Surpriză în Crâng, la ultimul amical: Gloria Buzău n-a putut învinge Unirea Constanța. Cristian Pustai are în lot un brazilian format de Vasco da Gama

Marius ANGHEL 31 Jul. 2022, 23:24 Liga 2

Rezultat surpriză în ultimul amical disputat de Gloria Buzău înainte de debutul în noul sezon de Liga 2. Trupa lui Cristian Pustai a remiza, scor 2-2, sâmbătă, pe teren propriu, în Crâng, cu Unirea Constanța, viitoare adversară și în noul campionat, echipă care retrogradase sportiv din liga secundă, însă care a fost reprimită de FRF fiindcă au apărut locuri vacante după desființarea celor de la Gaz Metan Mediaș și Academica Clinceni.

Unirea Constanța este, de fapt, un satelit neoficial al FCSB, care are în componență jucători tineri de la vicecampioană, cei care în mod normal ar fi fost trimiși să joace la FCSB 2, în Liga 3, sau la alte cluburi din țată. Echipa va evolua din noul sezon la Clinceni, la baza desființatei Academica Clinceni.

Gloria Buzău și Unirea Constanța au remizat, ambele au condus câte o dată

Trupa antrenată de Dacian Nastai a fost prima care a marcat pe stadionul Gloria. În minutul 38, la o lovitură liberă bătută din stânga de Horșia, Relu Stoian a ieșit exitant și un Robert Tudor i-a luat față și a deviată mingea în el, aceasta a ricoșat spre poartă, iar Andrei Pandele, pe fază, a împins-o în plasă din 2 metri. Avantajul pe tabelă al Unirii s-a menținut până în minutul 65, atunci când albanezul Kristi Marku a egalat cu o lovitură de cap din 5 metri, nemarcat, lângă bara din stânga, după un corner bătut din dreapta.

Nu a trecut însă mult timp și Gloria a trecut în avantaj. În minutul 73, pe o fază rapidă de atac, mingea a circulat din stânga spre dreapta, iar Alexandru Munteanu a primit în dreapta și a șutat năpraznic din 14 metri ușor lateral sub transversală, fără șanse pentru Udrea. Însă Unirea a avut și ea reacție. În minutul 80, Ianis Malama a primit în careu, în dreapta, a fentat către centru și a pasat ușor înapoi pentru Alexandru Enache, care a pus latul din 17 metri și a finalizat simplu lângă bara din dreapta.

Brazilianul Dudu, crescut la Vasco da Gama, a ajuns la Gloria Buzău

Sub comanda lui Cristian Pustai a ajuns și un jucător brazilian, Eduardo Feitoza Sampaio, poreclit Dudu. Acesta are 23 de ani, este un atacant originar din Rio de Janeiro, s-a format la Vasco da Gama și a mai jucat pentru Parana, Figueirense și CRB, toate din țara sa natală. Pentru prima echipă a celor de la Vasco da Gama a jucat doar 4 meciuri.

Jucătorii cu care a început Gloria Buzău acest amical: Relu Stoian – Sergiu Pîrvulescu, Kamil Wiktorski, Daniel Vîrtej, Robert Sălceanu, Alin Cârstocea, Ariel Lopez, Georgian Honciu, Cristian Ciobanu, Valentin Alexandru, Valentin Munteanu.

Rezervele au fost: Albert Popa, Wynney Boyson – Dinko Trebotic, Dorin Burlacu, Alin Manea, Bogdan Oteliţă, Alexandru Munteanu, Eduardo Sampaio-Dudu, Pablo Gaitan, Dragoș Lazăr, Rareș Uțiu, Kristi Marku, Andrei Banyoi, Răzvan Matiș.

Doi foști jucători la Metaloglobus, marcatori pentru Unirea Constanța

După cum se poate observa, pentru Unirea Constanța au marcat doi jucători care în sezonul trecut au evoluat pentru Metaloglobus. Aceștia nu au mai fost împrumutați la echipa bucureșteană, ci au fost redirecționați către ”satelit”. În plus, la echipă a revenit și Ovidiu Horșia, cel care a fost dorit de Dinamo, însă FCSB nu i-a dat drumul gratis.

Unirea Constanța a început în formula: Răzvan Udrea – Radu Zamfir, Ștefan Cană, Mihai Tudose, Alexandru Șuteu, Aurelian Ciuciulete, Andrei Pandele, Luca Mitrică, Ovidiu Horșia, Robert Tudor, Adrian Niță.

Rezerve au fost: Mario Popescu, Andrei Ștefan, Alexandru Arnold, Narcis Lăcătuș, Radu Cireșoiu, Paul Coza, Ciprian Timiș, Rareș Trif, Laurențiu Ardelean, Alexandru Enache, Alexandru Neacșu, Vlad Șerbănescu, Andreas Chirițoiu și Ianis Malama.

Gloria începe sezonul cu un meci cu Ripensia, Unirea Constanța joacă la Timișoara cu Poli

În această perioadă de pregătire de vară, Gloria Buzău a mai înregistrat următoarele rezultate în amicale: 8-1 cu Voinţa Lanurile (Liga 4 Buzău), 0-2 cu Unirea Slobozia, 4-0 cu SC Oțelul Galați, 3-2 cu Concordia Chiajna, 8-1 cu Progresul Spartac, 1-0 cu Metaloglobus, 1-1 cu Concordia Chiajna și 8-2 cu Voința Limpeziș.

În prima etapă a noului sezon de Liga 2, Gloria Buzău joacă pe teren propriu, sâmbătă, 6 august, de la ora 11:00, cu Ripensia. În schimb, Unirea Constanța joacă tot atunci, cu cealaltă echipă din Timișoara, Politehnica, în deplasare.

Înregistrarea amicalului Gloria Buzău – Unirea Constanța 2-2:

Foto: FC Buzău

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-gloria-buzau-si-a-reglat-tirul-inaintea-startului-noului-sezon-de-liga-2-si-intr-un-amical-cu-vointa-limpezis-la-pauza-inscrisese-deja-de-sase-ori-19238868

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-da-startul-noului-sezon-de-liga-2-la-chiar-prima-participare-a-sa-in-acest-esalon-steaua-joaca-in-incheierea-primei-etape-programul-rundei-si-meciurile-televizate-19238660

https://liga2.prosport.ro/seria-1/l-a-convins-pe-pustai-albert-popa-va-juca-la-gloria-buzau-ne-batem-la-promovare-19238750

Marius ANGHEL 31 Jul. 2022, 23:24 Liga 2
Pe aceeași temă