Metaloglobus a defilat în amicalul cu CSM Alexandria. Revenitul Alexandru Enache a marcat primele două goluri

Marius ANGHEL 02 Feb. 2023, 14:26 Liga 2
Metaloglobus a defilat în amicalul cu CSM Alexandria. Revenitul Alexandru Enache a marcat primele două goluri

Metaloglobus a câștigat la scor al treilea ei amical desfășurat în această perioadă de pregătire de iarnă. Cu 5-0 s-a impus formația bucureșteană în fața celor de la CSM Alexandria, liderul Seriei a 6-a a Ligii 3.

Partida s-a desfășurat miercuri, 1 februarie, pe terenul sintetic al bazei FRF de la Buftea.

Două dintre reușite i-au aparținut lui Alexandru Enache (foto, în amicalul cu Petrolul), jucător care în prima parte a sezonului a fost la Unirea Constanța și care a mai evoluat în trecut la Metaloglobus.

Dublă pentru Alexandru Enache în amicalul cu CSM Alexandria

A fost 2-0 la pauză între Metaloglobus și CSM Alexandria, ambele reușite aparținându-i mijlocașului Alexandru Enache (21 de ani), revenit la echipa pentru care a mai jucat în sezonul trecut.

A descris scorul în minutul 14, cu un șut din interiorul careului, după ce portarul Alexandriei reușise în primă fază să respingă de două ori mingea. A doua reușită a lui Enache, venită în minutul 31, a fost una superbă, direct în vinclu dintr-o lovitură liberă de la circa 30 de metri.

Și echipa din Liga 3 a fost aproape de gol înainte de pauză, însă a ratat o lovitură de pedeapsă în minutul 43.

Alexandria a ratat penalty, Metaloglobus a transformat două

În partea secundă a întâlnirii, și Metaloglobus a beneficiat de penalty, chiar de două, ambele transformate. Au înscris de la punctul cu var Dragoș Huiban (50) și Milos Zukanovic (71).

Rezultatul final a fost stabilit în minutul 84, după o acțiune în lateral stânga a lui Sin, finalizată de Georgian Honciu, alt jucător achiziționat în această iarnă de formația antrenată de Eusebiu Tudor.

Metaloglobus: Nedelcovici – Al. Enache, Ad. Sîrbu, Chiorean, Cazan (Chatziterzoglu 35′), Rob. Neacșu, Ciuciulete, Rz. Milea, Goge, D. Lung, Liș. Au mai evoluat în repriza secundă: Gavrilaș – Caramalău, Honciu, Sava, Sin, Andr. Răuță, Huiban, Zukanovic, l. Gheorghe, Pătlăgică și Liță.

Alexandru Enache și Răzvan Milea, ultimele noutăți

În afară de Georgian Honciu (mijlocaș, 33 ani, Gloria Buzău) și Aurelian Ciuciulete (mijlocaș, 19 ani, Unirea Constanța), Metaloglobus s-a înțeles în proporție de 99 la sută cu alți doi jucători.

Mijlocașul Alexandru Enache (21 ani) s-a întors la echipa pentru care a evoluat în 24 de meciuri în sezonului 2021-2022 de Liga 2 și a înscris 6 goluri. În prima parte a actualului sezon a jucat la Unirea Constanța în 9 partide și a înscris 1 gol, iar în cariera lui a mai activat în Liga 2 la Viitorul Pandurii Târgu Jiu. La Metaloglobus s-a întors sub formă de împrumut de la Unirea Constanța.

Altă noutate din lot este mijlocașul Răzvan Milea (22 de ani), care în prima parte a sezonului a evoluat în 10 meciuri la Poli Timișoara, cu care și-a reziliat contractul. În cariera sa a mai activat la Progresul Spartac și CS Tunari, în Liga 3.

La capitolul despărțiri, cu Metaloglobus nu vor mai continua Mihai Potecea (plecat însă de anul trecut, înainte de terminarea jocurilor oficiale), Cazimir Drăgan (întors în Moldova după ce și-a reziliat contractul inclusiv cu Rapid, de unde era împrumutat), Raoul Cristea (este cu Concordia Chiajna în cantonament), David Ilie (întors la Petrolul și împrumutat la CS Blejoi), Darius Grosu (întors la Farul Constanța), Claudiu Moisie (întors la Campionii FC Argeș) și Gabriel Șerban (întors la FC Hermannstadt). Fără meci în prima parte a sezonului Ștefan Coman va fi împrumutat la o echipă unde să aibă șanse mai multe să evolueze. Acum este la antrenamente cu CS Tunari.

Steaua e următorul adversar din amicale

Anterior, Metaloglobus a mai disputat două amicale, cu Agricola Borcea (scor 2-2) și Petrolul (scor 2-2). Jocul cu CS Blejoi, din 28 ianuarie, nu a mai avut loc din cauza condițiilor meteo din acele zile.

În perioada următoare mai are stabilite încă trei meciuri, cu Steaua (4 februarie, Ghencea), Unirea Slobozia (8 februarie, Buftea sau Izvorani) și Gloria Buzău (18 februarie, Buzău), însă își caută un adversar și pentru data de 11 februarie.

Echipa antrenată de Eusebiu Tudor ar fi trebuit să se afle într-un cantonament în perioada 30 ianuarie – 10 februarie, însă acesta a fost amânat cu o săptămână din cauza vremii. Între 16 și 21 ianuarie a efectuat un mini-cantonament într-o locație aflată aproape de Snagov.

Foto: Cristi Stavri / Petrolul Ploiești

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-egala-cu-petrolul-intr-un-amical-in-care-a-deschis-rapid-scorul-si-a-inchis-tabela-aproape-de-final-georgian-honciu-si-aurelian-ciuciulete-primele-noutati-ale-bucurestenilor-19258746

https://liga2.prosport.ro/liga-3/frf-a-stabilit-meciurile-pentru-barajul-de-promovare-in-liga-3-cele-21-de-dueluri-se-vor-disputa-in-luna-iunie-19259424

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-victorie-in-primul-meci-din-antalya-dubla-lui-diogo-izata-a-decisiv-meciul-cu-sahtior-karagandy-echipa-care-in-2021-elimina-fcsb-din-conference-league-19259420

Marius ANGHEL 02 Feb. 2023, 14:26 Liga 2
Pe aceeași temă