Un șut în fund, un pas înainte pentru Cristian Gavra! Atacantul s-a despărțit de ”U” Cluj după trei sezoane în care a ratat promovarea, dar se întoarce în Liga 1. Echipa cu care a semnat

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 27 Jun. 2021, 12:23 Liga 2
Un șut în fund, un pas înainte pentru Cristian Gavra! Atacantul s-a despărțit de ”U” Cluj după trei sezoane în care a ratat promovarea, dar se întoarce în Liga 1. Echipa cu care a semnat

Cristian Gavra (28 de ani) s-a despărțit în această vară de Universitatea Cluj, iar atacantul arădean va evolua în noul sezon în Liga 1. A semnat cu Academica Clinceni, echipă care în această perioadă își face ”cumpărăturile” în special din Liga 2.

Plecat de la ”U” Cluj, Cristian Gavra a ajuns la Clinceni, în Liga 1

După trei sezoane de Liga 2 petrecute la Universitatea Cluj, în care a ratat de fiecare dată promovarea, Cristian Gavra a reușit în cele din urmă să facă din nou pasul în Liga 1. Despărțirea de ardeleni, unde în acest campionat recent încheiat a evoluat cel mai puțin față de anii precedenți, i-a adus oferta de la Academica Clinceni, pe care nu a refuzat-o.

Astfel, atacantul originar din Arad va evolua din nou în prima ligă, unde a mai făcut-o pe când activa la Viitorul și Gaz Metan Mediaș.

Pentru ”U” Cluj, Gavra a evoluat în 76 de meciuri de Liga 2 (37+20+19) și a marcat 28 de goluri (22+4+2). În campionatul recent încheiat a jucat cel mai puțin, 984 de minute în 19 meciuri și a înscris doar două goluri.

Gavra, încântat că revine în Liga 1: ”Este un pas important pentru mine”

Cristian Gavra a semnat un contract pe doi ani cu Academica Clinceni, echipă care în această vară i-a mai adus din Liga 2 pe Marius Cioiu (Viitorul Pandurii), Ștefan Dobre (Ripensia), iar în lot îl are și pe Andrei Sin (Viitorul Pandurii). Un alt transfer făcut de ilfoveni este mijlocașul belgian Floriano Vanzo, retrogradat în Liga 2 cu Poli Iași.

Gavra a evoluat ieri în amicalul Clinceniului cu nou-promovata în Liga 2 Steaua, câștigat cu 2-1 în Ghencea, iar ambele goluri ale Academicii le-a marcat chiar fostul atacant al Universității Cluj.

”Este un pas important pentru mine. O șansă de a juca din nou la Liga 1. Mă bucur foarte mult că am ales acest proiect și îmi doresc să avem multe momente de bucurie în acest sezon. Pe plan personal îmi doresc, în primul rând să fiu sănătos, să mă integrez cât mai repede în noul colectiv și să revin cât mai repede la o formă bună de joc. După performanța foarte bună din sezonul trecut, normal că accederea în playoff este principala dorință colectivă. Îmi doresc și un parcurs foarte bun în Cupa României”, a spus Cristian Gavra despre trecerea de la ”U” Cluj la Academica Clinceni.

Foto: Flaviu Buboi (Mediafax Foto) și Academica Clinceni

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 27 Jun. 2021, 12:23 Liga 2
Pe aceeași temă