Juan Bauza și William Baeten nu vor mai continua cu FCU Craiova în Liga 2. Adrian Mititelu confirmă cedarea lor în prima ligă: ”Mi-am dat acordul”

Andrei TRIFAN, Marius ANGHEL 12 Jun. 2024, 22:00 Liga 2
Juan Bauza și William Baeten nu vor mai continua cu FCU Craiova în Liga 2. Adrian Mititelu confirmă cedarea lor în prima ligă: ”Mi-am dat acordul”

Două dintre vedetele lotului FCU Craiova nu vor mai continua cu echipa și după retrogradarea în Liga 2.

Patronul clubului oltean, Adrian Mititelu, a recunoscut, miercuri, 12 iunie 2024, că s-a înțeles cu Nelu Varga, patronul clubului CFR Cluj, pentru împrumutul jucătorilor Juan Bauza și William Baeten la CFR Cluj.

Juan Bauza și William Baeten vor fi împrumutați la CFR Cluj

Săptămâna trecută, Mititelu spunea la ProSport LIVE că este dispus să îi țină pe Juan Bauza, William Baeten și Vladislav Blănuță și în Liga 2, în cazul în care nu va ajunge să-i vândă pe sumele dorite sau să-i împrumute pentru un an, chiar dacă îl va costa mai mult.

Acum, patronul FCU Craiova recunoaște că-i va ceda pe Bauza și Baeten la CFR Cluj, transferurile sunt ca și făcute, singurul aspect care mai trebuie finalizat fiind cel al înțelegerii dintre clubul ardelean și cei doi jucători.

”Mi-am dat acordul pentru ca Bauza şi Baeten să meargă la CFR Cluj. Vor fi împrumutați pentru un an. M-am înțeles cu Nelu Varga şi cu Dan Petrescu. Există şi alte clauze în contract, şi de transfer definitiv, dar e prematur să vorbim. Fotbaliştii trebuie să se înțeleagă cu CFR Cluj şi totul se va semna”, a declarat Adrian Mititelu, pentru ProSport.

  • 200 mii de euro a oferit FCSB echipei FCU Craiova FC în schimbul lui William Baeten, sumă care l-a făcut pe Adrian Mititelu să spună că a fost rușinoasă și neserioasă

Mijlocașul argentinian Juan Francisco Bauza (28 ani) a fost adus în România de FK Miercurea Ciuc, în Liga 2, în iarna anului 2020. După un sezon și jumătate petrecut la ciucani a fost achiziționat de FCU Craiova, pentru care a evoluat în trei sezoane în prima ligă. În cel recent încheiat a prins 26 de meciuri și a înscris 7 goluri.

Mijlocașul belgian William Guido Baeten (27 ani) a ajuns în România în vara anului 2020, adus chiar de FCU Craiova, când era în Liga 2. A reușit promovarea alături de aceasta și în cele trei sezoane petrecute în prima ligă a avut 99 de meciuri bifate și 18 goluri marcate. În sezonul recent încheiat a fost utilizat în 34 de partide și a marcat 6 goluri.

Mititelu lua în calcul menținerea în lot a lui Bauza, Baeten și Blănuță și în Liga 2

După retrogradarea din prima ligă, clubul craiovan anunța public despărțirea de șapte jucători: Vlad Achim, Yassine Bahassa, Benjamin Van Durmen, Gabriel Compagnucci, Leo Lacroix, Matheus Mascarenhas și Aurelian Chițu.

Adrian Mititelu spunea săptămâna trecută că situația fotbaliștilor Juan Bauza, William Baeten și Vladislav Blănuță încă nu este sigură, însă ia în calcul și menținerea lor în lotul pentru Liga 2, chiar dacă îl va costa mai mult.

”Toți cei care erau de plecat, au plecat, și nu are nicio legătură cu retrogradarea echipei. Și dacă echipa ar fi rămas în Liga 1, acei jucători plecau. Unii dintre ei au ajuns la final de contract, alții și-au manifestat intenția de a pleca înainte de a se termina campionatul. Prin urmare, a fost o înțelegere între părți.

Acum ar mai putea să plece un Bauza, sau un Baeten, sau poate chiar un Blănuță, jucători care fac obiectul unor discuții cu anumite cluburi. Întrebări sunt și din România. De exemplu, Blănuță este un jucător foarte căutat, cel puțin la nivel de interes verbal. Există și club de afară care a întrebat în ce condiții ar putea să-l transfere. Pentru Bauza, deocamdată, nu avem decât o întrebare și am dat un răspuns și așteptăm și noi un răspuns. Iar despre Baeten au întrebat cluburi din România, dar oferta care a fost făcută pentru el a fost una rușinoasă, în raport cu valoarea pe care consider că o are Baeten, chiar dacă face parte din lotul unei echipe care acum este în Liga 2. Sunt mai multe cluburi, iar FCSB a făcut o ofertă care mi s-a părut neserioasă și nici măcar nu am ajuns la discuții. Nu o să-l mai dau nici dacă îmi oferă cât am vrut eu, pentru că mi s-a părut neserioasă. William Baeten este un fotbalist foarte-foarte valoros și are și o vârstă foarte bună și am luat în calcul și varianta, dacă nu există o ofertă care să mă mulțumească, să-i dau drumul un an împrumut, ca la anul să se întoarcă înapoi, când noi vom fi, probabil, în Liga 1.

Să știți că am luat în calcul să-i țin aici, care e problema? Asta e, o să mă coste mai mult. Dacă îi țin pe ăștia, cu siguranță că nu o să mai fie nicio emoție la promovare”, a mai spus Mititelu la ProSport LIVE.

Foto: Remus Badea și Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Andrei TRIFAN, Marius ANGHEL 12 Jun. 2024, 22:00 Liga 2
Pe aceeași temă