UTA a primit rezultatele la primul test împotriva noului coronavirus și a dat start pregătirii pentru play-off-ul de promovare. ”Antrenorul Laszlo Balint chiar a sunat adunarea cu câteva ore mai repede”

19 May. 2020, 15:54 Liga 2

De 24 de ore a fost nevoie pentru ca utiștii să-și afle rezultatele la testul pentru virusul SARS-CoV-2, iar vestea e cât se poate de bună. Din aproximativ 30 de persoane testate, aici fiind inclus și personalul auxiliar: doctor, masori, șofer, bucătăreasă sau ospătar, niciuna nu a ieșit pozitivă, astfel că „operațiunea” cantonamentul poate începe pentru liderul Ligii 2 și va începe cu câteva ore mai repede decât era programată inițial.

Bineînțeles, cel mai important este că nu sunt fotbaliști și antrenori purtători ai virusului ce a oprit planeta în loc timp de două-trei luni de zile și munca poate începe. Deocamdată pe grupuri de câte patru fotbaliști, pentru ca după 1 iunie să se ajungă, probabil, și la ședințe tehnice colective.

„Veștile sunt cât se poate de bune după acest prim test, în sensul că putem demara stagiul de pregătire imediat. Antrenorul Laszlo Balint chiar a sunat adunarea cu câteva ore mai repede, adică la orele amiezii, iar după-amiază, el și colegii săi vor conduce primele antrenamente pe Motorul. Sigur, testele se vor repeta în ziua a 7-a și a 13-a, însă, noi zicem, că această primă încercare a fost cea mai importantă și a fost trecută cu bine. Mai departe, nu ne rămâne decât să respectăm cu strictețe protocolul, în așa fel încât băieții și antrenorii să se poată pregăti pentru play-off. Din păcate, noi, cei din conducerea administrativă, nu vom avea contact cu echipa în următoarele două săptămâni, dar vom avea grijă să nu îi lipsească nimic”, a declarat, pentru Sport Arad, Claudiu Drăgan, directorul sportiv al „roș-albilor”.

Laszlo Balint: ”Toți băieții au răspuns bine la prima mișcare”

Așadar, „cartierul general” al utiștilor va deveni de astăzi, 19 mai, Hotel „Subcetate”. Jucătorii se vor echipa pentru antrenamente acolo, se vor dezinfecta la arena din Aradul Nou și se vor pregăti în grupuri de câte patru fotbaliști pe cele două terenuri, de iarbă naturală și sintetic, de la baza sportivă „Motorul”. Ultimul antrenament, din iarbă, al „Bătrânei Doamne” s-a desfășurat pe 15 martie, la două zile după ce Federatia Română de Fotbal a anunțat oficial întreruperea campionatului ca urmare a pandemiei de coronavirus.

„După ce am trecut prin două > de dezinfectare, la intrarea pe culoarul de la vestiare, dar și când am pășit pe iarbă, ne-am apucat efectiv la treabă. Am folosit ambele terenuri pentru cele patru grupe cu care am lucrat simultan la început. Alte trei au venit puțin mai târziu, toți băieții au răspuns bine la prima mișcare. Astăzi, am făcut un antrenament de dezmorțire, de reacomodare cu efortul, dar am fost plăcut suprins să-i regăsesc pe băieți cu un tonus bun, pe unii chiar cu kilograme în minus față de momentul în care am început pregătirea de iarnă. Asta înseamnă responsabilitate, înseamnă că au fost conștincioși în cele două luni de zile în care ne-am văzut numai pe aplicații, respectând inclusiv programul de alergări la care am trecut de vreo trei săptămâni încoace. Totul, bineînțeles, cu respectarea măsurilor impuse de autorități”, a declarat Laszlo Balint, care e ajutat de Cezar Zanfir, Gabriel Vasiliu și Alexandru Radu.

25 de jucători în cantonament, apți 100 la sută de muncă

Chiar dacă, pe undeva, s-a încărcat suplimentar cu o grupă, stafful tehnic al „Bătrânei Doamne” a apelat și la juniorii Vulturar, Pașcu sau Gavrilă, ultimii doi nedebutând încă în eșalonul secund. Dar antrenorii „roș-albilor” merg exact pe lotul deplasat în Antalya, cu două excepții. După cum se știe, Dennis Hrezdac s-a operat de ligamente și va reveni pe gazon de abia în sezonul următor, în timp ce Bogdan Stancu s-a refăcut după ruptura musculară suferită în luna ianuarie și e din nou la dispoziție. Apoi, se știe că Bolboașă a ales să apere la Astra, iar concurența lui Iacob a devenit Balauru.

Lotul echipei UTA cantonat la Hotelul Subcetate:

portari: Iacob, Balauru, Opric;
fundași: A. Rus, Tomozei, Ilie, Crișan, Melinte, Roumpoulakou, Stancu, Pașcu;
mijlocași: Moise, Ciucur, Isac, Ursu, Bustea, Miculescu, Oroian, Pușcaș, Vulturar, Gavrilă;
atacanți: Buhăcianu, C. Rus, Jebari, Al. Ioniță.

„Absolut toți jucătorii sunt apți 100 la sută din punct de vedere medical și, din câte am văzut, foarte conectați la ceea ce urmează. Va fi o perioadă grea, inedită, pentru toată lumea, nu e deloc simplu să treci de la antrenamentele colective, pe care le știam și îndrăgeam cu toții, la această împărțire pe grupe. Dar, ne conformăm, cu speranța că peste două, maxim trei săptămâni ne vom putea pregăti din nou cu toții. Până la urmă, tot ceea ce contează este să ajungem cu toții sănătoși și pregătiți pentru cele cinci finale ce ne așteaptă în luna iulie. Suntem mai hotărâți ca niciodată să ne îndeplinim obiectivul, chiar și în condițiile în care am suferit acea nedreptate de care nu aș mai vrea să vorbesc, căci acum avem alte priorități. Aș mai vrea să le mulțumesc și persoanelor din stafful auxiliar care fac sacrificii, stând tot timpul cu noi, departe de familii”, a mai punctat Balint.

Miercuri, joi și vineri, tot pe grupe de câte patru, utiștii vor face și vizitele medicale necesare după o pauză competițională. În aceste zile, antrenamentele vor începe la ora 14, în timp ce cele de sâmbătă și duminică sunt programate dimineață.

UTA va participa în play-off-ul pentru deciderea promovatelor în Liga 1 alături de CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele, Campionii FC Argeș, Petrolul Ploiești și Rapid, într-un turneu de cinci etape în care se va intra cu jumătate din punctele obținute în primele 24 de etape ale acestui sezon.

Sursa: Sport Arad

Foto: UTA Arad

https://liga2.prosport.ro/seria-1/suporter-club-uta-ataca-frf-dupa-decizia-organizarii-play-off-ului-in-liga-2-ne-am-saturat-ca-fotbalul-romanesc-sa-fie-condus-de-indivizi-care-nu-respecta-nimic-jucatori-antrenori-public-19132842

https://liga2.prosport.ro/seria-1/confruntare-in-direct-intre-finantatorul-rapidului-si-antrenorul-echipei-uta-eu-stiu-ce-voiau-ei-de-fapt-asta-era-propunerea-corecta-19132922

19 May. 2020, 15:54 Liga 2
Pe aceeași temă