Primele ”divorțuri” la Poli Iași, după promovare. Cei trei jucători care nu mai intră în vederile lui Leo Grozavu. Unul ar putea ajunge sub comanda lui Claudiu Niculescu

Narcis POHOAȚĂ 05 Jun. 2023, 00:22 Liga 2
Primele ”divorțuri” la Poli Iași, după promovare. Cei trei jucători care nu mai intră în vederile lui Leo Grozavu. Unul ar putea ajunge sub comanda lui Claudiu Niculescu

Politehnica Iași este una dintre cele mai grăbite echipe din noua ediție a SuperLigă, alături de o altă nou-promovată, SC Oțelul Galați. După două săptămâni de vacanță, elevii lui Leo Grozavu reiau antrenamentele luni seară, la stadionul ”Emil Alexandrescu” din Copou.

Viorel Lică și Tudor Telcean se despart de Poli Iași

Reunirea Iașiului este programată la ora 18:30, iar Poli va efectua primul antrenament din postura de nou-promovată în SuperLigă în jurul orei 19:00.

Față de lotul cu care s-a încheiat sezonul de Liga 2, de la reunire vor lipsi cu certitudine trei jucători.

Este vorba de fundașul central Viorel Lică (28 de ani) și de mijlocașii centrali Tudor Telcean (21 de ani) și Francisc Cristea (22 de ani). Primii doi mai aveau contract cu Poli până pe 30 iunie, dar cum antrenorul Leo Grozavu nu se mai bazează pe serviciile lor, conducerea clubului i-a anunțat telefonic să nu mai vină la reunire.

Chiar dacă mai aveau contract până la sfârșitul lunii, Lică și Telcean au ajuns la un acord cu clubul și s-au despărțit amiabil, cu aproape o lună înainte.

Poli Iași renunță și la Francisc Cristea. CS Comunal Șelimbăr ar putea fi o posibilă destinație

Un alt jucător pe care Poli Iași nu se va mai baza în sezonul viitor este Francisc Cristea. Mijlocașul central în vârstă de 22 de ani este cel mai vechi jucător din lotul lui Poli, mai are contract încă doi ani, dar antrenorul Leo Grozavu nu va conta pe el în stagiunea viitoare. În aceste condiții, conducerea clubului va avea o discuție finală cu Cristea, luni dimineață, pentru a stabili dacă jucătorul va pleca împrumut, așa cum vrea clubul, ori liber de contract.

După despărțirea de Iași, o posibilă destinație a lui Francisc Cristea ar putea fi CS Comunal Șelimbăr. Recent, antrenorul formației sibiene, Claudiu Niculescu, cel cu care Poli a început sezonul de Liga 2, s-a interesat în ce condiții l-ar putea lua pe Cristea la Șelimbăr.

  • Cristea a evoluat în 21 de meciuri în sezonul recent încheiat, însă doar în 3 a început ca titular, motiv pentru care a acumulat doar 656 de minute pe teren.
  • Telcean a evoluat în 8 jocuri și a strâns 361 de minute în Liga 2 pentru Poli Iași, iar Lică a prins 14 partide și a acumulat 1167 de minute.

Poli Iași a stabilit prețurile la abonamente și bilete pentru sezonul viitor. Abonații din sezonul trecut au prioritate în prima săptămână

Altfel, clubul Politehnica Iași scoate la vânzare abonamentele pentru viitorul sezon de SuperLigă, cu șase săptămâni înainte de începerea campionatului. Luni, 5 iunie, în ziua în care elevii lui Leo Grozavu vor relua antrenamentele, suporterii își vor putea procura primele abonamente.

Cu șase săptămâni înainte de startul viitorului sezon de SuperLigă, clubul din Copou va pune în vânzare primele abonamente luni, 5 iunie, cu începere de la ora 12.00. Prioritate vor avea abonații din sezonul trecut, care își pot păstra locurile pe care le-au avut în ediția de campionat 2022-2023, în care Poli a promovat de pe primul loc.

”Luni, 5 iunie, de la 12.00, la Stadionul Emil Alexandrescu, Peluza A, vor fi puse în vânzare cardurile de acces la meciuri. În prima fază, până la data de 13 iunie, inclusiv, abonamentele pot fi procurate, exclusiv de suporterii care au avut carduri în sezonul precedent, la aceleași prețuri ca anul trecut”, a anunțat clubul ieșean pe propriu site.

Abonații din sezonul trecut își pot prelungi cardurile la prețurile de 19,45 lei (Peluza A), 90 lei (Tribunele A și B), 160 lei (Tribuna A, Sectoarele 0A și 0B), 400 lei (Tribuna 0) sau 2.500 lei (Tribuna 0, Fotolii VIP).

Pentru achiziționarea abonamentelor la aceste tarife, suporterii sunt rugați să prezentați, pe lângă actul de identitate, și cardul de acces pentru sezonul 2022-2023.

Tot de luni vor fi eliberate abonamente pentru persoanele cu dizabilități pe baza copiilor documentelor oficiale emise de instituțiile competente. Aceste carduri vor fi emise în perioada 5-13 iunie, după cum urmează: luni, 5 iunie, între orele 12.00 – 20.00, iar de marți, 6 iunie, până pe 13 iunie, între orele 16.00 – 20.00.

Noile prețuri la abonamente, în SuperLigă

Începând de miercuri, 14 iunie, clubul din Copou va elibera, inclusiv online, abonamentele la noile prețuri, după cum urmează:

50 lei – Peluza A Sector galerie A1-A3
200 lei – Peluza A Sectoarele A4-A7, Tribuna B și Tribuna A
300 lei – Tribuna A, Sectoarele 0A și 0B
800 lei – Tribuna 0
3000 lei – Tribuna 0 Fotolii VIP
20 de lei prețul minim la bilete

Dacă în Liga 2 ieșenii au plătit 10 lei pe un bilet, în SuperLigă cel mai ieftin tichet de intrare la meciuri va costa 20 de lei.

Iată prețurile minime pentru biletele de acces la meciurile din Copou, în sezonul 2022-2023:

20 lei – intrare generală Peluza A, Tribuna A și Tribuna B
40 lei – Tribuna A, Sectoarele 0A și 0B
80 lei – Tribuna 0
300 lei – Tribuna 0 Fotolii VIP

Și în noul sezon va fi permis accesul gratuit, în Sectorul A2 Family Zone de la Tribuna A, pentru copiii sub 14 ani însoțiți de un adult, pe baza biletelor cu valoare 0 emise la case.

Foto: Dragoș Pășcăneanu (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ultimele-zile-de-vacanta-pentru-poli-iasi-echipa-ar-putea-efectua-doua-cantonamente-la-munte-cum-a-gandit-leo-grozavu-cele-sase-saptamani-de-pregatire-19273626

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dupa-jucatorul-de-la-fcsb-poli-iasi-aduce-si-un-mijlocas-brazilian-antrenorul-leo-grozavu-va-testa-si-un-atacant-albanez-19273517

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-si-unirea-dej-nu-au-primit-licenta-pentru-superliga-romaniei-19273510

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-plamada-spune-ca-poli-iasi-trebuie-sa-si-propuna-un-obiectiv-mai-indraznet-decat-mentinerea-in-superliga-daca-vrei-lucruri-mici-e-posibil-sa-nu-te-alegi-cu-nimic-ce-spune-d-19273463

Narcis POHOAȚĂ 05 Jun. 2023, 00:22 Liga 2
Pe aceeași temă