VIDEO | Steaua a pierdut amicalul cu Academica Clinceni, dar s-a consolat cu golul meciului, marcat de Rareș Enceanu. Daniel Oprița a trimis pe teren câțiva jucători aflați în probe

Răzvan STÎNGĂ 26 Jun. 2021, 15:41 Liga 2

Steaua a jucat primul meci amical al perioadei de pregătire și l-a pierdut. Prim divizionara Academica Clinceni s-a dovedit un adversar prea bun pentru elevii lui Daniel Oprița, care au cedat cu 1-2. Ilfovenii au deschis scorul încă din minutul 8, după o gafă a portarului Mark Karacsony.

Steaua a primit două goluri în prima repriză de la Academica Clinceni 

Tânărul portar, de 17 ani, care sezonul trecut a jucat pentru echipa U19 a celor de la FK Csikszereda, a primit o pasă în careu de la un coleg, iar în încercarea de a degaja, a șutat în atacantul Cristian Gavra, iar balonul a intrat în poartă.

S-a făcut 2-0 pentru Academica Clinceni destul de repede, în minutul 21, după o altă greșeală a lui Mark Karacsony. Acesta a ieșit eronat la o centrare, iar Robert Neacșu, în încercarea ce a-l deposeda pe Marius Cioiu, l-a faultat în careu și s-a dat 11 metri. Lovitura de pedeapsă a fost transformată de același Cristian Gavra.

Rareș Enceanu, reușita amicalului. Oprița a testat câțiva jucători 

În partea a doua, Daniel Oprița a schimbat echipa, iar Steaua nu numai că nu a primit gol, ci a și marcat. Scorul final a fost stabilit de decarul Rareș Enceanu, care a marcat superb din lovitură liberă, de la aproximativ 18 metri.

Vasile Buhăescu, singurul transfer al Stelei în această vară, a fost introdus și el în ultimele 45 de minute pe teren.  În echipa ”militarilor” s-au regăsit și câțiva jucători aflați în probe. Pe lângă portarul Mark Karacsony, s-au mai aflat pe teren și atacantul Cezar Gherghiceanu (20 de ani), care sezonul trecut a jucat la Farul, sau fundașul Darius Oroian (17 ani), care stagiunea trecută a fost în lotul Viitorului Constanța U19.

Steaua în prima repriză: Karacsony – Călințaru, Walace, Bactăr, Neacșu, Niculae, Mihăescu, Băjenaru, Zaharia, Huiban, Gherghiceanu
Steaua în repriza a doua: Bălbărău – Oroian, Morariu, Bactăr, Ilie, Răsdan, Bărbulescu, Enceanu, Pacionel, Buhăescu, Verdeș

Academica Clinceni a început în formula: Păun – Pasov, Patriche, Jutric, Pîrvulescu, Ventura, Bautista, Cioiu, Vanzo, Aiana, Gavra

Daniel Oprița, mulțumit și de jocul Stelei, dar și de jucătorii veniți în probe 

Daniel Oprița a vorbit imediat după finalul partidei, despre cum i s-a părut ritmul jucătorilor săi cu Academica Clinceni, dar și cum s-au descurcat cei aflați în probe.

Am luat două goluri pe două greșeli personale, se mai întâmplă, dar în mare sunt mulțumit. Am avut ocazii, băieții au făcut câteva faze bune, sunt mulțumit.

Sunt jucători în probe, în momentul ăsta nu pot să spun foarte multe. Îi vom mai vedea și zilele următoare, poate și la următorul meci amical, pentru că vreau să le dau mai multe șanse. Au făcut și antrenamente destul de grele și nu pot să îmi dau seama, trebuie să aibă și un pic de prospețime. Așa, câțiva dintre ei mi-au plăcut, dar trebuie să mai așteptăm.

Jucători de 2003 mai aștept. Trebuie să mai caut încă doi juniori. Oroian care azi a jucat fundaș dreapta, apoi fundaș stânga, sunt mulțumit de el și o să vorbim cu el. Aș vrea să rămână și o să mai avem nevoie de încă doi jucători.

La cei cu experiență o să mai văd. Și Gherghiceanu, atacant din 2001, mi-a plăcut, dar vreau să îl mai văd poate și la următorul joc, următoarele antrenamente.

(N.r. – Cum e atmosfera în lot?) E bine acum la începutul pregătirii, starea e una bună. Se rezolvă și cu contractele jucătorilor, și cu al meu. Trebuie să ne vedem de pregătire, să fim cât mai bine la startul campionatului. Eu zic că o să fim o echipă bună pentru Liga 2.

O să ne propunem ceva realist, pentru că suntem o echipă nou-promovată, iar foarte multe transferuri nu vom face, mai ales că nu avem drept de promovare. Eu zic că un loc cât mai bun în clasament, e bun, chiar menținerea în Liga 2. Chiar dacă mulți nu acceptă, trebuie să ținem cont și de lucrul acesta.

Suntem o nou-promovată, în mare va fi cam aceeași echipă și sperăm la un parcurs cât mai lung în Cupa României”, a declarat Daniel Oprița, pentru Steaua TV.

Următorul meci amical al Stelei va fi pe 7 iulie, cu FK Beograd, formație din divizia a treia din Serbia. Partida va fi una aparte, întrucât va fi inaugurat stadionul din Ghencea.

Foto: CSA Steaua
Video: Steaua TV officialși AS47

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cei-cinci-adversari-pe-care-steaua-ii-intalneste-in-amicalele-dinaintea-debutului-in-liga-2-militarii-tin-un-moment-de-reculegere-in-memoria-lui-ion-ghitulescu-19190347

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-fotbalistii-stelei-nu-par-afectati-de-faptul-ca-echipa-nu-poate-urca-in-liga-1-dragos-huiban-vreau-sa-facem-un-precedent-sa-terminam-pe-loc-promovabil-si-sa-vedem-ce-se-intampla-19190291

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/sarbii-de-la-ofk-belgrad-incantati-ca-vor-fi-adversarul-stelei-la-meciul-de-inaugurare-a-noului-stadion-din-ghencea-reactia-presedintelui-sasa-stevanovic-19190282

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 26 Jun. 2021, 15:41 Liga 2
Pe aceeași temă