Campionii FC Argeş şi Apaticii Universitatea Craiova. VIDEO | Trupa lui Ionuţ Badea a surclasat rezervele lui Bergodi, în amicalul din Lunca Jiului

Autor: Cosmin STAICU Publicat: 24 Jun. 2020, 14:27 Actualizat: 24 Jun. 2020, 14:58 Liga 2

Cei de la Universitatea Craiova au ştiut de ce au încercat să „ascundă” amicalul cu Campionii FC Argeş, poate pentru că au anticipat că jucătorii lui Bergodi vor fi subordonaţi de o echipă care a jucat numai două meciuri în ultimele șapte luni şi care abia a ieşit din carantină. În timp ce clubul argeşean a anunţat şi a prefaţat amicalul din cantonamentul din Lunca Jiului, cei de la Craiova au încercat să-l ţină secret, ca şi cum ar fi fost decisiv în lupta pentru titlu.

În cele din urmă, în dimineaţa meciului, cei de la Universitatea s-au sinchisit să anunţe partida de verificare şi să o transmită în direct, probabil şi învioraţi de succesul obţinut în seara precedentă, contra Botoşaniului (scor 2-1).

Craiova a avut pe teren jucători plătiţi cu 10-12 mii de euro pe lună

După cum au evoluat jucătorii lui Bergodi, şi ei au fost înştiinţaţi tot cu întârziere că trebuie să fie pe teren, fiindcă au fost depăşiţi net de o echipă care venea practic din vacanţă, cu puţine zile de antrenament la activ. Iar pe teren, chiar dacă nu a trimis titularii din meciul cu Botoşani, Craiova a avut şi jucători cu pretenţii, cu salarii de 10-12 mii de euro pe lună, nu juniori şi debutanţi.

Întors pe toate feţele de Babunskis, la golul Botoşaniului, în seara precedentă, Vătăjelu s-a revanşat a doua zi, deschizând scorul cu un şut violent, care a atins şi transversala. Gustavo şi Niţu au fost interesaţi să arate ceva în acest amical, în schimb Baiaram şi Bărbuţ au părut mai degrabă supăraţi că nu au jucat mai mult în meciurile oficiale şi s-au cam „ascuns” în benzi, nefiind deloc activi. Cosic, Ivanov, Qaka au fost deconectaţi, practic jaloane pentru formaţia din Trivale.

Gol senzaţional al lui Prepeliţă

Pentru Campionii FC Argeş, testul din Bănie a fost singurul înainte de debutului play-off-ului Ligii a 2-a, în condiţiile în care este dificil să „tocmeşti” amicale, nefiind adversari disponibili şi nici condiţii speciale de organizare.

La început, piteştenilor a părut că le lipseşte ritmul de joc, după ce pauza de iarnă a fost prelungită cu pauza de pandemie. Pratic, formaţia din Trivale a susţinut numai două meciuri oficiale în ultimele 7 luni. Şi totuşi, piteştenii au arătat bine în Bănie, dominând şi învingând echipa care vrea să se bată la titlu în România.

Activă în prima repriză a fost banda stângă, cu Şerbănică şi mai ales Blejdea, pentru ca în repriza a doua banda dreaptă să fie extrem de productivă. Golul egalizator a fost unul de generic, un şut senzaţional al lui Andrei Prepeliţă, de la peste 30 de metri, care a scuturat vinclul lui Marinescu. Argeşenii au solicitat şi două lovituri de pedeapsă, dar nu l-au înduplecat nici pe centralul partidei şi nici pe propriul antrenor, Ionuţ Badea, care le-a strigat să continue fazele şi să nu pună presiune pe arbitru.

În debutul reprizei secunde, Nini Popescu a finalizat o fază construită de Buhăescu în dreapta, la care apărarea craioveană a fost făcută şah-mat. Piteştenii au mai avut şi alte ocazii de a marca, dar au mai făcut-o numai o dată, pe final, prin Ionuț Şerban, care a încheiat seria de şuturi la poarta lui Popescu.

Universitatea Craiova – Campionii FC Argeş 1-3
Au marcat: Bogdan Vătăjelu 11′ / Andrei Prepeliţă 28′, Nini Popescu 48′, Ionuț Şerban 85′

U Craiova: Laur. Marinescu – Olteanu, Gardoş, Mitran, Vătăjelu – Qaka, Ivanov, Gustavo – Bărbuţ, Niţu, Baiaram
Au intrat: L. Popescu – Vadasis, Cosic, Al. Popescu, Danciu
Antrenor: Cristiano Bergodi

Argeş: Ducan – Tofan, Deslandes, Leca, Şerbănică – Andr. Panait, Prepeliţă, N. Popescu, Blejdea – Rob. Grecu, Buhăescu
Au mai intrat după pauză: I. Şerban, I. Năstăsie, Brînzan, Oancea, Mirică, Rasoveanu, Turda, A. Popa, Muşat, Motroc
Antrenor: Ionuţ Badea

Arbitri: S. Buzărnescu – R. Vitan, I. Stăncuţa

Înregistrarea amicalului dintre U Craiova și Campionii FC Argeș poate fi urmărită în video-ul de mai jos:

Autor: Cosmin STAICU Publicat: 24 Jun. 2020, 14:27 Actualizat: 24 Jun. 2020, 14:58 Liga 2
Pe aceeași temă