Cine merita în play-off? Unirea Slobozia a învins Gloria Buzău într-un amical disputat chiar în Crâng. Ultimele noutăți ale echipelor antrenate de Cristian Pustai, respectiv Costel Enache

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 06 Jul. 2022, 14:23 Liga 2

În cel de-al doilea lor amical disputat în această perioadă de pregătire de vară, Unirea Slobozia a învins cu scorul de 2-0 colega de campionat Gloria Buzău, denumirea pe care și-a luat-o FC Buzău. Partida s-a desfășurat astăzi, 6 iulie, de la ora 11:00, pe stadionul Gloria din Buzău.

 • În sezonul trecut de Liga 2, echipa din Buzău s-a plâns în nenumărate rânduri că ar fi meritat să joace în play-off-ul campionatului, acolo unde s-a calificat in extremis Unirea Slobozia. În jocul test de astăzi, ialomițenii i-au învins pe buzoieni chiar la ei acasă.

Unirea Slobozia a fost greu de desfăcut la Buzău, unde s-a impus cu 2-0 cu Gloria

Unirea Slobozia a fost mai proaspătă în jocul desfășurat la Buzău, asta poate și pentru că echipa preluată de Costel Enache s-a reunit mai târziu față de cea a lui Cristian Pustai, din 20 iunie, față de 15. Ialomițenii s-au apărat bine, compact, sus, și au reușit să deschidă scorul încă din minutul 15, când veteranul Constantin Toma a transformat un penalty.

În schimb, noua Gloria a suferit la capitolul construcție. A încercat să desfăcă echipa bine așezată a adversarilor cu baloane aruncate în față, însă nu i-a reușit. Singurele mingi periculoase la poarta Unirii au fost în urma unor centrări. Trupa din Slobozia a fost mai eficientă inclusiv pe faza de atac, ea creându-și ocazii mai multe de gol în acest amical, atât în prima repriză, cât și în a doua.

Al doilea gol al jocului, și ultimul, avea să pice tot în prima repriză și tot în dreptul Uniirii. În minutul 41, Vlad Prejmerean a marcat pentru 2-0.

Interesant este că atât Gloria, cât și Unirea câștigaseră primul amical disputat în această vară cu opt goluri marcate, ambele în fața unor adversari din Liga 4. Buzoienii au trecut cu 8-1 de Voinţa Lanurile, în timp ce ialomițenii au învins cu 8-0 Abatorul Slobozia.

Unirea a avut cinci noutăți în primul ”11”, față de patru ale Gloriei. Denis Golda, ultimul sosit la trupa din Slobozia

În primul ”11” utilizat astăzi, Cristian Pustai i-a avut ca jucători noi, față de lotul din sezonul trecut, pe Georgian Honciu, Valentin Munteanu, Răzvan Matiș și Cătălin Țîră. Dintre cei avuți pe bancă, singurul care nu a fost utilizat a fost John Boyson.

În schimb, Unirea a avut ca noutăți în primul ”11” aliniat de Costel Enache cinci jucători, pe Mario Contra, Marius Ciobanu, Vlad Prejmerean, Denis Golda și Ciprian Rus. Pe bancă s-a aflat și Serge Ekollo, până în această vară fost chiar la echipa din Buzău.

Denis Golda este și ultima noutate din lotul echipei din Slobozia. Atacantul timișorean s-a despărțit de Ripensia, căreia i-a fost golgheter în sezonul trecut, și va evolua pentru Unirea, unde va face echipă în atac cu un arădean, Ciprian Rus, ultima dată fost la Viitorul Pandurii.

 • Gloria Buzău: Relu Stoian – Bogdan Oteliță, Daniel Vîrtej, Kamil Wiktorski, Robert Sălceanu – Georgian Honciu, Alin Cârstocea, Valentin Munteanu – Răzvan Matiș, Alin Manea, Cătălin Țîră
  Rezerve: Dragoș Horeboiu, Albert Popa – Dragoș Lazăr, Denis Guță, Ariel Lopez, Pablo Gaitan, Dinko Trebotic, Alexandru Munteanu, Cristian Ciobanu, Dorin Burlacu, Andrei Banyoi, Andrei Blejdea, Sabin Lucea, John Boyson
  Antrenor: Cristian Pustai
 • Unirea Slobozia: Mario Contra – Marius Ciobanu, Gabriel Lazăr, Ciprian Perju, Constantin Toma – Vlad Prejmerean, Antonio Cruceru, Robert Silaghi – Christ Afalna, Denis Golda, Ciprian Rus
  Rezerve: Cristian Ciupercă – Ionuț Coadă, Serge Ekollo, Christo Bolohan, Alin Boțogan, Ionuț Dinu, Andrei Dorobanțu, Viorel Gîrbăcea, Dorin Radu, Alin Popa, Florinel Ibrian
  Antrenor: Costel Enache

Ambele echipe merg în cantonament în zona Brașovului. Unirea mai are un amical până atunci, cu Dinamo

Pentru ambele echipe va urma un cantonament în zona Brașovului.

Gloria Buzău va începe de vineri, 8 iulie, stagiul centralizat de la Poiana Brașov, acolo unde în cele două săptămâni de pregătire va disputa alte cinci jocuri amicale, patru dintre adversari fiind deja stabiliți: SC Oţelul Galaţi (13 iulie), Olimpic Zărneşti (14 iulie), Progresul Spartac (16 iulie) şi Metaloglobus Bucureşti (19 iulie).

În schimb, Unirea Slobozia își începe cantonamentul de la Brașov în data de 11 iulie, luni, unde va sta timp de 12 zile. Însă, până atunci, ialomițenii mai au stabilit un amical cu Dinamo, în data de 9 iulie, de la ora 11:00, pe stadionul ”1 Mai” din Slobozia. În cantonament, trupa lui Costel Enache are stabilite jocuri test cu FC Brașov (15 iulie), SC Oțelul Galați (16 iulie), ACSM Codlea (20 iulie), Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (21 iulie), Recolta Gheorghe Doja (26 sau 27 iulie) și Steaua (30 iulie).

Foto: Gabriel Cernat / Gloria Buzău

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 06 Jul. 2022, 14:23 Liga 2
Pe aceeași temă