Ceahlăul continuă să aducă jucători. L-a prezentat pe Tudor Telcean, plimbat la două cluburi după retrogradarea cu Dejul, și a semnat și cu un croat

Marius ANGHEL 31 Aug. 2024, 17:42 Liga 2
Ceahlăul continuă să aducă jucători. L-a prezentat pe Tudor Telcean, plimbat la două cluburi după retrogradarea cu Dejul, și a semnat și cu un croat

Continuă achizițiile la Ceahlăul, de departe clubul din Liga 2 cu cei mai mulți jucători noi aduși în această vară, cu un lot schimbat aproape complet față de cum încheia sezonul trecut.

Tudor Telcean, fundaș ultima dată activ la Unirea Dej, cu care a retrogradat în primăvară în Liga 3, și Jakov Katusa, un mijlocaș croat, au semnat cu trupa din Piatra Neamț în această săptămână.

Primul a și fost în lot la meciul de miercuri din Cupa României, astfel că e foarte posibil să fie disponibil și pentru partida de duminică de la Hunedoara.

Tudor Telcean schimbă din nou echipa. Acum e la Ceahlăul

Dacă săptămâna trecută erau prezentați fundașul Mihai Șandru și mijlocașul Romario Moise, Ceahlăul a perfectat săptămâna această două noi mutări în lot. Au fost aduși fundașul Tudor Telcean și mijlocașul Jakov Katusa, acesta din urmă fiind o noutate pentru fotbalul românesc. În urmă cu două săptămâni, cu nemțenii semna un alt fundaș, polonezul Kamil Wiktorski.

Dintre aceștia, la meciul din Cupă cu CSM Pașcani, Wiktorski și Șandru au jucat, iar Telcean s-a aflat pe banca de rezerve, nefiind utilizat nici în partea secundă a partidei contra echipei din Liga 4. Moise încă nu a apărut în lot, iar Katusa probabil că încă nu a fost legitimat la acel moment.

Tudor Telcean va împlini 23 de ani în data de 13 septembrie și este un obișnuit al Ligii 2. S-a făcut remarcat la ”U” Cluj, când încă nu avea 20 de ani, însă aducerea pe bancă a lui Lincar l-a pus în situația de a alege o plecare la CFC Argeș, atunci în prima ligă, o mutare care s-a dovedit total greșită. Nu numai că pentru piteșteni a evoluat în doar trei meciuri din Cupă, dar l-a dat înapoi la forma sportivă, într-o perioadă în care avea nevoie să joace și să aduce convocări la naționalele de juniori. S-a întors în Liga 2, la CSC Șelimbăr, unde a prins 7 meciuri, apoi a plecat la Poli Iași, unde a prins doar 8 jocuri în Liga 2 și în cele din urmă, după o pauză cauzată și de o accidentare, a ajuns la Unirea Dej, pentru care a evoluat în 10 partide, dar șase ca titular și în trei a fost înlocuit.

După retrogradarea cu Dejul, echipa orașului natal, a ajuns la SCM Zalău, unde a stat doar la antrenament, o lună, și, interesant, apoi a semnat cu UTA, care nu l-a păstrat, ci l-a împrumutat la Ceahlăul, unde ar avea mai multe șanse să joace.

”Tudor Telcean, un nou fundaș pentru CSM Ceahlăul
Tudor Telcean întregește grupul fundașilor centrali ai CSM Ceahlăul Piatra Neamț. Acesta vine sub formă de împrumut până la finele sezonului actual de la UTA Arad. În ultimul sezon, Telcean a evoluat pentru Unirea Dej (Liga 2), după ce în precedentul a reușit promovarea în primul eșalon cu Politehnica Iași. Tudor Telcean are 22 de ani și este originar din Dej.
Bun venit și mult succes!”, a transmis Ceahlăul despre Telcean, care la aproape 23 de ani are deja cel puțin șase cluburi pe carnetul de jucător și continuitate a avut doar la ”U” Cluj, de unde a plecat în vara anului 2021.

Jakov Katusa a schimbat echipele precum șosetele!

