Robert Popa nu continuă nici el în Liga 2 cu FCU Craiova. A fost anunțat de noua sa echipă

Marius ANGHEL, Călin MNERIE 13 Jun. 2024, 14:38 Liga 2
Robert Popa nu continuă nici el în Liga 2 cu FCU Craiova. A fost anunțat de noua sa echipă

Robert Popa se numără printre jucătorii care cu siguranță nu vor mai continua cu FCU Craiova FC și în Liga 2. Portarul în vârstă de 21 de ani rămâne în prima ligă, el fiind prezentat oficial chiar astăzi, 13 iulie 2024, de noua sa echipă.

Popa a semnat cu UTA, devenind al patrulea transfer al arădenilor, după Benjamin van Durmen (ex FCU Craiova FC), Cornel Râpă (ex MKS Cracovia) și Andrei Dumiter (ex FC Voluntari).

Robert Popa a lăsat-o pe FCU Craiova pentru UTA, sub formă de împrumut

Dimitrie Robert Popa a ajuns la clubul lui Adrian Mititelu în vara anului 2020, după promovarea echipei oltene în Liga 2. În sezonul promovării în prima ligă, portarul a evoluat în 19 meciuri. În ultimele trei ediții ale primei ligi a fost utilizat în 52 de partide (25+21+16). În ediția recent încheiată, cea care i-a adus retrogradarea echipei în Liga 2, a evoluat în 16 meciuri.

”Bun venit, Robert Popa!
Căpitanul naționalei U20 a României, Robert Popa, este noul portar al UTA-ei!
Născut pe 5 martie 2003, Popa a început fotbalul la CSM Râmnicu Vâlcea de unde a trecut la FC Argeș. În ultimele cinci sezoane a apărat poarta echipei FCU Craiova 1948, de unde a fost convocat la toate loturile naționale de juniori ale României.
Îi urăm succes și evoluții cât mai bune în poarta echipei noastre!”, sună anunțul clubului UTA.

  • La UTA, Popa îi va avea concurenți pentru titularizare pe Florin Iacob (30 ani), Danylo Kucher (27 ani) și Denis Lungu Bocean (21 ani).
  • La FCU Craiova rămân în lot ca portari Ionuț Gurău (25 ani), Mario Enache (20 ani) și Sorin Mogoșanu (31 ani).

UTA nu spune sub ce formă l-a luat pe Popa, însă a făcut-o FCU: ”Robert Popa va evolua sezonul viitor la UTA Arad sub formă de împrumut. Jucătorul FCU 1948, Robert Popa a fost împrumutat pe o perioada de un an la echipa UTA Arad.”

Popa va fi încă un sezon considerat jucător ”under”. Iacob sau/și Kucher – out de la UTA? 

În ultimele cinci sezoane, Popa a apărat poarta echipei din Craiova, de unde a fost convocat la toate loturile naționale de juniori ale României.

Fotbalistul de 21 de ani își pierduse locul de titular în poarta oltenilor în partea a doua a sezonului trecut în favoarea lui Ionuț Gurău, așa că a rămas cu 16 partide bifate în sezonul trecut al SuperLigii. Popa a terminat sezonul în tribune, rezerva lui Gurău fiind Enache.

Până una alta, Mircea Rednic pune mână pe căpitanul naționalei U20 a României, care-și încheiase treaba în Elite League, în luna martie, cu ocazia unui 1-1 cu Polonia, meci disputat la Târgoviște. În stagiunea ce va începe la mijlocul lunii iulie, Popa va fi considerat încă jucător Under, un aspect important pentru UTA, care i-a pierdut pe Pop și Vulturar, întorși la Rapid.

Din acest moment, e sigur că unul dintre Florin Iacob și Danylo Kucher nu va mai continua în ”alb-roșu”, deși sunt șanse bune să plece ambii. Și asta pentru că Rednic ar mai dori un portar, cu ceva mai mare experiență, iar cei doi goalkeeperi ai arădenilor în stagiunea 2023-2024 mai au contracte valabile cu arădenii până pe 30 iunie.

Al doilea jucător care trece de la Craiova la Arad în această vară

Este al doilea jucător retrogradat cu echipa lui Mititelu care ajunge la UTA în această vară. Primul a fost mijlocașul Benjamin van Durmen, de care Craiova s-a despărțit imediat după ce a picat în Liga 2, ca în cazul altor șapte jucători.

FCU Craiova FC s-a mai despărțit după retrogradarea din prima ligă de Vlad Achim, Yassine Bahassa, Gabriel Compagnucci, Leo Lacroix, Matheus Mascarenhas și Aurelian Chițu.

Juan Bauza, William Baeten și Vladislav Blănuță sunt și ei pe picior de plecare, în timp ce la capitolul achiziții clubul a prezentat un singur jucător în această vară, pe fundașul francez Nestorly Lumbu, fost la CSM Alexandria.

Eugen Anghel, noul antrenor cu portarii al FCU Craiova FC

Altfel, ieri seară, oltenii au anunțat aducerea lui Eugen Anghel ca antrenor cu portarii în lotul lui Marius Croitoru. În sezonul trecut, acesta a activat la Campionii FC Argeș, în Liga 2, în staffurile conduse de Alexandru Pelici și Eugen Beza.

”Bine ai revenit, Eugen Anghel!
Eugen Anghel este noul antenor cu portarii al FCU 1948.
El a semnat un contract valabil pe o perioadă de 2 ani.
Eugen Anghel a fost antrenor cu portarii în cadrul clubului în perioadele 29 mai 2021 – 5 octombrie 2021 și 17 ianuarie 2022 – 16 noiembrie 2022.
În trecut, a mai pregătit portarii Echipei Naționale a României U21 și ai echipei FC Argeș.
Ca performanțe, Eugen Anghel a obținut două calificări cu Echipa Națională a României U21 la Campionatele Europene U21 în anii 2019 și 2021, la ediția din 2019, România fiind oprită în semifinală de către Germania. Alături de Eugen Anghel, Echipa Națională a României U21 a obținut și calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo în anul 2020.
Eugen Anghel este lector la Școala Federală de Antrenori a FRF și este responsabil cu licențierea antrenorilor de portari din România”, sună anunțul Craiovei.

Foto: Alexandra Fechete / Sport Pictures
Marius ANGHEL, Călin MNERIE 13 Jun. 2024, 14:38 Liga 2
Pe aceeași temă