Chindia și-a prezentat a patra achiziție din 2024 și este pe punctul de a aduce și un fotbalist cu ”experiență în Liga 1”! Noul președinte, despre noile prețuri ale biletelor la jocurile de la Târgoviște

Marius ANGHEL 21 Feb. 2024, 14:48 Liga 2
Chindia și-a prezentat a patra achiziție din 2024 și este pe punctul de a aduce și un fotbalist cu ”experiență în Liga 1”! Noul președinte, despre noile prețuri ale biletelor la jocurile de la Târgoviște

Cu trei zile înainte de primul meci oficial din 2024, Chindia mută din nou la capitolul achiziții, anunțând semnarea unui nou contract. Este al patrulea nou-venit în lotul lui Diego Longo în această iarnă, după ce clubul a reușit să scape de interdicția la transferuri avută din partea FIFA.

Samuel Șanta, un mijlocaș în vârstă de 18 ani, a semnat cu trupa dâmbovițeană, care astăzi seară, potrivit spuselor noului președinte Gabriel Boriga, speră să încheie discuțiile și cu un fotbalist străin ultima dată fost în prima ligă.

Samuel Șanta a semnat cu Chindia Târgoviște a patra achiziție a Chindiei în 2024

Samuel Șanta este născut în 2005 și ultima dată a fost legitimat la Minerul Ocna Dej, club din partea inferioară a Seriei a 10-a a Ligii 3.

Diego Longo l-a testat în ultimele două amicale ale Chindiei avute în această iarnă, cu SR Brașov (scor 5-0) și CSM Slatina (scor 1-0), în care a început de fiecare dată în primul 11, și, după cum se pare, i-a lăsat o impresie bună antrenorului, considerând că-i va fi necesar în partea a doua a sezonului de Liga 2.

Interesant este că Șanta nu i-a mai fost util echipei din Liga 3, care l-a anunțat ca plecat din lot încă din primele zile ale lunii decembrie 2023.

Chindia, în stilul său caracteristic din acest sezon, oferă o descriere insignificantă noului său jucător.

”Bine ai venit Samuel Șanta #Mijlocas
Echipa la care a mai jucat: CS MINERUL 1947 OCNA DEJ
Mult succes, Samuel!”, sună anunțul scurt al Chindiei.

Echipa din Târgoviște este în negocieri ”extrem de avansate” cu un fotbalist cu experiență în prima ligă din mai multe țări

În această iarnă, cu clubul din Târgoviște au mai semnat și au fost anunțați oficial: Hysen Memolla (31 de ani, fundaș albanez, ex Egnatia Rrogozhine / Albania), Răzvan Iorga (20 ani, mijlocaș împrumutat de la Kids Tâmpa Brașov) și Mario Contra (24 ani, portar fost la CSM Reșița).

Campania de achiziții a Chindiei nu este încheiată, noul președinte Gabriel Boriga anunțând chiar astăzi, într-o nouă conferință organizată de club, aducerea a cel puțin încă un jucător care să poată evolua 90 de minute, deci să fie titular.

”Da, încercăm, suntem în negocieri extrem de avansate cu un jucător și sper ca deseară să-l anunț. Sper. Mai e foarte puțin. Este un jucător cu experiență în Liga 1, care a mai jucat în Liga 1 în România și în prima ligă în încă două-trei țări, care să poată să vină și să joace 90 de minute, adică să fie într-o formă fizică foarte bună, pentru că inclusiv acum două săptămâni a evoluat 90 de minute la fosta sa echipă cu care a terminat contractul. Nu este din România”, a spus Boriga, care nu a dat numele fotbalistului cu care este în negocieri.

