Situație scandaloasă la Târgoviște: Chindia are contul blocat de ANAF, dar clubul nu mai are niciun leu. Dâmbovițenii și-au anunțat prima achiziție pentru noul sezon

Bogdan ISTRATE 28 May. 2024, 21:21 Liga 2
Situație scandaloasă la Târgoviște: Chindia are contul blocat de ANAF, dar clubul nu mai are niciun leu. Dâmbovițenii și-au anunțat prima achiziție pentru noul sezon

Clubul care a surprins negativ tot fotbalul românesc în sezonul recent încheiat nu se dezice nici acum, la un an după retrogradarea în eșalonul secund.

Pentru Chindia se prefigurează o vară și mai urâtă decât cea din 2023: clubul, și așa aproape falit, s-a trezit de câteva zile cu contul blocat de ANAF.

Informația a fost confirmată de autorități, chiar în cursul zilei de astăzi, 28 mai 2024.

Jucătorii Chindiei pregătesc memoriile

Ultimul salariu încasat de jucători și de o parte dintre angajați este cel aferent lunii februarie, asta în condițiile în care peste câteva zile vom intra în luna iunie.

Pragurile salariale de la Chindia din campionatul 2023-2024 au fost uriașe: au existat și înțelegeri lunare de 7.000 de euro, plus cazare, masă și transport, la o echipă care a evoluat în play-out și s-a bucurat de victorii cu nefericitele CS Tunari sau Progresul Spartac, și acestea chinuite.

”Da, au fost salarii și de peste 5.500 de euro”, a admis președintele demisionar al Chindiei, Gabriel Boriga, al treilea în funcția executivă la Târgoviște în nici nouă luni.

Prin comparație, cele mai mari contracte în primii ani de Liga 1 ai Chindiei nu depășeau 6.000 de euro, iar echipa a fost aproape de play-off-ul primei scene, ba chiar a susținut și baraj pentru cupele europene. Asta, pe drumuri, fără încasări semnificative din bilete, cum s-a întâmplat la Târgoviște în august și septembrie 2023. Jucătorii care au evoluat în ultima vreme aici și-au pregătit memoriile către CNSL și le vor depune începând cu zilele viitoare, din informațiile Liga2.ro.

Unde s-au dus banii?

Primăria Târgoviște și Consiliul Județean Dâmbovița au pompat sume impresionante la Chindia după retrogradarea pe care unii au considerat-o voită de către autorități.

La acea vreme, se înregistrau deja restanțe financiare incredibile, de ordinul a cinci-șase luni la fotbaliști. Imediat după demiterea – cu scandal – a președintelui Marcel Ghergu, au venit banii la club, odată cu instalarea lui Andrei Cordoș! Și au tot continuat să curgă, aproape lunar și în cifre uriașe, cu tot felul de artificii financiare, de genul așa-ziselor programe de stimulare a performanței. Inclusiv acum trei luni și jumătate, când Boriga a fost uns președinte.

Indiciul că Târgoviștea e în pericol mare a fost clar după ultima etapă a campionatului: pentru prima dată de la aceste inginerii cu programele de finanțare susținute de Primărie sau CJD, Chindia a fost sărită de la alocări.

Tot într-o emisiune fără întrebări incomode, același Boriga a recunoscut, săptămâna trecută, că nu mai e niciun leu în conturile clubului. Cum a fost cheltuit un buget faraonic pentru o clasare mediocră în Liga 2, nu știu decât Cordoș, Petrescu și Boriga, președinții clubului din acest sezon.

Ionatan Doganoiu, noul Florinel Coman, primul ”transfer” al Chindiei pentru noul sezon de Liga 2!

Parcă într-o culme a batjocurii față de suporterii care așteptau informații, transferuri, date despre reunirea lotului, clubul a anunțat deunăzi legitimarea la seniori a unui puști de 16 ani, Ionatan Dogănoiu, despre care prietenii spun că aduce cu Florinel Coman, și la fizic, și la joc.

”Copilul nu e nici rău, nici bun, vine dintr-o familie amărâtă, de la Mănești. Ideea cu prezentarea aceasta, în lipsa oricărei informații importante legată de seniori sau antrenori, i-a aparținut vicepreședintelui Chindiei, Nicu Croitoru. Practic, hai să anunțăm ceva, să le luăm ochii o zi-două, de la adevăratele probleme”, povestesc surse din club.

”Ionatan Doganoiu (16 ani), unul dintre cei mai talentați juniori ai generației sale, produs al Academiei Chindia Târgoviște, a semnat primul său contract de fotbalist profesionist pe o perioada de 3 ani, maximum prevăzut de regulamentul FRF.
Avem încredere în toți jucătorii under care provin din academie și vor face parte din lotul echipei de seniori.
În următorii trei ani, Ionatan va continua să joace la Chindia Târgoviște, aducându-și aportul la echipă și urmărindu-și visul de a deveni un jucător de top. Suntem nerăbdători să vedem ce reușite va aduce această nouă etapă a carierei sale.
Felicitări si mult succes, Ionatan!”, sună anunțul clubului.

Tânărul despre care Chindia se laudă că ar fi produsul academiei ei a crescut, de fapt, la Nucet, ca și jucătorul de la FCSB Octavian Popescu, cu al cărui frate a fost coleg de clasă și de antrenamente. Pe pagina oficială a Chindiei, antrenorul care l-a format pe Dogănoiu, Marius Rotaru, le-a bătut obrazul celor de la Târgoviște, ca și un reputat tehnician din județ, Mircea Petrescu. ”Acest copil este format la Nucet. Nu îi ștergeti trecutul”, au scris cei doi.

”Este o minciună sfruntată că avem conturile blocate de ANAF. Noi plătim ratele la zi, avem eșalonare de care ne ținem”, susținea Gabriel Boriga, președinte Chindia, în urmă cu câteva zile, la Ripostapenet.

Foto: Marius Tudor

Bogdan ISTRATE 28 May. 2024, 21:21 Liga 2
Pe aceeași temă