Previziuni sumbre la Chindia! Anunțul președintelui demisionar: ”Nu mai avem niciun leu în cont.” Jucătorii pleacă pe capete, antrenorii sunt legați de club încă un sezon

Bogdan ISTRATE 21 May. 2024, 10:43 Liga 2
Previziuni sumbre la Chindia! Anunțul președintelui demisionar: ”Nu mai avem niciun leu în cont.” Jucătorii pleacă pe capete, antrenorii sunt legați de club încă un sezon

La o zi după ce s-a împlinit un an de la revenirea Chindiei acasă, revenire care a fost marcată de retrogradarea în Liga 2 după patru ani petrecuți în pribegie, pe toată durata participării în prima ligă, președintele demisionar al clubului, Gabriel Boriga, a ieșit din nou public, la un post local de televiziune, reușind ”performanța” să stea în platou preț de o oră și să nu comunice mai nimic nou.

Pentru prima dată în ultimii ani, telefoanele și comentariile suporterilor nu au fost preluate de moderator.

Gabriel Boriga, despre situația Chindiei: ”Nu mai sunt bani”

Singurul aspect interesant dezvăluit de Gabriel Boriga e legat de situația financiară a clubului din Târgoviște, municipiu unde a fost primar în trecut. Nu este însă, în niciun caz, vreun secret, fiindcă Liga2.ro a tratat aceste lucruri cu luni bune anterior finalului de sezon, când am scris că Chindia a cheltuit toți banii alocați de autorități pentru 2024 încă din luna martie.

”La ora asta, nu mai avem niciun leu în conturi. Nu mai sunt bani, ultimele plăți le-am făcut joi și vineri, din puținul ce îl mai aveam. Este posibil să vină bani spre finalul lunii iulie, la rectificarea bugetară a autorităților locale”, s-a exprimat, luni seară, Boriga, care a admis că jucătorii, antrenorii și angajații au deja două luni restante la plata salariilor.

Există cazuri – chiar la echipa de seniori – unde restanțele ajung la trei-patru salarii.

Din 12 au mai rămas zece jucători seniori cu contract cu Chindia, dar fără nume!

Dacă la precedenta apariție, tot la o televiziune ”de casă”, Boriga spunea că numărul seniorilor care mai au contracte cu clubul e în jur de 12, luni au mai ”dispărut” câteva înțelegeri.

”Sunt vreo zece seniori care continuă la Chindia. Nu pot să vă dau numele, sper să mă înțelegeți”, a vorbit președintele Chindiei pe subiect.

Anterior, la finalul meciului cu CSM Slatina (3-0), ultimul oficial al sezonului, antrenorul Chindiei, Diego Longo, spusese că are la dispoziție doar trei-patru jucători pentru noul campionat, la capitolul seniori.

Legat de Longo și stafful său, Boriga a avansat suma de 100.000 de euro ca și total al clauzelor de despăgubire în cazul demiterii. Oameni aduși pe bani mulți de fostul președinte, Lorin Petrescu, și care nu au avut vreun obiectiv!

”Da, au fost salarii mai mari de 5.000 de euro campionatul ăsta. Eu unul nu aș semna cu niciun jucător pe bani ăștia la Liga a 2-a”
Gabriel Boriga, președinte Chindia Târgoviște

  • 14.000 de euro a fost cel mai mare salariu la volei, la CSM Târgoviște, în echipa condusă din umbră de același Boriga, în sezonul 2016-2017
  • 30.000 de euro pe lună a încasat Tina Thompson la Târgoviște în 2010, la echipa de baschet MCM, finanțată aproape exclusiv din fonduri publice

Foto: Marius Tudor

Bogdan ISTRATE 21 May. 2024, 10:43 Liga 2
Pe aceeași temă