”U” Cluj face precizări despre cedarea lui Tudor Telcean la Șelimbăr! Jucătorul întors de la Campionii FC Argeș e pus la zid de clubul de care aparține contractual

Marius ANGHEL 02 Feb. 2022, 22:01 Liga 2
”U” Cluj face precizări despre cedarea lui Tudor Telcean la Șelimbăr! Jucătorul întors de la Campionii FC Argeș e pus la zid de clubul de care aparține contractual

”U” Cluj l-a împrumutat în această săptămână pe fundașul Tudor Telcean, revenit de la Campionii FC Argeș, la CS Comunal Șelimbăr, echipă care încă are șanse matematice la play-off-ul Ligii 2 și i-ar putea fi adversară în lupta pentru promovare. Sibienii au anunțat mutarea luni seară (ora 19:11), în timp ce clujenii și-au informat și ei suporterii o zi mai târziu, marți după-amiază (15:36 pe Facebook, 15:39 pe site).

Tudor Telcean, cedat de ”U” Cluj la Șelimbăr până în vara anului 2023, însă cu opțiune de a-l rechema în vara aceasta

Dacă Șelimbărul a informat despre Telcean doar că a fost împrumutat de la ”U” Cluj ”până în 30.06.2023” și că îi urează baftă și la cât mai multe realizări, Universitatea a ținut să precizeze că jucătorului născut la Dej i-a fost reziliat împrumutul la Campionii FC Argeș, unde fusese dat în vară, și că a fost cedat la nou-promovata în Liga 2 antrenată de Eugen Beza pentru o perioadă de un an și patru luni din cei doi ani și patru luni cât mai are contract cu clubul, însă cu opțiune de rechemare la finalul acestui sezon.

Numele lui Telcean reapăruse pe buzele suporterilor odată cu informația că Victor Dican va merge în Liga 1, la FC Botoșani, și datorită faptului că cele două transferuri au avut capitole asemănătoare. Tinerii jucători ai Universității, unii promițători, convocați la naționalele de juniori, prin intermediul cărora s-a lăudat că are rezultate la academie, au ales să meargă în prima ligă înaintea clubului care i-a promovat la seniori și au stârnit nemulțumiri din partea fanilor, în special la adresa conducerii, fiindcă i-a lăsat să plece prea ușor.

”U” Cluj nu-l menajează deloc pe Telcean

Atât în privința lui Telcean, cât și a lui Dican, ”U” Cluj a comunicat faptul că fotbaliștii au solicitat să plece, nu clubul a dorit să se despartă de ei.

Și acum, în cazul lui Telcean, Universitatea susține că l-a cedat la Șelimbăr la propunerea jucătorului, însă oferă și câteva informații despre evoluția sa în acest sezon, la trupa din Pitești, cumva să-l pună într-o lumină proastă și să explice, astfel, suporterilor motivul pentru care nu a rămas în lotul condus de Erik Lincar.

”Nu a apucat să debuteze în Liga 1 și a prins doar 313 minute în Cupa României în acest sezon”, a scris ”U” Cluj despre Telcean. Imediat mai apoi l-a mai ”lovit” încă o dată pe fundașul de 20 de ani: ”Nu a mai evoluat într-un joc oficial în campionat de aproape 9 luni”. Sunt afirmații adevărate, însă care de obicei sunt evitate de cluburi atunci când se fac prezentări jucătorilor, mai ales pentru a nu-i afecta psihic, a-i descuraja, dacă sunt doriți în continuare la echipă și chiar dacă nu.

Telcean a jucat, totuși, în trei meciuri în acest sezon la prima echipă a piteștenilor, fie și ele de Cupa României, cu FC Botoșani, Dinamo și Poli Timișoara, adversari puternici, deci prezentarea pe care ”U” Cluj i-o face, cum că nu a evoluat în niciun joc oficial în campionat de aproape 9 luni, poate fi considerată chiar o defăimare, o punere în lumină a nereușitei jucătorului de a se remarca la Liga 1. Telcean a avut și alte meciuri disputate în acest sezon, pentru Campionii FC Argeș 2, echipa secundă a piteștenilor, care activează în Liga 3.

”Împrumutul lui Tudor Telcean de la FC Universitatea Cluj la FC Argeș a fost reziliat.
Fotbalistul nu a apucat să debuteze în Liga 1 și a prins doar 313 minute în Cupa României în acest sezon, așa că și-a exprimat dorința să revină în Liga a 2-a, pentru a avea cât mai multe meciuri în picioare, în condițiile în care nu a mai evoluat într-un joc oficial în campionat de aproape 9 luni, de la partida din 8 mai 2021 împotriva ACSF Comuna Recea.
Destinația propusă de jucător și acceptată de club este CSC Șelimbăr, unde fundașul ar putea evolua până în vara lui 2023. FC Universitatea Cluj și-a păstrat opțiunea de a-l rechema la Cluj în luna iunie, la finalul sezonului în curs.
Tudor Telcean este sub contract cu FC Universitatea Cluj până la finalul lunii iunie 2024”, sună tot comunicatul Universității Cluj.

Ca prima dată când a fost cedat la Pitești, ca și acum, când e împrumutat la Șelimbăr, și, totodată, ca în cazul lui Dican, reacțiile în mediul online ale suporterilor echipei clujene n-au fost unele deloc prietenoase față de club.

  • În vară, în momentul cedării la Campionii FC Argeș, Universitatea Cluj preciza că ”transferul lui Tudor Telcean la formația FC Argeș s-a realizat în urma dorinței exprimate de jucător și de familia sa, aceștia dorind ca fundașul central să facă pasul spre Liga 1 cât mai repede”. Anunțul clubului era desființat la scurt timp de mama jucătorului, care preciza în presa locală că fiului ei, care și-ar fi dorit să evolueze în continuare pentru Universitatea, clubului lui de suflet, i s-a transmis că nu are mari șanse să joace sub comanda lui Erik Lincar, motiv pentru care agentul său i-a găsit altă echipă unde să meargă.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/tudor-telcean-s-a-despartit-de-campionii-fc-arges-iar-u-cluj-l-a-imprumutat-din-nou-la-o-echipa-din-liga-2-19218215

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-u-cluj-a-anuntat-despartirea-de-victor-dican-si-ii-pune-in-spate-decizia-de-a-merge-la-fc-botosani-am-acceptat-la-solicitarea-expresa-a-jucatorului-club-19217545

Marius ANGHEL 02 Feb. 2022, 22:01 Liga 2
Pe aceeași temă