”În acest moment, atmosfera în vestiar este una foarte bună. Antrenorul are o liniște și un echilibru pe care și le-a dorit și de care se bucură. (…) Noi încercăm doar să le creem toate condițiile și tot confortul pentru ca sâmbătă să dea 110 la sută pe teren. Ei sunt actorii principali, ei sunt eroii. Noi suntem niște oameni care încercăm să facem totul ca ei să performeze”
Gabriel Boriga, despre Diego Longo și lotul de jucători înainte de primul meci oficial din 2024

Prețuri mai mici pentru bilete la meciurile Chindiei. Boriga: ”Sub aceste sume deja vorbim de prețuri derizorii și de bătaie de joc la adresa sportivilor care muncesc și care sunt plătiți”

Altfel, Chindia, sub conducerea noului președinte, a anunțat noi prețuri pentru biletele meciurilor din 2024.

Clubul schimbă din nou prețurile după o nouă numire la șefia sa, așa cum a făcut-o și după instalarea lui Andrei Cordoș, respectiv Lorin Petrescu. De această dată, în contextul în care echipa este pe final de sezon regular, obiectivul pentru accederea în play-off nu este numai la mâna sa, dar și a unui număr scăzut de spectatori la ultimele meciuri oficiale, Chindia adoptă prețuri ”accesibile absolut oricui”, conform spuselor lui Gabriel Boriga.

Dacă sub conducerea lui Andrei Cordoș și Lorin Petrescu, Chindia fixase prețuri de 60 sau 40 lei pentru meciuri din Liga 2, cu 15 lei tichetul de parcare, acum, pentru a asista la jocurile târgoviștenilor, suporterii trebuie să scoată din buzunar 10, 15 sau 20 de lei, plus 10 lei pentru parcare, în cazul celor care vor veni la stadion cu mașina personală.

”Am venit cu un pas înainte în relația cu suporterii, în a-i apropia de echipă. Echipa este a suporterilor, a oamenilor, a târgoviștenilor și a dâmbovițenilor. De aceea, trebuie să facem absolut totul pentru a-i apropia pe suporteri de echipă. S-au redus prețurile la bilete până la un cuantum care este accesibil absolut oricui. Astfel, începând de la primul meci, de sâmbătă, 24 februarie, cu Metaloglobus, prețurile biletelor au scăzut la 10 lei la Tribuna a II-a, 15 lei pentru sectoarele de la extremitățile Tribunei I și 20 lei pentru cele patru sectoare centrale ale Tribunei I. Eu cred că, în acest moment, nu mai poate exista niciun fel de problemă în a veni și a susține echipa, inclusiv achitând biletul. Sub aceste sume deja vorbim de prețuri derizorii și de bătaie de joc la adresa sportivilor care muncesc și care sunt plătiți. Să nu uităm că valoarea unei echipe și performanța jucătorilor depinde și de spectatori, și de aportul acestora”, a transmis Gabriel Boriga în a doua conferință organizată ca președinte al Chindiei.

Tot el a mai anunțat și faptul că va avea o întâlnire cu membri ai galeriei: ”În același timp, mi-am propus ca astăzi să am întâlnire cu cele patru facțiuni ale galeriei. Este o plăcere să mă întâlnesc cu ei și împreună vom pune la cale un plan comun pentru a performa mult mai mult decât s-a întâmplat până acum. Ei sunt niște entuziaști, niște oameni care au fost lângă echipă și la bine și la greu, care au bătut drumurile țării, care au înfruntat poate și vântul, și ploaia, și ninsoarea să fie alături de jucători, de echipă și ei merită respect. Și eu o să le acord acest respect, o să fiu echipă împreună cu ei, să facem ceea ce trebuie să facem. Și ăsta este rolul nostru, al managementului.”

https://liga2.prosport.ro/special/opinii/statul-la-stat-editorial-de-catalin-muresanu-19300074

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabriel-boriga-prima-conferinta-ca-presedinte-al-chindiei-19299841

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapelor-16-si-17-din-liga-2-primele-din-2024-19299764

https://liga2.prosport.ro/seria-1/situatie-foarte-delicata-pentru-chindia-inainte-de-reluarea-ligii-2-19299754

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-victorie-la-scor-in-amicalul-cu-sr-brasov-19299728

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-s-a-impus-la-limita-in-fata-slatinei-19299858

Marius ANGHEL 21 Feb. 2024, 14:48 Liga 2
Pe aceeași temă