La Ceahlăul crește inclusiv numărul jucătorilor străini. Cum nu ar fi de ajuns cei mulți aflați deja în lot, nemțenii și-au adus și un mijlocaș lateral stânga croat. Este vorba despre Jakov Katusa, un jucător în vârstă de 23 de ani care a schimbat echipele precum șosetele. Conform Transfermarkt, a activat la NK Zadar, NK Murvica, NK Primorac (toate din Croația), la nivel de juniori, Slaven Belupo Koprivnica II, NK Zadar, NK Mladost Zdralovi (toate din Croația), Beltinci, NK Fuzinar, NK Aluminij și din nou Beltinci (toate din Slovenia), la nivel de seniori.

”Jakov Katusa a semnat cu CSM Ceahlăul
Jakov Katusa este un mijlocaș cu profil ofensiv originar din Croația, care a venit la CSM Ceahlăul Piatra Neamț să joace în sezonul 2024-2025, cu posibilitate de prelungire. Katusa are 23 de ani, iar în ultimul sezon a evoluat în Slovenia. În toamna anului trecut a fost la Aluminij, în prima divizie, iar în primele șase luni ale lui 2024 a fost componentul echipei de divizie secundă Beltinci Klima Tratnjek, cu care s-a bătut la promovare. Katusa a marcat pentru Beltinci 4 goluri în 12 apariții.
Bun venit și mult succes!”, sună prezentarea pe care Ceahlăul i-o face lui Katusa.

  • În această vară, Ceahlăul i-a mai adus pe Laurențiu Brănescu, David Anăstase – Mark Țuțu, Bogdan Curbăt, Eugenio Bracelli, Andrew Marie-Sainte, Tudor Alistar (de la juniori), Emmanuel Asibey, Abel Folha, Robert Răducioiu, Narcis Ilaș, Kamil Wiktorski, Mihai Șandru – Ronald Gbizie, Răzvan Neag, Iga Batantu, Rodrigo Lima, Geani Crețu, Fabio Trip, Cristian Gyulai, Romario Moise – Carl Davordizie și Robert Ciobanu (revenit după împrumutul de la Bucovina Rădăuți). De Răducioiu și Trif s-a și despărțit.
  • Din vechiul grup au fost păstrați doar Alexandru Barna, Cristian Copoț-Barb, Michael Onișa și Patrick Petre.

Ceahlăul joacă la Hunedoara în etapa a 5-a a Ligii 2

Cei doi nou-veniți, cât și Romario Moise, au posibilitatea să debuteze pentru Ceahlăul în meciul de duminică din campionatul Ligii 2 contra Corvinul, în etapa a 5-a a sezonului regular.

De la ora 11:30, Corvinul și Ceahlăul au meci și se află în situații diametral opuse privind rezultatele din ultima scurtă perioadă. Hunedorenii au pierdut ultimele două jocuri, în timp ce nemțenii le-au câștigat pe ultimele patru.

În clasamentul intermediar al Ligii 2, Corvinul ocupă ultimul loc în Liga 2, cu 0 puncte dintr-un singur joc disputat. Are, în schimb, restanțe cu CSC Șelimbăr, Unirea Ungheni și CS Afumați.

Ceahlăul ocupă locul 14 în acest moment, cu mai bine de jumătate din meciurile etapei desfășurate, cu 6 puncte acumulate și golaveraj 5-6, fiind devansată la acest capitol de CS Afumați și Chindia, care au același număr de puncte strâns, ilfovenii având chiar un meci mai puțin disputat.

”Pentru noi, greul de-acum începe și încă de la primul meci. Acela este duminică la Hunedoara, unde cred că orice este posibil. Acum doi ani Corvinul era în Liga 3. Ca și noi. Ce credeți că au în plus? Valori, bani, suporteri? Eu nu cred. Jucătorii lor au la un loc 50 meciuri în Liga 1 și spun din postura omului care îi cunoaște pe marea majoritate. Au avut însă organizare de joc, mobilizare și foame de rezultate. Atât. Uneori este suficient pentru a începe performanța. Eu unul cred în potențialul alor noștri. Mai trebuie să-și cunoască și ei defectele și să le corijeze”, spunea președintele Ceahlăului, Marcel Pușcaș, după jocul câștigat de Ceahlăul în Cupa României contra CSM Pașcani, echipă din Liga 4.

Foto: ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

Marius ANGHEL 31 Aug. 2024, 17:42 Liga 2
Pe aceeași temă