Concordia Chiajna se departe de nume grele! Jucătorii pe care Ilie Poenaru nu va miza în sezonul următor de Liga 2

Călin MNERIE 25 Jun. 2024, 15:31 Liga 2
Concordia Chiajna se departe de nume grele! Jucătorii pe care Ilie Poenaru nu va miza în sezonul următor de Liga 2

Retrogradată în vara anului 2019 din prima ligă, Concordia Chiajna și-a propus mereu să promoveze, însă în ultimele cinci sezoane și-a ratat de fiecare dată obiectivul. Și asta în ciuda faptului că a beneficiat de un buget important, de condiții de pregătire și de jucători valoroși.

Ilfovenii au fost cel mai aproape de promovare în vara anului 2022, când au pierdut barajul de accedere în prima ligă în fața Chindiei Târgoviște, la lovituri de departajare.

Concordia Chiajna, plecări importante

În stagiunea trecută, 2023/ 2024, Concordia a terminat de abia pe locul 12 și a mers în Grupa B a play-out-ului, unde s-a clasat pe locul 3 din șapte echipe, sub Steaua și Chindia Târgoviște. În ultimele șapte meciuri. ”alb-verzii” au fost preluați de cuplul Ilie Poenaru – Marin Dună, care vor continua să antreneze și în sezonul următor.

Se pare că aceștia, împreună cu conducerea clubului, adică președintele Cristian Tănase și directorul sportiv Gabriel Tamaș, au pornit o mini-revoluție la nivel de lot.

În primul rând, au plecat deja la mai bine, adică în SuperLiga României, Dorin Codrea (27 de ani), la Universitatea Cluj, și Alexandru Stănică (23 de ani), la Petrolul. Însă, alți șase fotbaliști au rămas fără contracte și, din informațiile Liga2.ro, nu vor mai continua la Chiajna.

Nume grele pe lista despărțirilor celor de la Chiajna

Acești sunt fundașii Claudiu Belu-Iordache (30 de ani – 65 de minute jucate din martie încoace), Gerson (32 de ani – 686 de minute jucate) și mijlocașii Romario Moise (27 de ani – 511 de minute jucate, un gol marcat), Cătălin Hlistei (29 de ani –  596 minute jucate, un gol marcat), Claudiu Dragu (32 de ani – 754 de minute, două goluri) și Cosmin Tucaliuc (24 de ani – 1165 de minute). Acesta din urmă revine la Farul, unde fusese împrumutat. Și tot în curtea lui Gică Hagi ar fi trebuit să ajungă și Romario Moise, dar mutarea a căzut.

Așadar, nume importante pleacă de la Chiajna, jucători ce au strâns zeci, de meciuri în SuperLigă, precum Hlistei sau Moise și peste 200, cum este cazul lui Claudiu Belu.

Chiajna s-a reunit, Balint jr. e singura noutate confirmată

Concordia Chiajna s-a reunit joi, 18 iunie, în vederea pregătirii noului sezon, în care se vorbește despre un buget de 1,2 milioane de euro cu care ar putea ataca promovarea în SuperLigă.

Până la această oră, singura achiziție confirmată este cea a lui Eric Balint, nimeni altul decât băiatul lui Laszlo Balint, antrenorul îl înlocuise pe Ilie Poenaru pe banca celor de la în UTA în toamna anului 2022. Fotbalistul de aproape 17 ani poate juca la fel de bine pe ambele benzi ale liniei de fund și vine de la FK Miercurea Ciuc. Kids Tâmpa Brașov are și ea un merit important în creșterea lui Balint jr.

Foto: Răzvan Păsărică/ Sport Pictures

Călin MNERIE 25 Jun. 2024, 15:31 Liga 2
Pe aceeași temă