CSM Reșița s-a despărțit de încă un jucător, lăsat în afara lotului pentru cantonamentul din Turcia. Continuă tot în Liga 2, la Chindia

Marius ANGHEL 14 Feb. 2024, 12:47 Liga 2

Rămasă descoperită după ce și-a cedat portarul titular din prima parte a sezonului, Chindia și-a luat în ultima zi de transferuri un nou goalkeeper.

Lui Iustin Popescu (30 ani) și Andres Brînzea (18 ani) le va face concurență goalkeeperul timișorean Mario Contra (24 ani), ultima dată la CSM Reșița, cu care nu a mers în cantonamentul din Turcia.

Mario Contra s-a despărțit de CSM Reșița și a semnat cu Chindia

Chindia s-a despărțit în această iarnă de Dorian Railean (30 ani), internaționalul moldovean fiind lăsat să plece la Dinamo. El fusese utilizat în 14 din cele 15 meciuri disputate de târgovișteni în prima parte a actualei ediții a Ligii 2.

În mare parte din pregătirea efectuată pe plan local, dâmbovițenii au avut în lot doar doi portari, pe Iustin Popescu (1 meci) și Andres Brînzea (0 meciuri), însă în ultima zi de transferuri din această iarnă și-au luat încă un goalkeeper. Au bătut palma cu Mario Roberto Mihai Contra, lăsat în afara lotului de CSM Reșița și care și-a căutat o nouă echipă.

Contra a ajuns în vara trecută la trupa din Valea Domanului și în prima parte a sezonului a evoluat în 5 meciuri din Liga 2. Venea după o ediție de Liga 2 (2022/23) și mai bună, în care a prins 19 jocuri în tricoul Unirii Slobozia. Anterior, a mai activat pentru FC Botoșani (2 meciuri în Liga 1 în intervalul 2019-2022), SSU Poli Timișoara (6 meciuri în Liga 2 2019/20), ACS Poli Timișoara (10 meciuri în Liga 2 2018/19) și Ripensia Timișoara (5 meciuri în Liga 2 2017/18).

”Un băiat care și-a văzut de treaba lui, un caracter frumos, dar ne-am făcut planurile cu trei portari, dintre care unul este junior 2005, Paul Mereu, care a apărat la Lupac și l-am chemat înapoi. Automat aveam patru portari și nu avea rost să ne încărcăm financiar atâta. Dacă el nu-și găsea echipă era bine primit înapoi când ne întorceam din cantonament. El nu a fost dat afară, dar și-a găsit echipă, fiindcă își dorea să joace mai mult”, a explicat, pentru Liga2.ro, Cristian Bobar, cnoducătorul echipei CSM Reșița.

Contra, a opta plecare de la Reșița și a treia achiziție a Chindiei

În afara lui Paul Mereu (18 ani), la CSM Reșița mai sunt ca portari Ionuț Rus (24 ani, 9 meciuri) și Cătălin Căpățână (21 ani, 1 meci). Acesta din urmă s-a pregătit o perioadă în această iarnă cu prim-divizionara Poli Iași, însă nu a semnat cu aceasta, revenind în Valea Domanului.

Altfel, CSM Reșița a ajuns la opt despărțiri în această iarnă, după ce și-a mai încheiat colaborarea cu fundașii Cornel Ardei (CSM Unirea Alba Iulia) și Andrei Răuță (CSC Dumbrăvița), mijlocașii Ionuț Popescu, Sebastian Velcotă (CSM Deva) și Laurențiu Maxim (CSM Alexandria) și atacanții Joseph Godwin și Tudor Cociș.

Pentru Chindia, Mario Contra reprezintă doar a treia achiziție perfectată în această iarnă, după Hysen Memolla (31 de ani, fundaș albanez, ex Egnatia Rrogozhine / Albania) și Răzvan Iorga (20 ani, mijlocaș împrumutat de la Kids Tâmpa Brașov).

Foto: FK Miercurea Ciuc și Dragoș Pășcăneanu (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nicolae-croitoru-a-demisionat-de-la-chindia-19299540

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-strategie-de-viitor-19299484

 

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dorian-railean-s-a-despartit-de-chindia-si-a-ajuns-la-dinamo-19297995

Marius ANGHEL 14 Feb. 2024, 12:47 Liga 2
Pe aceeași temă