Sezon de compromis! Chindia l-a readus în fruntea clubului pe Marcel Ghergu și își prezintă ”strategia”. Cristian Bălașa face și el parte din noul staff administrativ

Ionuț MARIN 19 Jul. 2024, 21:55 Liga 2
Sezon de compromis! Chindia l-a readus în fruntea clubului pe Marcel Ghergu și își prezintă ”strategia”. Cristian Bălașa face și el parte din noul staff administrativ

Chindia Târgoviște a făcut vineri, 19 iulie 2024, primele anunțuri oficiale după o pauză de aproape o lună, cu toate că la ultima postare transmitea că va prezenta noutăți ”la începutul săptămânii viitoare”.

Cum era de așteptat, urmează un sezon -aproape- compromis, cu buget de austeritate, jucători puțini și, din punct de vedere valoric, modești, nicio pretenție la promovare. Practic, încă un an pierdut de clubul care a retrogradat în 2023 la primul meci jucat acasă în Liga 1 după 25 de ani, ultimii patru petrecuti pe prima scenă.

Revine la Chindia Marcel Ghergu, umilit vara trecută!

Marcel Ghergu (60 ani) revine în funcția executivă de la Chindia după un an și o lună. Mutatea a fost anunțată de Liga2.ro în exclusivitate.

Ghergu fusese demis vara trecută cu scandal, după o lună de la retrogradare din prima ligă. Atunci a fost numit în locul său Andrei Cordoș. ”A râs de el președintele Consiliului Județean, Cornel Ștefan. L-a chemat la o ședintă, l-a pus să își scrie demisia, apoi l-a dat afară din birou. 10 minute a durat tot”, povestesc sursele noastre.

Ulterior, Ghergu a revenit în club în februarie, pentru a ”ajuta” la procesul de licențiere. În realitate, ar fi luat pe stick-uri toată documentația, iar cei de la club au apelat la el ca și singură variantă.

”Strategia clubului pentru noul sezon competițional
Țînând cont de situația prin care a trecut și trece clubul AFC Chindia Târgoviște, avem ca obiectiv pe termen scurt și mediu să stabilizăm acest club atât din punct de vedere financiar cât și sportiv. Ne-am propus ca până în iarnă, cu ajutorul asociaților, să încercăm să achităm marea majoritate a datoriilor, iar pentru sezonul 2024-2025, să avem un buget prin care să plătim performanța sportivă. Cu toții ne dorim ca acest club să performeze și să ajungă din nou la Liga 1, dar trebuie să facem un efort pentru a avea o stabilitate la nivelul clubului, care să ne permită să ne continuăm activitatea și să ne propunem obiective mai mari in perioada următoare”, sună prima parte a comunicatului Chindiei din 19 iulie.

  • Marți la amiază, 16 iulie, consilierii locali târgovișteni au votat rectificarea bugetului, în care e cuprinsă și o alocare de 320.000 de euro (1.6 milioane lei).

Cristian Bălașa, team-manager la Chindia după un weekend ca președinte executiv la Gloria Buzău

În noua organigramă, publicată astăzi pe pagina de Facebook a clubului, se regăsește și Cristian Bălașa, la Chiajna până în iunie, apoi nici o săptămână la Buzău.

Bălașa, team-manager la Chindia de astăzi, a fost membru marcant în vară în campania electorală a PSD din comuna natală, Glodeni. În aprilie, acesta spunea că este în cărți pentru a fi numit președinte la Chindia, așa cum recunoștea chiar el într-o emisiune televizată din Dâmbovița.

”Înainte de meciul din decembrie am luat masa cu Gabriel Boriga și am discutat despre venirea mea la club. Apoi, de curând, am vorbit cu președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, care mi-a spus să am răbdare. Dacă voi fi pus la Chindia, am de gând să aduc șapte-opt localnici, și vă dau și câteva nume: Corbu, Ispas, Martac, Șerban, Florea. Ar mai fi în vederile mele și câțiva străini, plus ce-aș opri din lotul actual”, spunea, atunci, Bălașa.

”Modificările produse la nivelul clubului
Pe lângă mutările ce au avut loc la nivelul lotului de jucători, avem schimbări importante și la nivelul conducerii clubului, atât adminstrativ cât și tehnic/sportiv.
Clubul AFC Chindia Târgoviște va avea următoarea componență:
Administrativ: Președinte : Ghergu Marcel; Team Manager: Bălașa Cristian; Director Sportiv: Iugulescu Ciprian; Delegat Seniori: Patru Dragoș; Ofițer de presă: Manea Florin”, este anunțul echipei dâmbovițene.

Mesaj pentru Gabriel Boriga

Înainte de a fi postate așa-zisele noutăți, despre care Liga2.ro a scris anterior, Chindia i-a mulțumit în mod public lui Gabriel Boriga, președinte timp de trei luni, perioadă în care s-a ratat play-off-ul, deși era la îndemâna formației târgoviștene.

Situația lui Boriga e acum una ingrată, fostul primar condamnat pentru acte de corupție nu se mai află în grațiile partidului la care a migrat pentru ”liniște” și e foarte posibil să nu revină în postul deținut anterior instalării la Chindia, cel de city manager.

”Mulțumim, Gabriel Boriga!
Venit în funcția de Președinte al AFC Chindia Târgoviște într-o perioadă incomodă, Gabi Boriga a reușit rezolvarea multor probleme stringente ale clubului: litigii cu jucători, normalizarea relațiilor cu suporterii, comunicare transparentă și constantă în mass media, a încurajat promovarea talentelor locale, a organizat activitatea clubului astfel încât să poată obține licența de participare în următorul sezon.
Așa cum a declarat încă de la instalarea în funcție, Gabriel Boriga și-a depus demisia în această perioadă, dar va rămâne întotdeauna alături de Chindia.
Mulțumim, Gabi Boriga și îți urăm succes în activitățile viitoare!”, a sunat anunțul Chindiei pentru cel care la instalarea sa spunea că demisionează în secunda 2 în care nu vor mai fi șanse la play-off, lucru care nu s-a întâmplat.

Ghergu a început prost! Aproape nimeni nu a venit la întâlnirea cu suporterii

Marcel Ghergu a convocat pentru luni după-amiază, 15 iulie, o ședință cu suporterii, la care au fost prezente trei persoane.

Apelurile s-au făcut prin intermediul fostului polițist Dan Simescu, responsabil cu zona aceasta, a comunicării cu fanii, apropiat al lui Boriga.

“Nu s-a stabilit nimic, că nu a avut cu cine. Ghergu era speriat și se teme în continuare de reacția fanilor la primul meci acasă”, spun oameni care au fost la întâlnire.

Conform acelorași surse, Ghergu va mai încerca o negociere cu suporterii înainte de startul campionatului, programat la 3 august, în care Chindia începe în deplasare la Metaloglobus.

Ionuț MARIN 19 Jul. 2024, 21:55 Liga 2
Pe aceeași temă