Rapid a remizat cu Astra, la Giurgiu, în al doilea amical desfășurat în condiții stricte din cauza pandemiei | FOTO

Marius ANGHEL 06 Jun. 2020, 19:59 Liga 2

La două zile distanță de la amicalul cu Dinamo, pierdut cu 1-0 la Săftica, primul test de la întreruperea competițiilor sportive din cauza pandemiei COVID-19, produsă la jumătatea lunii martie, Rapid a desfășurat un nou joc de pregătire, de această dată la Giurgiu, cu Astra, altă echipă din Liga 1. Partida s-a încheiat la egalitate, la scorul de 2-2, după ce fiecare formație a condus câte o dată.

Pentru Astra au marcat Vasile Gheorghe (3) și Kehinde Fatai (71), în timp ce pentru Rapid a punctat de două ori Marian Drăghiceanu (45, 51), cel care a avut și în amicalul cu Dinamo cele mai mari ocazii de partea giuleștenilor.

Dacă pentru Rapid a fost al doilea amical desfășurat după ieșirea din cantonamentul desfeșurat în condiții speciale, pentru Astra, acesta a fost primul test. Totodată, această întâlnire a dat prilejul actualului antrenor al Rapidului, Dan Alexa, să-și întâlnească fosta echipă, Astra.

Astra a deschis scorul în minutul 3, Rapid a egalat chiar înainte de pauză

Prima repriză a amicalului desfășurat la Giurgiu s-a încheiat la egalitate. Astra a deschis scorul în debutul partidei, în minutul 3, prin Valentin Gheorghe, dintr-o poziție suspectă de offside, după cum a relatat echipa giuleșteană pe pagina sa de Facebook. Mai întâi a scăpat singur Denis Alibec cu portarul Mihai Popa, l-a driblat, a trimis spre poarta goală, însă Manole a evitat golul, pentru ca faza să continue și Gheorghe să înscrie.

Băieții lui Alexa au echilibrat jocul în fața unei trupe în care s-au aflat fotbaliști ca Gabi Tamaș, Seto, Budescu, Răduț sau Alibec, iar Sefer și Jorza au ratat două șanse bune de a înscrie, dar portarul David Lazar a parat șuturile celor doi.

În schimb, Astra a avut ocazia dublării avantajului pe tabelă prin Răduț, însă reluarea cu capul a acestuia, din 6 metri, a trecut peste poarta lui Mihai Popa. La ultima fază a reprizei, Marian Drăghiceanu (foto text), cel mai periculos rapidist în amicalul cu Dinamo, și-a demonstrat calitățile și la Giurgiu. Mijlocașul a primit o minge în partea stângă de la Hlistei, a pătruns în careu și a șutat la colțul lung, stabilind rezultatul primei reprize, 1-1.

”Dublă” Drăghiceanu, Fatai restabilește din nou egalitatea și scorul final

Același Marian Drăghiceanu a înscris pentru Rapid și la puține minute după reluarea jocului, în minutul 51. Mijlocașul a pornit cu mingea din propriul teren, a driblat un adversar și a marcat golul de 2-1.

Astra a egalat în minutul 74, prin Fatai, care a profitat de o centrare din dreapta.

Intrat la pauză, Virgil Drăghia a avut două intervenții excelente, iar, pe final, Saifeddine Alami putea da lovitura, șutul său puternic din afara careului fiind scos cu greu în corner de Bolboașă.

Astra, echipa de start: Lazar – Graovac, Gab. Tamaș, C.tin. Dima, Radunovic – Gab. Simion, Seto – Val. Gheorghe, Budescu, Răduț – Alibec
Antrenor: Bogdan Andone

Rapid: Mih. Popa (Drăghia 46) – Bonnin (Băjan 46), Mallo (Al. Iacob 46), Bg. Manole (Cr. Ignat 62), I. Voicu (Finica 46) – Cârstocea (Piriz 46), R. Lazăr (Djuric 46) – Sefer (Al. Dulca 46), Drăghiceanu (N. Georgescu 62), Crețu (Jorza 46) – Hlistei (Alami 46)
Antrenor: Dan Alexa

Rezumatul amicalului dintre Astra și Rapid:

Foto: FC Rapid 1923

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-a-pierdut-la-limita-amicalul-cu-dinamo-draghiceanu-a-avut-doua-mari-ocazii-in-prima-repriza-19134636

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-dan-alexa-dupa-amicalul-dintre-rapid-si-dinamo-in-mare-sunt-multumit-sigur-ma-nemultumeste-rezultatul-dar-incerc-sa-iau-partile-bune-giulestenii-au-stabilit-inc-19134692

Marius ANGHEL 06 Jun. 2020, 19:59 Liga 2
Pe aceeași temă