OFICIAL | Revoluție la ”U” Cluj! Ardelenii au anunțat o nouă venire și 14 plecări

Andrei PASCU 16 Jun. 2021, 19:30 Liga 2
OFICIAL | Revoluție la ”U” Cluj! Ardelenii au anunțat o nouă venire și 14 plecări

Universitatea Cluj a mai prezentat un transfer, în vederea pregătirii sezonului 2021/2022 de Liga 2, la capătul căruia speră, în sfârșit, să promoveze în Liga 1.

Miercuri, ardelenii au anunțat aducerea mijlocașului Dragoș Tescan (21 de ani), care ultima dată a jucat în Liga 1, la UTA.

Dragoș Tescan a semnat cu ”U” Cluj 

Tescan nu a rezistat prea mult în prima divizie, la echipa din Arad. Acolo a ajuns la începutul campionatului trecut, fiind adus pentru că se încadra în regula sub 21 de ani, impusă de Federația Română de Fotbal pentru echipele din Liga 1. Dragoș Tescan a jucat în 11 partide pentru UTA în campionat, în șapte a fost titular, iar în patru a fost trimis pe teren din postura de rezervă. Mijlocașul mai are o prezență sezonul trecut în tricoul arădenilor, în Cupa României.

La UTA, Dragoș Tescan a ajuns din Liga 2, de la Turris Oltul. Acum, după un sezon în Liga 1, iată că s-a întors în divizia a doua, la Universitatea Cluj. Ardelenii nu au anunțat și perioada pe care a fost semnat contractul, un lucru obișnuit pentru ei.

”FC Universitatea Cluj a realizat o nouă mutare pe piața transferurilor. Clubul nostru a ajuns la o înțelegere cu Dragoș Tescan, un jucător în vârstă de 21 de ani ce evoluează pe poziția de extremă și care a jucat până la sfărșitul sezonului recent încheiat pentru UTA Arad.

Fotbalistul craiovean a fost crescut la grupele de juniori ale Academiei de Fotbal „Gică Popescu”. A făcut pasul spre Turris la mijlocul lui 2019. A prins 10 meciuri pentru Turris în sezonul 2019/2020 și a înscris un gol în poarta Rapidului și unul în poarta celor de la UTA Arad, echipa spre care a făcut pasul ulterior.

În vara anului trecut a semnat că arădenii, făcând astfel pasul spre Liga 1. A îmbrăcat tricoul „alb-roșiilor” în 12 partide .

Bun venit la ”U” și mult succes, Dragoș”, a anunțat clubul din Cluj pe site-ul oficial, FC U Cluj.

Dragoș Tescan: ”Îmi doream foarte mult să vin la această echipă, încă de când am fost contactat de domnul Lincar” 

Dragoș Tescan a recunoscut că a ajuns la Universitatea Cluj, pentru că acolo este antrenor Erik Lincar, care l-a pregătit la Turris Oltul. Potrivit mijlocașului, chiar Lincar l-a sunat și i-a cerut să vină. Nu a refuzat propunerea și și-a dat acordul pentru transfer.

Prima reacție a lui Dragoș Tescan după ce a semnat cu ”U” Cluj:

”Îmi doream foarte mult să vin la această echipă, încă de când am fost contactat de domnul Lincar. Nu am ezitat nicio secundă să vin să joc aici. Știu că această echipă are una dintre cele mai frumoase galerii din țară, dacă nu cea mai frumoasă cred eu și pot să-i asigur pe suporteri că această echipă va da totul la fiecare meci și va încerca să scoată maximum.

Abia aștept să fac primii pași aici pe stadion, cum e și cântecul pe care ei îl recită la meciuri și să îi fac fericiți, să pot să înscriu și eu mai multe goluri, pentru că anul trecut a fost un an de secetă pentru mine. Sper să facem o treabă bună, iar la finalul anului să ne atingem obiectivul promovării.”

14 plecări de la ”U” Cluj! 

Aceasta nu este singura precizare făcută miercuri, 16 iunie, de Universitatea Cluj. La scurt timp după ce a făcut publică venirea lui Dragoș Tescan, clubul a anunțat plecarea a nu mai puțin de 14 jucători ale căror contracte expiră la finalul acestei luni.

Iulian Anca-Trip, Lucas Chacana, Cristian Gavra, Idan Golan, Dan Berci, Srgian Luchin, Vlad Muțiu, Robert Neciu, Derick Ogbu, Rareș Sburlea, Cătălin Ștefănescu și Donaldo Acka sunt nevoiți să își caute noi echipe.

”Înaintea începutului perioadei de pregătire pentru noul sezon, 14 dintre jucătorii care au făcut parte din lotul Universității Cluj în stagiunea precedentă au ajuns la final de contract.

Jucătorii care nu vor face parte din echipă pentru următorul an competițional sunt: Iulian Anca-Trip, Lucas Chacana, Cristian Gavra, Idan Golan, Dan Berci, Srgian Luchin, Vlad Muțiu, Robert Neciu, Derick Ogbu, Rareș Sburlea, Cătălin Ștefănescu și Donaldo Acka.

De asemenea, cei doi jucători ce au evoluat sub formă de împrumut, Alex Pop și Alex Negrean se vor întoarce la Viitorul Constanța.

Le mulțumim tuturor pentru perioada petrecută alături de noi și le dorim mult succes în viitor!”, a anunțat FC ”U” Cluj.

Universitatea Cluj, șase veniri în această vară 

În privința schimbărilor pentru sezonul următor, până să facă precizările cu aducerea lui Dragoș Tescan și cele 14 plecări, Universitatea Cluj a mai adus cinci jucători: Cristian Balgiu (SCM Gloria Buzău), Albert Voinea (UTA), Costinel Gugu (”FC U” Craiova), Valentin Alexandru (Dunărea Călărași) și Marius Ciobanu-Vanghele (Unirea Slobozia).

Date fiind informațiile cu privire la cele 14 plecări, este de așteptat ca noutățile din tabăra ardelenilor să crească în perioada următoare, până la startul sezonului de Liga 2.


Foto și video: Universitatea Cluj

Andrei PASCU 16 Jun. 2021, 19:30 Liga 2
Pe aceeași temă