craiova.

Play-off-ul Ligii 2 începe vinerea următoare, la data de 3 iulie, iar programul primei etape a fost stabilit azi.

Foto și video: Viitorul FC și Petrolul Ploiești

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 24 Jun. 2020, 19:56 Actualizat: 25 Jun. 2020, 16:54 Liga 2
Pe aceeași temă